Slovan zlyhal. Hráči neukázali žiadny charakter, hneval sa tréner

Slovanista Tamás Priskin sa snaží loptu umiestniť hlavu do brány Podbrezovej.
Slovanista Tamás Priskin sa snaží loptu umiestniť hlavu do brány Podbrezovej. (Autor: TASR)
Sportnet|31. júl 2016 o 19:00

Vedenie Slovana Bratislava po zápase odvolalo Nikodimosa Papavasilioua z funkcie.

PODBREZOVÁ. Futbalisti Podbrezovej zdolali v nedeľňajšom dueli tretieho kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy Slovan Bratislava 2:0.

Svojmu súperovi pripravili prvú prehru v sezóne. A sami od začiatku ročníka ešte neokúsili trpkosť prehry a po dvoch remízach dosiahli prvé víťazstvo.

Vedenie Slovana po neúspešnom výsledku zareagovalo a z pozície hlavného trénera odvolalo Nikodimosa Papavasiliou.

O prvý gól zápasu sa postaral v 79. minúte striedajúci Pavol Šafranko, ktorý sa presadil zblízka po prudkej prihrávke Pabla Podia z ľavej strany. Predchádzala tomu chyba obrancu Slovana Vasileiosa Pliatsikasa.

Domáci v závere využili prečíslenie a po peknej akcii sa presadil ďalší striedajúci hráč Michal Breznaník. Slovanisti mohli otvoriť skóre v 55. minúte, ale strela Tamása Priskina opečiatkovala len pravú žrď bránky Martina Kuciaka.

Slovan prehral v Podbrezovej: fotogaléria

31.7.2016

Fortuna liga 2016/2017 - 3. kolo:

Podbrezová - Slovan Bratislava 2:0 (0:0)

Góly: 78. P. Šafranko, 90. Breznaník

ŽK: 76. Viazanko - 43. Schet, rozhodovali: Vnuk - Hancko, Galo

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, Krivák, J. Kostelný, L. Djordjevič - Vajda, Podio - Viazanko, K. Kuzma (74. Kochan), Peševski (71. P. Šafranko) - Opoku Bernadina (84. Breznaník)

Slovan: J. Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Burnet - Lásik, De Kamps (86. De Sa) - Schet, Savičevič (39. Cléber), F. Kubík (66. Soumah) - Priskin

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Dokázali sme byť dominantní hlavne v druhom polčase. V prvom to bolo päťdesiat na päťdesiat, ale po prestávke sa zápas odvíjal už v našej réžii, okrem mikrosituácie, kedy mal Slovan šancu a my sme mali šťastie. No práve o to šťastie sme bojovali v predchádzajúcich stretnutiach a rovnako aj v tomto. Hráči boli húževnatí a vyplatilo sa to. Náš výkon v druhom polčase gradoval. Akcie, z ktorých sme dali góly, boli excelentné. Verím, že v takýchto výkonoch budeme pokračovať. Som veľmi rád, že sme vďaka kvalitnej rehabilitácii dostali v expresnom čase predtým zranených a dnes striedajúcich hráčov na ihrisko."

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana Bratislava: "V poslednom zápase doma so Zlatými Moravcami sme ukázali charakteristiky, ktoré musíme preniesť do všetkých stretnutí. Dnes sme však také odhodlanie nepredviedli. Trvalo nám tridsať minút, aby sme sa dostali do zápasu. Ak nepôjdeme od začiatku na sto percent, tak nemôžeme vyhrať. Kľúčovým momentom duelu bola šanca Priskina, po ktorej sa od nás odklonilo šťastie. Ak by túto príležitosť náš útočník premenil, bol by to iný zápas. Nechceme sa na nič vyhovárať. Chlapci neukázali žiadny charakter, nedokázali zareagovať na nepriaznivý stav. Musíme si to rozobrať, je to neakceptovateľné od každého jedného hráča. Som na nich nahnevaný, pretože prístup nebol na mieste."

Ružomberok - Trnava 1:1 (1:1)

Góly: 39. Chrien - 31. Jirka

bez kariet, rozhodovali: Marhefka - Benko, Hrčka, 2457 divákov

Ružomberok: M. Macík - P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, Kupec - Martin Nagy, Ďubek (61. Sapara) - Gál-Andrezly, Chrien (82. Faško), E. Daniel - J. Mareš (66. Lačný)

Trnava: A. Jakubech - Godál, Hladík, Greššák, Čonka - M. Oravec, Edson Correia de Araujo (46. Bello) - Jirka, M. Košťál (68. Halilovič), Gagnon (52. I. Schranz) - Privat Yao

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "V prvom polčase bola na našich kopačkách určitá nervozita, netrpezlivosť, boli sme v niektorých situáciách uponáhľaní. Cez prestávku sme si povedali, že sa treba upokojiť a šance si vypracujeme. To sa aj stalo, druhá polovica duelu priniesla našu absolútnu dominanciu, množstvo aj stopercentných príležitostí. Škoda, že sme ich nevyužili. Ostatné veci nebudem komentovať."

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Prvý polčas bol z našej strany celkom slušný, domácich sme nepustili do vyložených šancí. Po chybe ružomberskej obrany sme sa Jirkom dostali do vedenia. Škoda, že potom mužstvo inkasovalo gól po situácii, na aké sme chalanov upozorňovali pred zápasom. Druhý polčas bol z našej strany absolútnou kalamitou. Niektorí hráči si asi myslia, že majú v kádri alebo v zostave isté miesto. Aj týmto im dávam jasne najavo, že to tak nie je. A budú sa musieť veľmi rýchlo zobudiť. Lebo vo štvrtok nás čaká veľmi dôležitý zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan zlyhal. Hráči neukázali žiadny charakter, hneval sa tréner