Slovan nedal šancu lídrovi druhej ligy, Banskú Bystricu dlho držal brankár

Brankár MFK Dukla Banská Bystrica Matúš Hruška.
Brankár MFK Dukla Banská Bystrica Matúš Hruška. (Autor: TASR)
Sportnet|29. apr 2021 o 17:19

Odveta sa bude hrať na strednom Slovensku.

Slovnaft Cup - semifinále - 1. zápas

Slovan Bratislava - Banská Bystrica 3:0 (1:0)

Góly: 31. Vernon, 64. Strelec, 80. Ožbolt

/Zostavy a štatistiky si môžete pozrieť na tomto odkaze >>>/

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava suverénne zvíťazili v prvom zápase semifinále Slovnaft Cupu na domácom ihrisku nad lídrom druhej najvyššej súťaže MFK Dukla Banská Bystrica 3:0.

Druhý zápas sa odohrá na štadióne vo Zvolene, kde hráva Banská Bystrica domáce zápasy z dôvodu rekonštrukcie vlastného štadióna.

Odveta je na programe v stredu 5. mája, finále v stredu 19. mája.

Slovanu pomohla štandardka 

V prvom polčase Slovan hostí do ničoho nepustil a dostal sa do viacerých šancí. Strely Daniela, Weissa či Ožbolta však bravúrne zneškodnil brankár Hruška.

Do vedenia sa mohli dostať Banskobystričania v 22. minúte, keď de Kamps podcenil rýchlosť Kvoceru, diskutabilným zákrokom jeho nájazd zastavil Medveděv.

Domáci si vytvorili tesné vedenie po štandardnej situácii v 31. minúte, center Holmana umiestnil do siete Vernon de Marco.

O dve minúty neskôr rozhodca zrejme pochybil aj na druhej strane, zákrok Migaľu na Weissa zaváňal pokutovým kopom, no ten sa nepískal.

Strelec skóroval po troch minútach

V úvode druhého polčasu mala o niečo viac z hry Banská Bystrica. V 50. minúte nebezpečne strieľal Willwéber, zasiahnuť musel brankár Šulla.

O chvíľu na to sa dostal do zakončenia aj Tóth, banskobystrický stredopoliar zápas hral s veľkými bolesťami ramena, ktoré si zranil v prvom polčase.

Slovan posilnil ofenzívu, keď prišli Strelec a Ratao, o necelé tri minúty už Strelec zvýšil stav stretnutia na 2:0 z rohového kopu.

V 80. minúte predviedli slovanisti ukážkovú akciu, Daniel si narazil so Strelcom a krídelník nahral na tretí gól zápasu Ožboltovi.

V 84. a v 88. minúte si mohli spoluprácu zopakovať. Najprv Daniel prichystal ideálnu loptu Ožboltovi, no ten trestuhodne zahodil. O štyri minúty Ožbolt nedočiahol na Danielov center. Slovan tak zvíťazil 3:0.

Išlo o predposledný zápas na Tehelnom poli. Vo štvrtok doobeda určili členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ) hlasovaním per rollam bratislavský štadión za dejisko finále Slovnaft Cupu.

Hlasy po zápase:

Darko Milanič, tréner Slovana: "Mal som pocit, že to bude veľmi fyzické a aj to také bolo. Do konca zápasu sme museli hrať naplno. Súper bojoval, teší ma, že sme trikrát skórovali a ani raz neinkasovali.

Čaká nás ešte odveta, nič nie je jasné. Musíme ísť aj do odvety tak ako dnes. Mrzí ma trochu, že sme nevyhrali výraznejšie, lebo súperovi v závere dochádzali sily a to sme mohli využiť."

Stanislav Varga, tréner Banskej Bystrice: "Myslím si, že Slovan vyhral zaslúžene. Nepodcenil nás tak ako Dunajská Streda, rozhodla jeho kvalita. Mrzí ma však, že sme dostali dva góly zo štandardných situácii. Preto túto prehru beriem ťažšie. Ale opakujem, Slovan zvíťazil zaslúžene."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan nedal šancu lídrovi druhej ligy, Banskú Bystricu dlho držal brankár