Slovenskí hokejisti skončili už vo štvrťfinále, Pospíšil bude pauzovať mesiac (Sportnet podcast)

Slovenskí hokejisti po vypadnutí proti Kanade.
Slovenskí hokejisti po vypadnutí proti Kanade. (Autor: TASR)
Sportnet|24. máj 2024 o 07:25

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 24. máj a svoje 47. narodeniny oslavuje bývalý slovenský hokejista Vladimír Országh, ktorý v NHL odohral 289 zápasov.

Za národný tím hral na piatich MS, vrátane šampionátu 2002, kde Slovensko získalo zlatú medailu.

Po skončení kariéry sa stal trénerom. V sezóne 2024/2025 bude hlavným trénerom extraligového klubu HC’05 Banská Bystrica.

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa za štvrtok v športovom svete stalo.

Prekvapenie sa nekonalo

Slovenskí hokejisti odohrali na MS v hokeji 2024 svoj posledný zápas, keď vo štvrťfinále nestačili na Kanadu, ktorej podľahli 3:6.

Obranca Mário Grman však verí, že Slovákov čakajú v najbližších rokoch medailové umiestnenia. Brankár Samuel Hlavaj na turnaji dosiahol 92,53% úspešnosť zákrokov.

Napriek tomu slovenskí hokejisti dosiahli zaujímavý zápis, keď obsadili konečné 7. miesto. Ide o najlepšie slovenské umiestnenie od striebra na MS v roku 2012.

Viac k téme:

Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil nemusí podstúpiť operačný zákrok po zranení, ktoré utrpel v záverečnom stretnutí B-skupiny MS proti Švédsku.

Dvadsaťštyriročný útočník Calgary Flames absolvoval vo štvrtok predpoludním vyšetrenie v bratislavskej nemocnici, podľa doktora Jána Grauzela nemá zranenie v hornej časti tela závažný charakter a predpokladaná doba liečenia je do jedného mesiaca.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google.

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovenskí hokejisti skončili už vo štvrťfinále, Pospíšil bude pauzovať mesiac (Sportnet podcast)