Rusov zažiaril v penaltovom rozstrele: Žilinčanov som mal naštudovaných

Brankár Dobrivoj Rusov z FC Spartak Trnava počas strielania penált v rámci finálového futbalového zápasu Slovnaft Cup 2018/2019 medzi FC Spartak Trnava - MŠK Žilina. Nitra, 1. máj 2019.
Brankár Dobrivoj Rusov z FC Spartak Trnava počas strielania penált v rámci finálového futbalového zápasu Slovnaft Cup 2018/2019 medzi FC Spartak Trnava - MŠK Žilina. Nitra, 1. máj 2019. (Autor: Martin Havran SITA)
SITA|2. máj 2019 o 12:40

Ščasného nečakaný ťah sa ukázal ako rozhodujúci.

NITRA. Krátko pred koncom predĺženia stredajšieho finále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2018/2019 sa tréner futbalistov Spartaka Trnava Michal Ščasný odhodlal k striedaniu na pozícii brankára.

Namiesto Petra Boleka poslal medzi tri žrde Dobrivoja Rusova a nečakaný ťah koučovi Spartaka vyšiel perfektne.

Expert na penalty

Rusov potvrdil povesť špecialistu na pokutové kopy a v rozstrele nepustil za chrbát pokusy dvoch Žilinčanov. Najskôr v druhej sérii zlyhal stredopoliar Miroslav Káčer a následne sa nepresadila ani vychádzajúca strelecká hviezda slovenského futbalu Róbert Boženík.

Slovnaft Cup - finále: Najlepšie momentky zo zápasu Trnava - Žilina: fotogaléria

7.5.2019

"Žilinských hráčov som si naštudoval dôkladne. Snažil som sa zákroky hlavne dobre načasovať, pretože to je veľmi dôležité. Hráči vedia zmeniť zamýšľaný smer strely, keď sa brankár pohne skôr.

Samozrejme, je to iné, keď celý zápas sedím na lavičke. Po 120 minútach ide dynamika smerom dole, ale keďže som prišiel ako čerstvý hráč, jedenástky sa mi chytali oveľa ľahšie," uviedol po stretnutí v mixzóne trnavský gólman Rusov.

Rusov verí aj v záchranu v lige

Spartak zakončí druhú sezónu v sérii ziskom trofeje. Vlani sa po 45 rokoch radoval z víťazstva vo Fortuna lige, vďaka čomu okúsil predkolá Ligy majstrov a na jeseň sympaticky reprezentoval slovenský futbal v skupinovej časti Európskej ligy.

Kontinentálnu súťaž číslo dva si budú môcť Trnavčania zásluhou stredajšieho triumfu vo finále Slovnaft Cupu zahrať aj v budúcosezónnej edícii.

"V zime po tých mnohých zmenách v klube to možno bola nepredstaviteľná vec, ale vedeli sme, že cez pohár nie je do Európy až taká ťažká cesta ako cez ligu, v ktorej hráte veľmi veľa zápasov. Aj keď nám v ligovej súťaži nevyšiel útok na prvú šestku, z tohto úspechu sa nesmierne tešíme. Dúfam, že zanedlho spečatíme aj záchranu v lige," doplnil 26-ročný Trnavčan.

Podľa Rusova, ktorý sa vlani vrátil do materského klubu po trojročnej anabáze v poľskom Piaste Gliwice, mužstvo uverilo v možný pohárový úspech po štvrťfinálovej konfrontácii na trávniku treťoligového FC Košice. Aj vtedy bol po bezgólovom priebehu hrdinom Trnavčanov v rozstrele spomenutý gólman Rusov.

"V šatni sme si povedali, aj nám to vravel asistent trénera, že veľakrát takýto postup dá mužstvo dokopy. Odišlo od nás mnoho hráčov, ale utvorila sa u nás skvelá partia.

Keď naposledy Spartak vyhral Slovenský pohár, mal som päť rokov. Aj preto pre mňa ako Trnavčana toto víťazstvo veľa znamená a na tento úspech nezabudnem do konca života," zakončil Dobrivoj Rusov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rusov zažiaril v penaltovom rozstrele: Žilinčanov som mal naštudovaných