Šláger Slovnaft Cupu rozhodli penalty, Michalovce vyradil druholigista

Futbalisti FC Košice - ilustračná fotografia.
Futbalisti FC Košice - ilustračná fotografia. (Zdroj: facebook FC Košice, Autor: Facebook FC Košice)
SITA|24. mar 2021 o 17:45

Po suverénnom triumfe postúpila aj Podbrezová.

BRATISLAVA. Aj hráči Košíc, Podbrezovej a Komárna sa predstavia v osemfinále Slovenskom pohári 2020/2021 vo futbale. Prienik do 5. kola Slovnaft Cupu si tieto tímy vybojovali prostredníctvom tohtotýždňových kvalifikačných duelov.

Majoroš: Máme problém už dlhšie

Tím KFC Komárno už v utorok zvíťazil na neutrálne pôde v Topoľčanoch nad Šamorínom 4:1, na rovnakom mieste v stredu FK Železiarne Podbrezová zdolal Dubnicu nad Váhom 3:0 a futbalisti FC Košice v Poprade vyradili fortunaligové Michalovce, keď v riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1 a v penaltovom rozstrele uspeli košickí hráči 5:3.

"V prvom polčase sme boli horší, tam nám to ušlo. Máme s tým problém už dlhšie. Bol to vyrovnaný duel. Dali sme priestor hráčom, ktorí často nehrajú, ale na to sa vyhovárať nemôžeme," povedal po vypadnutí kouč Michalovčanov Jozef Majoroš v priamom prenose na futbalnet.tv, jeho náprotivok Jozef Vukušič podotkol:

"Podali sme dobrý výkon, najmä v prvom polčase. Mali sme viac šancí ako súper. Negatívom je, že sa nám zranili hneď dvaja hráči."

Žreb bude vo štvrtok

Ďalších trinásť tímov už malo účasť v osemfinále, ktoré by sa malo hrať 7. apríla a žreb dvojíc prebehne vo štvrtok 25. marca.

Ide o fortunaligové tímy ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FK DAC 1904 Dunajská Streda, FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, ŠKF Sereď, AS Trenčín, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, spomedzi druholigistov kluby MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, FC Petržalka a MFK Skalica.

Štvrťfinále je naplánované na 14. apríla, semifinále na 28.4. a 5.5. Finálový súboj by sa mal konať 19. mája. Víťaz súťaže získa práve štartu v pohárovej Európe v sezóne 2021/2022.

Aktuálnu edíciu futbalového pohára v jeseni 2020 prerušila pandémia koronavírusu. V marci 2021 padol verdikt, že súťaž dohrajú už iba prvoligisti a druholigisti.

Slovnaft Cup - 4. kolo:

Michalovce - Košice 1:1 (0:1), po penaltách 3:5

Góly: 58. Popovits - 36. Jakúbek

Rozhodoval: Micheľ. ŽK: Siopis, Spoljarić - Kountouriotis, Kavka

Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Dubnica nad Váhom - Podbrezová 0:3 (0:2)

Góly: 3. Ďatko, 17. Bakaľa, 88. Hanes

Rozhodoval: Kišš

Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šláger Slovnaft Cupu rozhodli penalty, Michalovce vyradil druholigista