Spor Massu a Hamiltona sa po Indii vyostril

(Autor: ILUSTRAČNÉ - SITA/AP)
TASR|30. okt 2011 o 16:42

Felipe Massa z Ferrari si myslí, že jazdec McLarenu Lewis Hamilton by sa mal pokúsiť urovnať ich zlé vzťahy.

NAÍ DILLÍ. Nekonečný príbeh zrážok a sporov medzi jazdcami formuly 1 Lewisom Hamiltonom a Felipem Massom mal pokračovanie aj na Veľkej cene Indie. Brazílčan súpera "zavrel" v zákrute 24. kola, za čo dostal trest prejazdu boxovou uličkou.

Napriek tomu, že traťoví komisári mu tentoraz pripísali chybu, Massa si myslí, že o urovnanie sporu by sa mal snažiť práve Hamilton. Ten sa však práve pred pretekmi na novom okruhu Buddh v Greater Noide pokúsil o ústretový krok.

Hamilton a Massa sa spolu nerozprávali od incidentu v Singapure, ale Brit počas minúty ticha pred Veľkou cenou Indie stál vedľa svojho rivala a potom ho objal a zaželal mu veľa šťastia v pretekoch.

"Povedal mi iba jednu vetu, to nie je komunikácia, pri ktorej by sme si niečo vysvetlili," trvá Massa napriek Britovej snahe na svojom. Hamilton z McLarenu na druhej strane tvrdí, že prejavil týmto gestom snahu spor urovnať.

Napokon obaja opäť prišli do kontaktu počas pretekov a komisári označili za vinníka Massu, ktorý podľa nich nenechal Hamiltonovi dostatok miesta.

"Nerozumiem tomu. Išli sme do zákruty, bol som vpredu a nemohol som ho vidieť. Mal som sa stiahnuť a pustiť ho?" nesúhlasil Brazílčan s verdiktom.

Massa s Hamiltonom mali incident na trati v troch z posledných štyroch Veľkých cien. "Pri všetkých narazil on do mňa. Neurobil som nič zlé a nič proti nemu nemám. Naozaj nič," bránil sa jazdec Ferrari.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Spor Massu a Hamiltona sa po Indii vyostril