Šoltés po debakli: Niekedy je lepšie dostať facku. Snáď nás to nakopne

Oceliari zaznamenali tretiu prehru v rade.
Oceliari zaznamenali tretiu prehru v rade. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|3. nov 2018 o 00:00

Košickí hokejisti doma s maďarským nováčikom vybuchli.

Hokejová Tipsport liga: Košice - Budapešť: fotogaléria

2.11.2018

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zaznamenali jednu z najvyšších prehier v extralige na domácom ľade, keď nováčikovi súťaže z Budapešti podľahli v Steel Aréne 4:8.

Prvých šesť gólov inkasoval český gólman Vladislav Habal, ktorého vystriedal Matúš Nagy.

Ten však v bráne dlho nepobudol. Po dvoch góloch tréner Šimíček opäť poslal na ľad košickú jednotku.

Domáci však už nemali dostatok síl na vyrovnanie a museli sa zmieriť s nečakane vysokou prehrou.

„Už po prvej tretine padli v kabíne trochu tvrdšie slová. Každý hráč si musel aj sám uvedomiť, čo musí na ľade zlepšiť. Všetci sme išli do zvyšku zápasu s úmyslom to otočiť, ale žiaľ nám to nevyšlo. Netreba mať sklonené hlavy, sú aj také zápasy. Snáď nás to nakopne a budeme hrať podstatne lepšie,“ povedal útočník oceliarov Dávid Šoltés.

Brankár Nagy si svoju premiéru predstavoval inak

Košičania sa niekoľkokrát dokázali dostať do zápasu, no viacero smolných gólov ich zakaždým pribrzdilo.

„Nie každý deň je nedeľa, ale ja pevne verím, že sa takéto zápasy už nebudú opakovať. Niekedy je lepšie dostať takúto facku, z ktorej sa môžeme poučiť a môže nás to naštartovať. Vždy sa snažíme ísť na sto percent, ale niekedy to proste nevyjde,“ uviedol Šoltés, ktorý priznal, že piskot z tribún sa nepočúval ľahko.

„Nebolo to pre nás hráčov nič príjemné, ale na druhej strane je pravda, že sme neodohrali dobrý zápas. Musíme sa pozbierať a pripraviť sa na Nitru.“

Mimoriadne sklamaný bol po zápase aj 21-ročný brankár Matúš Nagy, ktorý naskočil do nepriaznivo rozbehnutého duelu.

„Bolo to trénerovo rozhodnutie, aby som išiel na ľad. Moju premiéru som si ale určite predstavoval úplne inak. Prvý gól mi tam nešťastne prepadol, bola to nepríjemná strela, ale rozhodne som to mal chytiť, čo viac k tomu môžem povedať,“ zhodnotil smutne Nagy.

Maďari sa prezentujú zámorským štýlom

Napriek tomu, že v Tipsport lige sa maďarskí nováčikovia pohybujú na spodných priečkach, dokázali už potrápiť viacerých favoritov.

„Oba tímy sú veľmi kvalitne pripravené a hrajú dobrý hokej. Ťažko sa cez nich prechádza do útočného pásma. Osobne som prekvapený, že sú na posledných miestach tabuľky, keďže sa proti nim hrá naozaj nepríjemne. Budapešť hrala doma úplne inak ako u nás, kde im vyšli brejky a potom bránili stredné pásmo,“ povedal Šoltés.

Podobný názor má aj útočník Jakub Suja, ktorý vníma oba maďarské kluby ako obohatenie najvyššej súťaže.

„Majú viacero kvalitných zahraničných hráčov. Je tam cítiť najmä zámorský štýl hokeja, hrajú sebavedomo a často ich ťahajú práve legionári. Je vidieť, že dodržiavajú systém, ktorý im tréneri stanovili. Ťažko sa proti nim hrá, pretože dokážu využívať chyby a keď sa dostanú na koňa, sú veľmi nepríjemní. Myslím si, že odkážu potrápiť každé jedno mužstvo v súťaži,“ uviedol Suja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šoltés po debakli: Niekedy je lepšie dostať facku. Snáď nás to nakopne