06.08.2024 09:00
Deň 11
Minúta po minúte
Live

Bolo to pre ňu veľmi emotívne. Barteková dekorovala syna jej bývalého trénera

Danka Barteková
Danka Barteková (Autor: TASR/AP)
TASR|6. aug 2024 o 20:31

Slovenská strelkyňa trikrát odovzdávala medaily svojim kolegom.

PARÍŽ. Danka Barteková nemala v dejisku olympijských streleckých súťaží Chateauroux len športové povinnosti, keďže trikrát odovzdávala medaily svojim kolegom.

V skeete postúpila do finále a obsadila šieste miesto, keď pokračovala v rozstrele na jej úkor krajanka Vanesa Hocková.

Najviac ocenila dekorovanie medailistov v mixe skeetu, kde mal zlato syn jej niekdajšieho trénera Gabriele Rossetti.

Barteková bola prítomná na ceremoniáli trapistiek, ľubovoľnej malokalibrovky 3x20 rán a spomínanom mixe skeetu. Rossetti vybojoval druhé olympijské zlato v kariére spolu s Dianou Bacosiovou.

Úradujúcu vicemajsterku sveta aj Európy trénoval v minulosti zosnulý Rossettiho otec Bruno, bronzový medailista z OH 1992 v Barcelone.

"Najviac ma potešilo, že som mohla v mixe skeetu odovzdať medaily športovcom aj športovkyniam, ktoré so mnou strieľajú. Úplne najväčšiu radosť mi spravilo, že som mohla medailu na krk zavesiť Gabrielovi Rossetimu, to je syn trénera, ktorý ma kedysi trénoval. Už nie je bohužiaľ medzi nami, ale bolo to veľmi emotívne," uviedla Barteková v utorok v slovenskom dome.

VIDEO: Barteková vyzdvihla dekorovanie Rossettiho

Priamo v Paríži bude bronzová medailistka z OH 2012 ešte odovzdávať cenné kovy pre chodcov v miešanej štafete. Tá je na programe v stredu ráno na Trocadere aj s účasťou Slovákov Dominika Černého a Hany Burzalovej. Samotné odovzdávanie medailí sa uskutoční na Stade de France.

"Už mám istý mix chôdze a povedala som, že som k dispozícii aj na akékoľvek ďalšie podujatia," prezradila Barteková. Až do sobotného začiatku ženského skeetu sa 39-ročná strelkyňa pripravovala mimo olympijského dejiska a ich centrum tak navštívila až v utorok.

"Myslím si, že toto sú hry stvorené pre fanúšika. Aj dnes, keď som bola v skejtobordovom parku, tak sme videli neskutočné množstvo ľudí, rodiny s deťmi, ktoré prišli bez ohľadu na to, aký šport prišli pozrieť.

Toto nám V Tokiu nesmierne chýbalo, myslím si, že svet a športoví fanúšikovia si už zaslúžili hry, kde sa naozaj môžeme stretnúť a vychutnať si tú elektrizujúcu atmosféru, ktorú Paríž ponúka. Pre mňa osobne sú tie hry nádherné, pretože krásne spájajú to nové, ako napríklad moderné športoviská, technológie a inovácie, s tradičným," opísala svoje dojmy Barteková.

Práve o parížsku atmosféru boli ochudobnení strelci i fanúšikovia v takmer 300 kilometrov vzdialenom Chateauroux, no Bartekovej paradoxne vyhovoval na piatych hrách pokoj.

"Ja stále budem zástankyňa toho, že kvalita športoviska je na prvom mieste. Myslím si, že to bolo najlepšie riešenie pre to, aby sme mali výborné podmienky. Pre nás sú tie hry primárne o výkone.

Viem, že sme tu v Paríži mali mať dočasné športovisko - nevyhovovalo by to však olympijským štandardom a do úvahy sa bralo aj ekologické hľadisko. Chateauroux pre mňa bolo najlogickejšie a najracionálnejšie riešenie, možno ma trošku mrzelo pre ľudí, ktorí boli prvýkrát, že nezažili tú pravú elektrizujúcu atmosféru, aká je tu, ale na druhej strane ja, ktorá som si absolvovala päť olympijských hier, to bol veľmi vítaný pokoj.

Možno aj vďaka tomu som sa dokázala lepšie sústrediť na preteky a užívať si ich ako bežné," dodala na záver úradujúca slovenská športovkyňa roka.

Sifan Hassanová.
Miloslav Šebeladnes 10:203
Holanďanka skúša Projekt Zátopek. Prvý krok zvládla. Nervózna je z maratónuSifan Hassanová získala na 5000 m bronz.
Miloslav Šebeladnes 10:203
Jessica Foxová na lodi Vajda v súťaži kanoistiek na olympijskom kanáli v Paríži.
Boris Vanyadnes 15:152
Austrálsku olympijskú superstar zásobujú Slováci. Po veľkých pretekoch im venuje kyticuPo olympiáde už majú pre ňu nachystanú novinku.
Boris Vanyadnes 15:152
Brazília - USA: ONLINE prenos zo štvrťfinále basketbalu na OH 2024 v Paríži.online
dnes 18:30
ONLINE: Basketbalisti USA hrajú o semifinále, v ceste im stojí BrazíliaSledujte online prenos zo štvrťfinále basketbalu na OH 2024 v Paríži: Brazília - USA.
dnes 18:30
Novozélanďanky Brooke Francisová a Lucy Spoorsová sa tešia zo zlata v dvojskife v spoločnosti svojich detí.
Nikola Baďovádnes 17:30
Deti na olympiáde? Olympijskú škôlku si pochvaľujú mnohé matky športovkyneDo kampane sa zapojila sedemnásobná olympijská šampiónka.
Nikola Baďovádnes 17:30
Reper Snoop Dogg je hviezdou parížskej olympiády.
Miloslav Šebeladnes 18:302
Som vo forme na zlatú medailu, mám silné pľúca, žartuje. Snoop Dogg je hviezda olympiády Nie je nič, čo by nezvládol. Šermuje, pláva, zápasí v džude aj šprintuje.
Miloslav Šebeladnes 18:302
Anna Karolína Schmiedlová.
dnes 12:581
Schmiedlová odohrala na turnaji v Paríži životné zápasy. Obrovský úspech, zhodnotilaSlovenská tenisová jednotka obsadila štvrté miesto.
dnes 12:581
Barbora Krejčíková na OH 2024 v Paríži.glosa
dnes 14:152
Bolo to v Paríži naozaj brutálne? Tenisti predsa nemusia hrať všetko (glosa)Sťažovala sa Barbora Krejčíková právom? Dalo by sa s olympijským programom niečo urobiť?
dnes 14:152
Rana Reider.
dnes 13:52
Amerického trénera vylúčili z OH v Paríži pre sexuálne nevhodné správanieAmeričana v minulosti vyšetrovala nezisková organizácia na ochranu obetí sexuálneho násilia.
dnes 13:52
Carlos Edriel Yulo.
dnes 15:12
Filipínsky šampión spôsobil v krajine ošiaľ. Dostal byt a je označovaný ako národný pokladCarlos Edriel Yulo získal na OH 2024 v Paríži dve zlaté medaily v gymnastike.
dnes 15:12
Veľryba počas semifinále žien v surfingu.
dnes 11:25
VIDEO: Veľryba navštívila semifinále žien v surfingu, vyskočila na hladinu a zapózovalaKu kurióznemu momentu došlo počas súboja Brazílčanky Tatiany Westonovej-Webbovej s Kostaričankou Brisou Hennessyovou.
dnes 11:25
Gabriela Gajanová.
dnes 13:18
Tréner Gajanovej hovorí, že národný rekord môže ešte zlepšiť. Som na ňu veľmi hrdý, dodalPoznamenal tiež, že vydareným účinkovaním pod piatimi kruhmi sa cesta nekončí.
dnes 13:18
Ilustračná fotografia.
dnes 10:10
Jeden zo športovcov mal pozitívny dopingový test, ihneď bol suspendovanýV Paríži zatiaľ nevypukli väčšie dopingové škandály.
dnes 10:10
Thomas Ceccon.
dnes 09:57
Zlatý medailista si zdriemol na tráve v parku, posteľ mu je úzka a maláTaliansky plavec tvrdí, že postele pre športovcov v ubikáciách sú naozaj nepohodlné.
dnes 09:57
Novak Djokovič.
dnes 08:483
Ivaniševič nabáda Djokoviča, aby štartoval aj na OH 2028. Dokáže stvárať bláznivé veci, hovoríGoran Ivaniševič tvrdí, že zisk olympijského zlata v Paríži bude pre Djokoviča veľkou motiváciou.
dnes 08:483
Futbalisti Francúzska oslavujú postup do finále.
dnes 11:39
Futbalový turnaj bude mať po 32 rokoch európskeho víťaza, o zlato zabojuje aj domáci výberObaja finalisti museli v semifinále otáčať vývoj zápasov proti súperom zo severu Afriky.
dnes 11:39
Triatlonisky plávali v rieke Seina na OH 2024 v Paríži.
dnes 10:59
Kvalita vody v Seine sa opäť zhoršila, organizátori museli zrušiť tréningKvalitu vody ovplyvnili silné dažde.
dnes 10:59
Danka Barteková
dnes 20:31
Bolo to pre ňu veľmi emotívne. Barteková dekorovala syna jej bývalého tréneraSlovenská strelkyňa trikrát odovzdávala medaily svojim kolegom.
dnes 20:31
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Bolo to pre ňu veľmi emotívne. Barteková dekorovala syna jej bývalého trénera