Stíhacia jazda Slovana pokračuje, na prvé miesto si verí

Futbalisti Slovana majú na jar skvelú formu.
Futbalisti Slovana majú na jar skvelú formu. (Autor: SITA)
TASR|17. mar 2017 o 11:46

Slovan odštartoval jar na treťom mieste, no keďže vyhral všetky štyri ligové zápasy, už naháňa prvú Žilinu.

BRATISLAVA. Futbalisti lídra Fortuna ligy 2016/2017 zo Žiliny hostia v sobotňajšom derby súboji 24. kola štvrtý MFK Ružomberok.

V hre je tak ešte dvadsaťsedem bodov a máme päťbodovú stratu, takže šanca bojovať o prvé miesto je veľká.


Tomáš Kóňa, stredopoliar Slovana

Zverenci trénera Adriána Guľu čelia "stíhacej jazde" bratislavského Slovana, ktorý na nich z druhého miesta stráca už len päť bodov. Slovanisti tiež v sobotu na Pasienkoch privítajú predposledné Zlaté Moravce.

Rekordný slovenský majster Slovan odštartoval jar na 3. mieste, no keďže vyhral všetky štyri ligové zápasy so skóre 10:4, už naháňa prvú Žilinu. Tí totiž po zimnej prestávke až trikrát stratili body.

Pred aprílovým vzájomným zápasom v Bratislave tak ide do tuhého.

"Skresali sme to znovu o dva bodíky a máme pred sebou ešte deväť zápasov. V hre je tak ešte dvadsaťsedem bodov a máme päťbodovú stratu, takže šanca bojovať o prvé miesto je veľká. Hráme s nimi ešte doma, no oni ešte dovtedy môžu postrácať body a taktiež my musíme stále vyhrávať.

Dôležité je, že sme na víťaznej vlne, Žilina stráca a dostávame ju pod väčší tlak. V prvom rade sa samozrejme sústredíme sami na seba a naše zápasy, dôležité je pokračovať vo víťazstvách," citoval oficiálny web Slovana Tomáša Kóňu.

Tretím sobotňajším stretnutím bude v NTC Poprad derby súboj prešovského nováčika s Michalovcami. Prešov na jar v štyroch dueloch štyrikrát prehral, strelil len jeden gól a dvakrát dostal výprask 0:5.

Naposledy v predchádzajúcom kole v Ružomberku. Zverenci kouča Miroslava Janteka tak majú čo naprávať.

V nedeľu sa pozornosť sústredí na krajské derby na Žitnom ostrove, kde domáci DAC Dunajská Streda hostí trnavský Spartak. Siedmy DAC stráca na piatu Trnavu šesť bodov. Kolo uzavrie duel majstra AS Trenčín, ktorý doma hostí Senicu. Podbrezová má voľno.

Program 24. kola FL 2016/2017:

sobota 18. marca o 15.00 hod.: MŠK Žilina - MFK Ružomberok (Pavlík, Benko, Ádám, RTVS), o 17.00 hod. 1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce (Sedlár, Lieskovský, Galo, NTC Poprad), Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce (Chmura, Hancko, Žákech)

nedeľa 19. marca o 15.20: DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava (Glova, Vorel, D. Hrčka, TV DAJTO), o 17.30 hod. AS Trenčín - FK Senica (J. Straka, Tomčík, Kováč, TV 213)

ŽP Šport Podbrezová má voľno

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stíhacia jazda Slovana pokračuje, na prvé miesto si verí