Francúzsko na MS v hokeji 2024
Francúzsko
MS v hokeji 2024
18.05.2024, Skupina B
2 - 4
0:1, 1:2, 1:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Rusnák: Opäť sme vyhrali zápas, ktorý sme v minulosti nevedeli hravo zvládnuť

Ondrej Rusnák.
Ondrej Rusnák. (Autor: Sportnet)
Ondrej Rusnák|19. máj 2024 o 01:05

Výhru Slovenska nad Francúzskom hodnotí Ondrej Rusnák.

OSTRAVA. Máme po zápase s Francúzskom a do tabuľky si pripisujeme veľmi dôležité tri body po víťazstve 4:2. Postupne skórovali Regenda, dvakrát Hudáček a v tretej tretine sa presadil aj Grman.

Myslím si, že sme podali o čosi lepší výkon ako s Poliakmi pred troma dňami.

Splnili sme hlavnú úlohu, ktorou je vyhrať nad takýmto súperom a neskomplikovať si situáciu na ceste do štvrťfinále. Stačí nám získať už len dva body, respektíve vyhrať proti Lotyšom a po dvoch rokoch sme konečne tam.

Rozhodli skvelé góly Hudáčka

Sledujte MS s Rusnákom

Ondrej Rusnák je bývalý útočník, ktorý nestratil kontakt s hokejom ani po skončení kariéry. Počas MS v hokeji 2024 v hokeji bude pracovať pre Sportnet ako expert, ponúkne zaujímavé postrehy už počas zápasov, aj po nich, pohľad za hokejovú oponu či analýzy. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

V čom sme boli lepší ako Francúzi? Hlavne v efektivite. Francúzi nás prestrieľali, ale my sme vedeli dať gól.

Začal to Regenda, ktorý bol tesne pred svojim gólom dvakrát vylúčený a treba povedať, že už druhý zápas po sebe bol dvakrát vylúčený a trošku aj hlúpo.

Ako však druhýkrát vyšiel z trestnej lavice, tak pár sekúnd pred koncom prvej tretiny dobre tečoval puk od Grmana, vďaka čomu sme sa upokojili.

V druhej časti hry si zobral zápas do rúk Libor Hudáček, ktorý strelil dva skvelé góly. Ten prvý padol v hre štyroch proti štyrom. Na pol metri urobil otočku, ktorú mu Francúz zjedol, išiel smerom k bráne a trafil presne k bližšej žrdi.

O pár minút neskôr urobil oblúk v strednom pásme. Videl, že má pred sebou voľný priestor, nepozeral sa doľava-doprava a využil to ustúpenie Francúzov.

Vystrelil spoza hráča a tento gól si brankár zrejme za klobúk nedal. Ponad rameno mu to tam Libor, ako sa hovorí, fukol.

VIDEO: Ondrej Rusnák hodnotí zápas Slovensko - Francúzsko na MS v hokeji 2024

Nešťastné presilovky

Myslím si, že za stavu 3:0 bolo jasné, že si to už nepustíme. Francúzi síce znížili, ale v tretej časti to upokojil Mário Grman. Posledné slovo mali Francúzi, troška pokazili náladu Hlavajovi, ale celkovo nám Slovákom nie.

Opäť sme dokázali, že vieme vyhrať aj zápasy, ktoré sme v minulosti nevedeli len-tak ľahko vyhrať. Tentokrát sme to s papierovo slabšími súpermi ako bolo Poľsko, Francúzsko a Kazachstan hravo zvládli. Boli to dôležité zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Rusnák: Opäť sme vyhrali zápas, ktorý sme v minulosti nevedeli hravo zvládnuť