Zasahovali nosidlá, rozhodli penalty. Vo východniarskom derby uspeli Košice

V zápase Slovnaft Cupu sa z postupu tešil druholigista.
V zápase Slovnaft Cupu sa z postupu tešil druholigista. (Zdroj: facebook MFK Zemplín Michalovce/Róbert Andrejov)
Daniel Dedina|24. mar 2021 o 19:30

Až traja hráči museli striedať pre zranenie.

POPRAD. Sedem zmien v základnej zostave oproti predchádzajúcemu víkendu. Na druhej strane štyri.

Michalovce i Košice vyrukovali do stredajšieho zápasu 4. kola Slovnaft Cupu, ktorý odohrali na neutrálnej pôde v Poprade, s výrazne obmenenými zostavami.

Niektoré opory momentálne posledného tímu Fortuna ligy zostali na lavičke, kapitán Žofčák, Vojtko, Adekuoroye, či Tandir nefigurovali ani na súpiske.

„Nenastúpili hráči, ktorí majú v sezóne najviac odohraté. Plus máme dvoch reprezentantov. V kádri je 20-25 hráčov, dnes dostali priestor iní. Niektorí sa budú musieť nad sebou zamyslieť,“ vravel po pohárovom vyradení pre futbalnet.tv tréner Michaloviec Jozef Majoroš.

Zemplínčania nezvládli penaltový rozstrel, v riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 1:1. 

Dobrý i prehajdákaný prvý polčas

Košičania potvrdili dobrú formu aj v pohárovom zápase. Súpera prevýšili v aktivite a hoci Sabol s Jakúbekom ešte neskórovali, v 36. minúte šli do vedenia. Po Karašovom centri sa hlavou presadil Jakúbek.

Michalovčania kontrovali nepresnou strelou Diarru z hranice šestnástky ešte za bezgólového stavu.

„Tento zápas sme brali trochu ináč. Podali sme dobrý výkon, hlavne v prvom polčase. Slušne sme kombinovali a dostávali sa do šancí. Mali sme viac góloviek ako súper,“ skonštatoval kouč FC Košice Jozef Vukušič.

Krátko po zmene strán mohli Košičania zvýšiť svoje vedenie, ale Krčmarevič hlavičkoval len do brvna.

Zahrmelo na druhej strane, Zuberu ponúkol pred uplynutím hry gól ako na podnose Popovitsovi, ten síce zakončoval ľahkovážne, ale Kira už loptu nestihol vyškrabať.

Michalovce ožili, druhý gól však nepridali. Záver zápasu sa niesol v snahe oboch tímov strhnúť vedenie na svoju stranu.

„Prvý polčas sme prehajdákali. V druhom sa naša hra trochu zlepšila. Bol to remízový zápas, v ktorom napokon rozhodli penalty. Košiciam blahoželám k postupu,“ hovoril Majoroš. 

Ďalší súper? Ani neviem, kto tam je

V rozhodujúcom rozstrele sa presadili všetci piati košickí hráči.

Na druhej strane sa pomýlil hneď prvý Michalovčan, Danilo Spoljarič. Loptu poslal na bránu rovnakým spôsobom ako Bruno Fernandes z Manchestru United. Pred strelou si nadskočil, ale minul bránu.

Do osemfinále Slovnaft Cupu definitívne poslal Košičanov v úvode piatej série Erik Liener.

„Penalty sú o šťastí a danom momente. Som rád, že sme postúpili, je to dobré pre morálku mužstva,“ pochvaľoval si Vukušič.

Nad tým, kto by mohol byť ďalším pohárovým súperom Košíc, si hlavu nelámal.

„Ani neviem, kto tam je... Nech to je niekto z Fortuna ligy, aby nás opäť dobre otestoval,“ skonštatoval Vukušič pre futbalnet.tv

Zranenia: koleno, sval, bok i bedro

V zápase sa vyskytli aj tri negatívne momenty. Ešte v prvom polčase museli z ihriska nútene odstúpiť Košičania Dávid Keresteš a Martin Sabol, v závere duelu aj Michalovčan Ian Soler Pino.

Presný rozsah zraneného kolena u Keresteša určia štvrtkové vyšetrenia, Španiela Solera trápil narazený sval na nohe.

Najhoršie to v prvej chvíli vyzeralo u Sabola, ktorý po dohratí súboja pri postrannej čiare zo strany obrancu Michaloviec Siopisa nekontrolovane narazil do zábradlia pri hracej ploche.

Po krátkom ošetrení ho museli vyniesť na nosidlách. Siopisovi za tento zákrok udelil rozhodca Micheľ žltú kartu.

„Bol v nemocnici, kde absolvoval röntgen. Vyzerá to na silno narazený bok i bedrový kĺb,“ informoval manažér FC Košice Roman Šimko.

Paradoxom je, že Sabol aj Soler naskočili do zápasu ako striedajúci hráči. Prvý menovaný na ňom pobudol 31 minút, druhý dokonca len osem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zasahovali nosidlá, rozhodli penalty. Vo východniarskom derby uspeli Košice