Piatoligista prehral, ľudia hráčom tlieskali. Chlapci sa nemajú za čo hanbiť, tvrdí tréner

Futbalisti Piešťan.
Futbalisti Piešťan. (Autor: PFK - facebook)
Ivan Mriška|10. okt 2023 o 16:49

Na programe bol jeden zápas Slovnaft Cupu.

BRATISLAVA. Malým klubom ponúka možnosť zažiariť. Spraviť historický výsledok.

Slovnaft Cup je jedinečný. Píše nevšedné príbehy, ktoré každý rok mapuje redakcia Futbalnetu. V utorok sa hral jeden zápas.

Nechceli kaziť a kúskovať hru

Úlohu favorita potvrdila druholigová Myjava, ktorá v piatoligových Piešťanoch vyhrala 4:0.

Hostia sa dostali do vedenia v 19. minúte, keď sa presadil Jakub Tancík. Tesne pred prestávkou udreli Myjavčania opäť a zásluhou kapitána Dávida Copka bol stav 0:2.

Po zmene strán v 74. minúte skóroval aj legionár Arthur Angelo Legnani, ktorý upravil na 0:3.

Posledné slovo v zápase mali Myjavčania, ktorí zásluhou dvojgólového Tancíka štyri minúty pred koncom dali na konečných 0:4. I keď Piešťany prehrali, diváci na tribúnach domácich hráčov vytlieskali.

„Z našej strany to bol dobrý zápas. Nechceli sme kaziť, kúskovať hru, čo sa nám darilo. Výsledok je pre nás trochu krutý, ale berieme kvalitu Myjavy, mužstva, ktoré hrá o špicu v druhej lige.

Rozdiel na ihrisku bolo vidieť a hostia vyhrali zaslúžene. Ďakujem zverencom za bojovný a kvalitný výkon. Nemajú sa za čo hanbiť,“ pre Sportnet zhodnotil tréner Piešťan Martin Krajčovič.

Ten vyzdvihol myšlienku Slovnaft Cupu. Že sa v súťažnom zápase stretávajú kluby z rôznych líg a úrovní.

„Pre hráčov je to veľká motivácia. Slovenský pohár má význam hlavne pre menšie kluby. I keď my sa ako malý klub neberieme, je to dobrá propagácia futbalu,“ dodal.

Piešťany aktuálne pôsobia v piatej lige, v ktorej sú na piatom mieste. Na konte majú 18 bodov, na prvé Vrbové strácajú štyri body.

„Futbal je šport, a ten je dnes o peniazoch. Nás však teší, že hráme 90 percent s našimi odchovancami.

Zároveň sme radi, koľko divákov sa chodí pozerať na našich chlapcov. Verím, že postupnými krokmi posunieme klub na vyššie méty,“ praje si Krajčovič.

Volodymyr Vasylyev, asistent trénera Spartaka Myjava: "Zápas hodnotím určite pozitívne, hoci podmienky boli ťažké. Ale oba tímy ich mali rovnaké. Chceli sme ukázať svoju kvalitu a že naše srdcia bijú pre klub. To sa nám aj podarilo.

V prvom dejstve sme dali dva góly, boli sme na trávniku dominantní. Potom sme pridali aj ďalšie góly a vytvárali si veľa ďalších šanci, takže zápas mohol skončiť aj 7:0. Žiaľ, chýbala nám väčšia presnosť a možno aj dôraz v istých momentoch. Ale celkovo som s nasadením chlapcov spokojný.

Trochu sme si po neúspechu s Pohroním vyčistili hlavy a už sa pripravujeme na Slovan. Našim cieľom bol dnes určite postup, čaká nás v ďalšom kole Poprad a aj na jeho ihrisku budeme chcieť predviesť dobrý, bojovný výkon a naplniť naše heslo, že sme jeden tím."

Zdroj: Spartak Myjava

Kedysi hrali v druhej lige

Najkrajšie obdobie zaznamenal futbal v Piešťanoch v rokoch 1995 až 2001, kedy pôsobil v druhej lige.

Najlepším umiestnením bolo piate miesto v ročníku 1997/98. Bolo to za trénera Ladislava Kunu, bývalého reprezentanta Československa a legendy Spartaka Trnava, ktorý vniesol do kabíny pokoj, súdržnosť, skúsenosti a mentalitu víťaziť.

Dres klubu si obliekali zaujímavé mená ako Marián Černý, Miroslav Horvatovič, Jozef Hudek, Andrej Filip, Ján Petráš či Miroslav Sečeň. Najlepším strelcom bol tradične kanonier Peter Bognár.

Piešťany boli silné najmä doma. Dva roky a pol doma neprehrali a súperi sa tam podľa pamätníkov báli chodiť.

Keď hrali Piešťany doma, autá nemali kde zaparkovať. Platilo to najmä v priamom súboji o postup z tretej ligy proti Novým Zámkom. Na tribúnach sa tiesnilo 8 000 priaznivcov.

O hráčov Piešťan začali mať záujem kluby z Corgoň ligy. Keďže mnohí odišli, áčko začalo padať. Keď odišiel aj hlavný sponzor, miestny klub sa ocitol v problémoch.

Po roku 2000 ešte prišla chvíľková eufória, keď sa tím vrátil do tretej ligy, druhý pád však znamenal úplný koniec. Po 102-ročnej nepretržitej činnosti v roku 2015 zanikol tím mužov a ďalej hrali len mládežnícke kategórie.

Až po zmene vedenia sa Piešťany opäť prihlásili do seniorskej súťaže, ale museli ísť od nuly. V sezóne 2016/2017 vyhrali ôsmu ligu a postúpili do siedmej, o rok neskôr vyhrali aj siedmu a postúpil do šiestej najvyššej súťaže.

Dnes pôsobia v piatej lige a chcú s vlastnými odchovancami postúpiť vyššie.

Slovnaft Cup - 3. kolo - 10. október:


Piešťany - Myjava 0:4 (0:2)

Góly: 19., 86.Tancík, 45. Copko, 74. Arthur Angelo Legnani.

V ďalšom kole vycestuje Myjava do Popradu.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Piatoligista prehral, ľudia hráčom tlieskali. Chlapci sa nemajú za čo hanbiť, tvrdí tréner