Streňa čaká špeciálny súboj

Erik Streňo (v zelenom).
Erik Streňo (v zelenom). (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Miroslava Baranová|22. okt 2016 o 00:00

Prešovských futbalistov čaká východniarske derby v Michalovciach.

PREŠOV. Jediné dva tímy z východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži sa v sobotňajšom zápase, ktorý sa začína o 17. h, postavia proti sebe.

Michalovce privítajú v zemplínsko-šarišskom derby 1. FC Tatran Prešov.

Posledný vzájomný duel týchto dvoch súperov sa hral v 2. kole najvyššej futbalovej súťaže.

Zeleno-bieli na svojom ihrisku remizovali so Zemplínom 0:0 a pripísali si prvý bod do tabuľky Fortuna ligy.

Doma veľmi body nestrácajú

Tentoraz budú doma Michalovčania, ktorí na svojej pôde stratili body iba dvakrát v aktuálnej sezóne (raz doma remizovali a raz prehrali).

V predchádzajúcom kole zdolali majstra z Trenčína, pred vlastnými fanúšikmi sa im to podarilo už druhýkrát v tomto ročníku.

„Určite nás budú napádať, majú silné sebavedomie, lebo doma vyhrávajú. My sme sa na nich pripravovali, verím, že sa nám podarí uhrať dobrý výsledok,“ želá si prešovský futbalista Erik Streňo, ktorý tento týždeň hrá proti svojim bývalým klubom.

V utorok nastúpil v pohárovom stretnutí proti Poradu, kde pôsobil v minulom ročníku. V sobotu naňho čaká zápas s Michalovcami, v žlto-modrom drese strávil celú sezónu 2014/2015.

„Tento týždeň je celý taký zaujímavý. Na Zemplíne som odohral rok, určite to bude pre mňa špeciálny súboj, ale dúfam, že výsledok bude lepší ako utorkový, aby sa mi z Michaloviec odchádzalo dobre. V pohári s Popradom sme taký priebeh nečakali, na duel sme sa pripravovali, ale nezvládli sme ho. Prehra 0:3 je veľmi krutá, čo nám nepridáva na pohode. Musíme to napraviť, dať hlavy hore a bojovať,“ hovoril Streňo, s ktorým v Michalovciach pôsobil pol sezóny ďalší súčasný hráč 1. FC Tatran Hector Tubonemi.

Hectora nahradil kapitán

V lige Prešovčania minulý týždeň vyhrali nad Ružomberkom a poskočili z posledného miesta tabuľky na desiatu priečku.

V stretnutí s Liptákmi prvýkrát po návrate medzi futbalovú elitu strelili v zápase viac ako jeden gól a vyhrali. V dnešnom derby je ich plánom pokračovať v rovnakom výkone.

„Budeme sa snažiť podať taký istý výkon ako doma s Ružomberkom a hlavne vychádzať zo zabezpečenej obrany do protiútokov. Dúfajme, že sa nám potom podarí skórovať.“

Tréningy aj prípravu na obe tohtotýždňové stretnutia už viedol nový tréner Šarišanov Günter Kronsteiner.

Kouč, ktorý pochádza z Rakúska, hovorí s hráčmi po anglicky. Úlohy prekladateľa sa zhostil kapitán zeleno-bielych Patrik Jacko.

„Niektorí chlapci rozumejú, niektorí nie, je tam určitá jazyková bariéra. Pre mňa to je problém, lebo po anglicky neviem. Všetko, čo sa povie si musíme navzájom prekladať a zvykáme si. Najprv bol na prekladanie určený Hector, ale keďže on má problém so slovenčinou zobral na seba zodpovednosť kapitán Jaci,“ dodal na záver Erik Streňo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Streňa čaká špeciálny súboj