Ani na východe nebudú hrať všetci. Sezónu anuluje aj ObFZ Bardejov

(Autor: Jaroslav Šivec.)
Daniel Dedina|25. máj 2021 o 13:35

Kluby sa majú prihlásiť do rovnakej súťaže ako vlani.

BARDEJOV. Kým v iných častiach Slovenska niektoré oblastné futbalové zväzy rozhodli o predčasnom ukončení sezóny, na východe Slovenska je vo väčšine prípadov situácia odlišná.

Niektoré zväzy už počas uplynulého víkendu rozbehli svoje súťaže. Aj tu sa však nájdu takí, ktorí sa rozhodli nepokračovať.

K anulovaniu výsledkov pristúpili v ObFZ Bardejov. Týka sa to nielen mládežníckych, ale aj dvoch seniorských súťaží (6. a 7. liga).

Problémom bolo pravidelné testovanie

„Športovo-technická komisia ObFZ Bardejov oznamuje klubom, že na základe stanoviska futbalových klubov ObFZ Bardejov ruší súťažný ročník 2020/2021 riadený ObFZ Bardejov a všetky výsledky anuluje,“ uvádza sa v úradnej správe z 24. mája.

Pre Sportnet túto informáciu potvrdil sekretár zväzu Peter Židišin. Kluby podľa neho neboli stotožnené s pravidelným testovaním hráčov.

Podľa aktuálnych nariadení sa musia aktéri stretnutia preukázať negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu nie starším ako 72 hodín alebo negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 24 hodín, prípadne príslušnou výnimkou.

Anulovaním výsledkov zostane obsadenie súťaží rovnaké.

„Pred začiatkom súťažného ročníka 2021/2022 platí stav zo začiatku súťažného ročníka 2020/2021.

To znamená, že kluby majú právo prihlásiť svoje družstvá do súťaží, kam boli zaradené v súťažnom ročníku 2020/2021,“ dopĺňa text úradnej správy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ani na východe nebudú hrať všetci. Sezónu anuluje aj ObFZ Bardejov