03.06.2021 | Štvrťfinále
03.06.2021 | Štvrť.
6 - 1
(3:0, 1:1, 2:0)

Studenič verí v postup: Každý vie, čo musí proti Američanom urobiť

Marián Studenič.
Marián Studenič. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|2. jún 2021 o 15:34 (aktualizované 3. jún 2021 o 12:14)

Pred dvomi rokmi zvíťazilo Slovensko nad USA 4:1.

BRATISLAVA. Pred dvomi rokmi slovenskí hokejisti svetový šampionát zápasom proti tímu USA otvárali a po výbornom výkone zvíťazili 4:1. Bol to tímový výkon.

„Každý drel a keď niekto spravil chybu, bol tam spoluhráč, aby mu pomohol. Tak má hrať tím,“ hovoril vtedy tréner Craig Ramsay.

„Aj keď hrali Američania v našej tretine a vytváral si šance, nikto nepanikáril. Nikto nebol premotivovaný, hrali sme si svoju hru.“

Tímový výkon prispeje k víťazstvu 

V seniorskej reprezentácii vtedy na majstrovstvách debutoval krídelník Marián Studenič

„Bol to náš prvý zápas na majstrovstvách vtedy. Vnímali sme tlak, že hráme doma, ale v tom zápase každý z nás hral na 120 percent a podarilo sa nám streliť pár gólov. Padlo nám aj vhod, že zámorské tímy sa na úvod len rozohrávajú. Ale my sme vtedy podali neuveriteľný výkon,“ spomínal Studenič na tlačovej konferencii slovenského tímu v Rige.

V zápase proti USA si na MS 2019 pripísal dve gólové prihrávky - na otvárací gól Matúša Sukeľa aj na gól Tomáša Tatara.

Víťazstvo Slovenska nad USA na MS 2019

Na šampionáte v Rige štvrťfinálový zápas bude pre jedného z účastníkov posledným na turnaji. USA nastupujú v pozícii mierneho favorita ako víťaz B-skupiny.

Studenič však bol s prvým súperom vo vyraďovacej časti spokojný. Slováci ešte mohli naraziť na Fínov.

„Je to super. Američania by nám mohli vyhovovať. Pevne verím, že by sme ich mohli zdolať aj teraz,“ vravel hráč New Jersey Devils.

Zatiaľ hru ani výkony Američanov slovenskí hokejisti nesledovali, keďže hrali v druhej skupine.

„Budeme mať video mítingy, pozrieme si ako hrajú, čo im nejde a v čom sú silní. Myslím si, že na nich bude platiť to, čo sme hrali v doterajších zápasoch. Musíme dodržiavať systém, hrať jednoducho a ak podáme tímový výkon, verím, že ich zdoláme,“ hovorí 22-ročný reprezentant.

Najdôležitejší zápas

Američania majú podobne ako Slováci na MS mladý, energický tím. V ofenzíve sú lídrami Conor Garland (3 góly a 5 asistencií) a Jason Robertson (3 góly a 4 asistencie).

Kým Američania sa v poslednom zápase na štvrťfinále naladili víťazstvom 4:2 nad outsiderom turnaja Talianskom, Slováci prehrali v derbys Českom 3:7. Pričom sa dopustili viacerých chýb v obrane. 

Podľa Studeniča to na štvrťfinále však nebude mať vplyv.

„Nehrali sme dobre. Neviem, či to bolo tým, že sme už mysleli na štvrťfinále, alebo sme si mysleli, že nám to pôjde samo. Nemôžeme hrať tak ako v zápase proti Česku,“ hovoril Studenič.

„Musíme na ľade bojovať a hrať podľa nášho systému. Ak si robíme, čo chceme, nevypláca sa nám to. Každý z hráčov vie, čo musí teraz proti Američanom urobiť. Zajtra nás čaká najdôležitejší zápas,“ dodal Studenič.

Slovenskí hokejisti sa predstavia vo štvrťfinále po ôsmich rokoch.

Zápas Slovensko - USA sa hrá vo štvrtok o 15,15 v Riga Aréne. Zápas vysiela RTVS na Jednotke. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Studenič verí v postup: Každý vie, čo musí proti Američanom urobiť