Potrestali ho za manipuláciu zápasov: Ovplyvnilo mi to život

Vladimír Staš v bardejovskom drese. Aktuálne je už hráčom Šarišských Michalian. Hrať za ne bude môcť po vypršaní deväťmesačného trestu.
Vladimír Staš v bardejovskom drese. Aktuálne je už hráčom Šarišských Michalian. Hrať za ne bude môcť po vypršaní deväťmesačného trestu. (Autor: Peter Cingel)
Daniel Dedina|29. sep 2018 o 00:00

Dostal stopku na deväť mesiacov. Trvá na tom, že svedomie má čisté.

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY. V závere júna informovalo oddelenie integrity Slovenského futbalového zväzu o manipulovaní zápasov v dvoch najvyšších súťažiach na Slovensku.

Účelom tejto manipulácie boli výhry v stávkovaní riadené organizovanou skupinou z Ukrajiny.

Najzávažnejšie podozrenia sa týkali najprv šiestich zápasov, tento počet bol neskôr rozšírený o ďalšie tri stretnutia, všetky z obdobia rokov 2016 a 2017.

Na základe toho bola činnosť zastavená 12 osobám.

Až polovica z nich sa mala previniť vo farbách Partizána Bardejov – hráči Richard Novák, Ladislav Šosták, Michal Hamuľak, Vladimír Staš, Vladimír Andraščík a tréner Jozef Kukulský.

Po troch mesiacoch vyriekla Disciplinárna komisia SFZ prvé verdikty. Z vyššie uvedených mien spoznali svoj trest dvaja, Staš a Andraščík. Obaja dostali stop na deväť mesiacov.

Plánuje sa vrátiť na trávniky

„Od začiatku som tvrdil, že mám čisté svedomie. Disciplinárna komisia rozhodla tak, ako rozhodla a plne to rešpektujem. Už je to za mnou a nechcem sa k tomu vracať,“ povedal Korzáru Vladimír Staš s tým, že celá záležitosť výrazne ovplyvnila jeho život.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Potrestali ho za manipuláciu zápasov: Ovplyvnilo mi to život