Starší dorastenci 1. FC Tatran Prešov sú bronzoví

Prešovská bronzová omladina v akcii.
Prešovská bronzová omladina v akcii. (Autor: Miroslav Slávik)
Ján Jacoš|13. jún 2017 o 00:00

Zeleno-biele nádeje si triumf vybojovali pod vedením trénera Mareka Petruša.

PREŠOV. Po šiestich rokoch sa mladí futbalisti 1. FC Tatran Prešov tešia z ďalšieho výrazného úspechu – v prvej lige starších dorastencov U19 získali bronzovú medailu.

Tretie miesto v najvyššej slovenskej súťaži tejto vekovej kategórie im patrí za trinásť výhier, päť remíz a osem prehier, prešovská omladina dala v prvej lige 40 gólov a inkasovala ich 32.

Zeleno-biele nádeje si bronzovú pozíciu vybojovali pod vedením trénera Mareka Petruša, ktorý bol aj výborným prešovským futbalistom. Pričinilo sa oň aj zázemie futbalovej akadémie 1. FC Tatran.

Oproti sezóne 2015/2016 sme sa výrazne zlepšili,“ zdôraznil kapitán bronzového tímu Norbert Grejták.

„Aj do Nitry na posledný zápas sezóny sme išli s cieľom vyhrať. To sa nám podarilo a potom sme čakali na výsledok duelu bratislavského Slovana v Dunajskej Strede. Pre nás dopadol pozitívne, a tak sme sa tešili z tretieho miesta. V úvodných šiestich stretnutiach jarnej časti sme vždy inkasovali gól ako prví, no vždy sme vývoj duelov otočili vo svoj prospech, alebo sme ich neprehrali. Senzačne nám vyšiel záver sezóny – dosiahli sme päť výhier v rade a dostali v nich len jeden gól. Je to ozaj veľmi slušná vizitka celého družstva,“ podčiarkol N. Grejták.

Tiež zvýraznil, že na každý zápas, hlavne z mentálnej stránky, ich veľmi dobre pripravil tréner Marek Petruš. Petruš nerád prehráva, a tak aj pripravoval svojich zverencov.

N. Grejták: „Vždy nás vedel pripraviť aj zo psychickej stránky, hrali sme bez stresu, futbalom sme sa bavili. Tvoríme tiež dobrú partiu, ktorá je oproti predchádzajúcej sezóne aj futbalovo na kvalitatívne vyššej úrovni.“

Pred šiestimi rokmi (sezóna 2010/11) sa starší dorastenci 1. FC Tatran Prešov pod vedením trénera Mareka Fabuľu stali majstrami Slovenska, mladší dorastenci – tréner Štefan Mihalík – získali bronzovú priečku.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 23/2017. V predaji od utorka 13. júna do pondelka 19. júna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Starší dorastenci 1. FC Tatran Prešov sú bronzoví