Slovenská špička v plážovom volejbale sa zíde v Košiciach

Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale opäť v Košiciach.
Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale opäť v Košiciach. (Autor: Archív MČ Košice Západ)
Patrik Fotta|28. júl 2018 o 00:00

Najlepšie páry na majstrovstvách Slovenska si rozdelia 2500 eur.

Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale: fotogaléria

27.7.2018

KOŠICE. Už tento víkend sa budú v mestskej časti Západ pred nákupným centrom Galéria konať majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale A-kategórie.

Medzi najlepšími slovenskými pármi nebudú chýbať ani plážoví volejbalisti a volejbalistky z Košíc a blízkeho okolia.

Páry, ktoré skončia na najvyšších priečkach si rozdelia celkovú sumu 2500 eur.

Turnaj štartuje v sobotu od 9. hod. a vyvrcholí finálovými súbojmi v nedeľu popoludní.

Košice hostia slovenský šampionát v plážovom volejbale tretí rok.

„Nemalo by nás už nič prekvapiť a osobne som presvedčený o tom, že sme pripravení na všetko. Všetci hráči sa už medzi sebou poznajú a navzájom sa na seba tešia. Zaujímavosťou je, že vzhľadom na veľký počet prihlásených mužských dvojíc sme museli v piatok spraviť kvalifikáciu, ktorá sa uskutočnila v Šaci. Z dvadsiatich dvojíc môže do hlavnej fázy postúpiť len najlepších šestnásť,“ povedal Dominik Béreš, vedúci oddelenia kultúry MČ Košice Západ, ktorá je hlavným organizátorom podujatia.

Košičania môžu prekvapiť

Medzi najväčšími favoritmi budú v mužskej i ženskej kategórii páry zo západu resp. stredu Slovenska.

Ani Košičania však nebudú iba do počtu.

„Ja pevne verím, že košický pár Silvia Murínová a Katarína Kapráľová sa dostane medzi najlepšiu trojku. Čo sa týka mužskej časti turnaja, tá je dosť prešpikovaná pármi zo západu Slovenska, keďže tam je celkovo silnejšie volejbalové zázemie. My máme síce štyri košické dvojky, ale z hľadiska nasadenia nie sú veľmi vysoko, takže môžu len prekvapiť,“ skonštatoval Béreš.

Najlepšie páry v mužskej i ženskej kategórii si rozdelia finančnú čiastku a získajú aj vecné ceny.

„Celková dotácia turnaja je zhruba 2500 eur. Tieto peniaze si rozdelia prvé tri dvojice v mužskej aj ženskej kategórii. Okrem toho získajú aj vecné ceny od sponzorov turnaja.“

Hrať musia aj keby pršalo

Napriek tomu, že podľa predpovede by malo cez víkend v Košiciach prevládať slnečné počasie, musia byť hráči a hráčky pripravení aj na prípadné búrky z tepla.

„Tieto turnaje A kategórie sú špecifické v tom, že rozhodcovia majú vyslovene pokyn nechať pokračovať v hre až pokiaľ neudrie blesk niekde v blízkom okolí ihriska. Hráči sú už aj zo zahraničných turnajov zvyknutí, že sa hrá za každého počasia. Hlavne v Rakúsku alebo Švajčiarsku je bežné, že aj zo slnečného počasia zrazu vznikne búrka. U nás nie sú až také zvraty počasia, takže pokiaľ by prišla len nejaká prietrž, hralo by sa ďalej,“ uviedol Béreš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenská špička v plážovom volejbale sa zíde v Košiciach