Šanca aj pre tímy z oblasti. Program Slovnaft Cupu je známy

Triumf obhajuje ŠK Slovan Bratislava.
Triumf obhajuje ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|8. júl 2021 o 19:10

Pohárová súťaž začína 18. júla zápasom Rybky – Mokrý Háj.

BRATISLAVA. Presne 23 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 61 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 66 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, päťdesiat z Východoslovenského futbalového zväzu, dvanásť fortunaligistov a štrnásť druholigistov.

Toľko tímov sa prihlásilo do nového ročníka Slovnaft Cupu. Popularita pohárovej súťaže na Slovensku rastie, čo potvrdil už tradične veľký záujem.

„Spolu je to 226 klubov. Teší nás, že napriek pandémii sa do nadchádzajúceho ročníka prihlásilo iba o tri tímy menej ako v minulosezónnej edícii.

Žiaľ, niekoľko prihlášok sme museli aj zamietnuť, nakoľko tie prišli už po uzávierke alebo až po samotnom vyžrebovaní,“ pre web SFZ ozrejmil vedúci oddelenia riadenia súťaží Miroslav Richtárik.

Začína sa predkolom

Súťaž začne predkolom 25. júla. Jediná predohrávka sa hrá o týždeň skôr.

Okrem toho, že 26 tímov z prvých líg je nasadených do druhého kola, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu pri tvorbe pavúka museli prihliadať na tímy, ktoré minulý ročník pre pandémiu nemohli dokončiť.

Do 3. kola 53. ročníka ide priamo FC Pata a do 4. kola TJ Rovinka, FC Slovan Galanta, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ŠK Sásová, ŠK Belá, OŠK Bešeňová, TJD Príbelce, MŠK Slavoj Spišská Belá, Slávia TU Košice, 1. MFK Kežmarok, MŠK Spišské Podhradie, MŠK Tesla Stropkov a FC Rohožník, ktorý si medzičasom vybojoval miestenku v druhej najvyššej súťaži.

Nový ročník sa bude hrať na osem kôl. Do predkola nastúpi presne 178 tímov z regionálnych a oblastných zväzov. Z okresných súťaží sa do pohára zapoja kluby, ktoré vyhrali svoje miestne poháre.

Najlepší sú nasadení

Ďalších deväť mužstiev z tretích líg s najlepším umiestnením z minulej sezóny bude nasadených do prvého kola. V ňom proti sebe nastúpi 89 postupujúcich z predkola a spomínaných deväť tímov podľa tabuľkového umiestnenia, spolu teda 98 klubov.

„V druhom kole, do ktorého je nasadených 25 mužstiev z dvoch najvyšších súťaží na Slovensku sa zároveň predstaví 49 postupujúcich z prvého kola. Celkovo teda 74 mužstiev,“ píše oficiálny web SFZ.

Do 3. kola, v ktorom je z dôvodu už spomínaných minulosezónnych pandemickým opatrení nasedený FC Pata, sa prebojuje 37 víťazov z druhého kola.

V štvrtom kole sa k 13 nasadeným mužstvám od minulého roka - TJ Rovinka, FC Slovan Galanta, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ŠK Sásová, ŠK Belá, OŠK Bešeňová, TJD Príbelce, MŠK Slavoj Spišská Belá, Slávia TU Košice, 1. MFK Kežmarok, MŠK Spišské Podhradie, MŠK Tesla Stropkov a FC Rohožník, pripojí 19 postupujúcich z tretieho kola, čiže spolu 32 tímov.

Od štvrtého kola sa žrebuje

Do osemfinále, sa prebojuje šestnásť víťazov štvrtého kola, v štvrťfinále si zahrajú ôsmi postupujúci z osemfinále, do semifinále, ktoré sa bude hrať na dva zápasy, získajú miestenku štyria najúspešnejší zo štvrťfinále. Vo finále na seba narazia víťazi semifinále.

„Predkolo a prvé kolo je založené na regionálnom princípe, to znamená, že sa medzi sebou stretnú spravidla len mužstvá z jedného regiónu.

Dvojice si žrebujú samotné regióny, následne sa vytvára pavúk, ktorý je platný aj pre ďalšie dve kolá. Od štvrtého kola sa už každé ďalšie žrebuje samostatne,“ uzavrel Miroslav Richtárik.

Triumf obhajuje ŠK Slovan Bratislava, ktorý v minuloročnom finále zdolal MŠK Žilina,

Podrobný rozpis Slovnaft Cupu nájdete TU

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šanca aj pre tímy z oblasti. Program Slovnaft Cupu je známy