Slovan v šlágri zdolal Senicu, stopercentný je zatiaľ aj ViOn

(Autor: SITA)
SITA|23. júl 2011 o 19:53

V šlágri 2. kola Corgoň ligy vyhral úradujúci majster gólom v poslednej minúte.

Výsledky sobotňajších zápasov 2. kola Corgoň ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom šlágri 2. kola Corgoň ligy nad FK Senica 3:2.

Triumf úradujúceho majstra zabezpečil v poslednej minúte domáci útočník Juraj Halenár. Hostia hrali od 40. minúty oslabení po vylúčení kapitána Gajdošíka.

Plný počet 6 bodov okrem "belasých" má aj ViOn Zlaté Moravce, ktorý v susedskom derby zdolal Nitru na jej ihrisku 1:0.

V Trenčíne sa body delili

Foto - TASR

Foto - TASR

AS Trenčín - MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly: 89. Kleščík - 72. Masaryk, ŽK: 76. Radič, 88. Hoferica (obaja Ružomberok), rozhodovali: Vnuk - Ádám, Jenčura, 4117 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek - Báez - Štefánik (86. Mazan), V. Horváth, Jorge Salinas (72. Hlohovský), Mondek (79. T. Malec) - Depetris

Ružomberok: L. Hrdlička - P. Maslo, Kostelný, Sivčevič, Radič - Bielák, Greššák (63. Šmahaj), Ivan Kotora (84. P. Pilár), Hoferica, Š. Pekár - Masaryk (77. Krbeček)

Na obnovenú corgoňligovú premiéru Trenčína po troch rokoch si našlo cestu do hľadiska množstvo fanúšikov. Tí od začiatku videli opatrné obojstranné oťukávanie sa s minimom vzruchu pred bránkami.

V 16. min sa hosťujúci Kotora predral až pred Volešáka, ten však jeho prudkú strelu vyrazil. V 23. min dorážal zblízka Godál, ale ani domáci skóre neotvorili. V závere prvého polčasu Trenčín prevzal iniciatívu, najväčšiu príležitosť mal Štefánik, odrazenú loptu v dobrej pozícii vrátil len do brankárovho náručia.

V prvých minútach po prestávke sa hra rozprúdila a zrodili sa aj zaujímavé situácie: v 52. min domáci Štefánik spoza pokutového územia ohrozil gólmana, o chvíľu na opačnom konci Hofericov priamy kop letel tesne nad brvno a vzápätí opäť domáci Štefánik "ukradol" vybehnuvšiemu brankárovi Hrdličkovi loptu v rohu šestnástky, ale Trenčania ani túto sľubnú akciu gólovo nezakončili.

Udrelo na druhej strane - v 72. min sa po kikse a zlej komunikácii v domácej obrane lopta ocitla pri Masarykovi, ktorý ju bez problémov poslal do prázdnej bránky. Domáci sa v závere posnažili. V. Horváth v 86. min strelou z diaľky natiahol Hrdličku, ale v 89. min center do skrumáže našiel Kleščíkovu hlavu a ten zblízka vyrovnal na konečných na 1:1.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "V celkom kvalitnom zápase sa Ružomberok prezentoval pevnou defenzívou, preto sme sa museli snažiť dobíjať ich obranu po celý zápas. V prvom polčase bolo dôležité, že sme dokázali zvládnuť súperovu gólovú šancu, v druhom polčase sme však na chvíľu stratili koncentráciu a z ďalšej šance už hostia skórovali. Museli sme potom veľmi bojovať a prejaviť vysokú túžbu po úspechu, čo nám prinieslo aspoň vyrovnávajúci gól v závere zápasu. Hráčom nemám čo vyčítať, bojovali a dreli až do konca a odvďačili sa divákom za ich výraznú podporu."

Ladislav Jurkemik (tréner Ružomberka): "Hoci je Trenčín nováčik, vedeli sme, že je to kvalitné mužstvo a podľa toho sme sa aj na zápas pripravili. Stretnutie malo slušnú kvalitu i primerané nasadenie. V prvom polčase sme sa mohli ujať vedenia po jednej veľkej šanci, ktorú sme však nepremenili a to by sa nám nemalo stávať. Veľmi nás mrzí, že v závere zápasu sme dostali zbytočný gól, pretože sme sa snažili súpera príliš nepúšťať do našej šestnástky. Remízu však považujem za spravodlivú a napriek tomu šokujúcemu gólu v závere som spokojný aj s bodom."

Susedské derby vyhrali hostia

Foto - SITA

Foto - SITA

FC Nitra - FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)

Gól: 78. Babic, ŽK: 49. Kuciak, 60. Candrák (obaja Zlaté Moravce), rozhodovali: Hracho - Petríček, Lieskovský, 2520 divákov

Zostavy:

Nitra: L. Hroššo - Kaspřák, Martin Tóth, M. Kolmokov, Čirik - Držík, Šimončič (77. M. Paukner) - Rák, R. Sloboda (52. L. Zelenický), Ľ. Kolár - Šimonek (30. N´Tuli)

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Janečka, Pavol Majerník, Chren - M. Babic (88. J. Paur) - Orávik (90.+ A. Brčák), Kuračka (64. L. Kováč), Pavlovič, A. Candrák - Pavelka

V derby pod Zoborom sa ako prví dostali do zakončenia hostia, Orávik to skúšal už v 2. min, no Hrošša vážnejšie neohrozil. V 5. min to bol Kuračka, kto sa pokúšal rozvlniť sieť domácich, no jeho strela bránu minula. Candrák hrozil o dve minúty neskôr, ale defenzíva Nitry zaúradovala a jeho pokus zneškodnila.

Až na chabý pokus Nitranov z 19. min. sa k slovu skoro domáci vôbec nedostávali. Na rozdiel od Zlatomoravčanov. Tí sa snažili strelecky presadiť a ako Pavelka v 30. min, tak aj Orávik v 35. min, pálili takmer z identickej vzdialenosti no ani jeden z nich svoj cieľ nezasiahol. Hroššo musel ešte zasahovať v 43. min keď s problémami vytlačiť Kuračkovu strelu.

Po zmene strán ViOn pokračoval v nasadenom tempe z prvého polčasu. Už v úvodnej minúte druhého dejstva strieľal Candrák, ale neúspešne. Domáci vyrazili dopredu v 49. min, keď Kaspřákk získal loptu, potiahol po pravej strane, v súperovej šestnástke našiel Slobodu, ktorý sa zbavil obrany a dostal sa do ideálnej gólovej šance, no brankár Kuciak bol pozorný a útočníkovu strelu zneškodnil.

Hostia pekne zakombinovali v 70. min, keď Orávik vysunul čerstvého Kováča, no Kaspřák situáciu kontroloval a k strele ho už nepustil. Tlak, ktorý vyvíjal Vion počas celého zápasu, vyústil v 78. min do gólu. Babic sa dostal k odrazenej lopte a zbavil sa N'Tuliho.

Keďže hlavný arbiter neodpísal ruku, Babicovi nič nebránilo v tom, aby skóroval nechytateľným "angličákom". V 89. min. vyslal Pavlovič prudký projektil z 35 metrov, no skóre sa už nemenilo.

Hlasy:

Cyril Stachura (tréner Nitry): "Zápas sme si predstavovali inak. Súper vyhral zaslúžene. Oproti poslednému zápasu sme podali podpriemerný výkon, čo si neviem vysvetliť. Chceli sme hrať aktívne, ale opak bol pravdou a po inkasovanom góle, sme to už nevedeli zvrátiť."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Videli sme slušné corgoňligové stretnutie. Nitra mala úspešný vstup do sezóny, ale my sme prišli hrať futbal. Presadiť sme sa chceli už v prvom polčase, no to nám nevyšlo. Boli sme trpezliví, kombinovali sme a prišla odmena v podobe gólu a troch bodov."

Šláger kola rozhodol gól v poslednej minúte

Foto - CTK

Foto - CTK

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 3:2 (1:1)

Góly: 16. Kroupa (vlastný), 58. Grendel, 90. Halenár - 12. Gorosito, 66. T. Kóňa, ŽK: 62. Šebo - 57. Gorosito, 69. Hošek, ČK: 40. J. Gajdošík (Senica), rozhodovali: Samotný - D. Kubačka, Vindiš, 3428 divákov

Zostavy:

Slovan: Bartalský - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Čikoš - Guédé (71. Kladrubský) - Milinkovič, Grendel, Halenár, I. Žofčák (84. Štepanovský) - Šebo (68. Kordič)

Senica: Bolek - Gorosito, R. Pillár, J. Gajdošík, Urbánek - Strnad - Hošek (69. M. Ďurica), Motha, T. Kóňa, Kalabiška (43. Hladík) - Kroupa

Hostia zo Senice využili zaváhanie domácej obrany hneď pri prvom rohovom kope a v 12. min hlavičkou Gorosita otvorili skóre zápasu. O tri minúty neskôr sa nepresadil v pokutovom území hostí Halenár, jeho strelu z otočky Bolek nohami vyrazil.

Domáci vyrovnali v 16. min keď priamy kop Žofčáka poslal Kroupa vlastencom do siete zaskočeného senického gólmana. Potlesk domácich divákov si v 19. min vyslúžil Guédé čerstvo disponujúci slovenským občianstvom, ktorého strela tesne minula svätyňu hostí.

V 24. min Bagayoko zachranil pred Kalabiškom. Po polhodine hry napodobnil Guédého ďalekonosný pokus Halenár, no rovnako neuspel. Na druhej strane sa o dve minúty taktiež z diaľky nepresadil Kalabiška, ktorý chcel Bartalského prekvapiť prízemnou krížnou strelou. V 37. a 39.

Bolek nedovolil skórovať Šebovi a Milinkovičovi. Pomer síl na ihrisku sa zmenil v 40. min, keď kapitán hostí Gajdošík dostal červenú kartu za faul na Halenára, vo chvíli keď domáci hráč mohol ísť sám na Boleka. V samom závere neuspeli Gredenel a Gorosito.

Po zmene strán v 53. min Šebo prekopol z dvoch krokov bránku Senice, keď Bolek vyrazil pred seba tvrdú strelu Milinkoviča z 25 m. O dve minúty neskôr Bolek chytil Milinkovičovu strelu. Na druhej strane sa strelou z 20 m pokúšal prekonať Bartalského Motha, no jeho pokus obrana domácich tečovala mimo bránky.

V 58. min Grendel ukážkovou strelou z 30 m po prihrávke Žofčáka nedal Bolekovi žiadnu šancu. Od 60. min začal kraľovať senický gólman Bolek. Postupne zlikvidoval pokusy Šeba aj Grendela. V 65. min Kóňa z 22 m napol sieť za brankárom Bartalským.

V rozpätí 72. a 80. min sa trikrát zaskvel opäť Bolek, ktorý si poradil so strelami Žofčáka, Grendela a hlavičkou Milinkoviča z dvoch krokov. Hoci Bolek chytil v druhom polčase minimálne päť gólov, na prudkú strelu Halenára v 90. min už nestačil. Vďaka tomu Slovan zvíťazil 3:2. Hostia na Pasienkoch nesklamali, hoci druhý polčas hrali oslabení o vylúčeného hráča.

Hlasy:

Karel Jarolím (tréner Slovana): "Ak by sa toto stretnutie skončilo remízou 2:2, bol by to pre nás nešťastný výsledok. Samozrejme, uvedomujeme si, že futbal sa hrá na góly, takže by sme sa s tým museli vyrovnať. V zápase sme inkasovali prvý gól, potom sa nám podarilo vyrovnať a ďalší priebeh zápasu ovplyvnilo vylúčenie senického stopéra. Cez prestávku sme si povedali, ako budeme hrať v početnej prevahe, chceli sme rýchlo kombinovať, ale je dosť zložité proti bloku ôsmich hráčov, ktorí sa pohybujú pred pokutovým územím. Druhý polčas bol súbojom Slovana s brankárom Bolekom, ktorý podal vynikajúci výkon. Mnohokrát sme si už mysleli, že lopta je v bránke, ale on tam stále vložil ruku a vyrazil loptu. Sme rád, že sme vyhrali, aj keď sa nám to podarilo v poslednej minúte. Pomohlo nám to pred náročným súbojom s Nikóziou."

Stanislav Griga (tréner Senice): "My sme to stretnutia vstúpili veľmi pasívne. Darmo sme si pred zápasom povedali, že budeme behať, útočiť a snažiť kombinovať. Všetko to zostalo v šatni, Slovan hral skutočne dobre. Vidieť, že toto mužstvo je herne v pohode a že hráči si veria. Po výkone, ktorý naše mužstvo predviedlo, sme si bod zaslúžili, ale nebolo by to spravodlivé vzhľadom na to, že Slovan bol lepším mužstvom. V druhom polčase sme v strede obrany mali dvoch dorastencov, ktorí sa svojej úlohy zhostili dobre. Slovan vyhral zaslúžene, hoci veľmi málo chýbalo k tomu, aby sme tu dosiahli remízu. Víťazný gól nám dali až v úplnom závere stretnutia."

Tabuľka futbalovej Corgoň ligy po sobotňajších dueloch 2. kola:

1. ŠK Slovan Bratislava 2 2 0 0 6:3 6

2. FC ViOn Zlaté Moravce 2 2 0 0 2:0 6

3. FK Senica 2 1 0 1 5:3 3

4. FC Spartak Trnava 1 1 0 0 2:1 3

5. FC Nitra 2 1 0 1 2:2 3

6. MŠK Žilina 1 0 1 0 1:1 1

MFK Košice 1 0 1 0 1:1 1

8. MFK Ružomberok 2 0 1 1 1:2 1

9. AS Trenčín 2 0 1 1 2:4 1

10. Dukla Banská Bystrica 1 0 0 1 1:2 0

DAC Dunajská Streda 1 0 0 1 1:2 0

12. 1. FC Tatran Prešov 1 0 0 1 0:3 0

Poradie strelcov futbalovej Corgoň ligy po sobotňajších dueloch 2. kola:

1. Marko Milinkovič, Milan Ivana, Filip Šebo, Erik Grendel, Juraj Halenár (všetci Slovan), David Depetris, Peter Kleščík (obaja Trenčín), Marek Bažík (Banská Bystrica), Róbert Rák, Sibusiso N´Tuli (obaja Nitra), Karel Kroupa ml., Petr Hošek, Jan Kalabiška, Nicolas Ezequiel Gorosito, Tomáš Kóňa (všetci Senica), Adrián Candrák, Martin Babic (obaja Zlaté Moravce), Tomáš Majtán (Žilina), Matúš Čonka (Košice), Roman Procházka, Ľubomír Gogolák (obaja Trnava), Lukáš Matůš (Dunajská Streda), Pavol Masaryk (Ružomberok) - 1 gól

Vlastný gól: Karel Kroupa ml. (Senica)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan v šlágri zdolal Senicu, stopercentný je zatiaľ aj ViOn