Skvašík o Višnevskom: Keby mi viac prihrával

Piliere sninskej ofenzívy. O. Višnevskij (vľavo hore) a J. Skvašík (druhý zľava dole).
Piliere sninskej ofenzívy. O. Višnevskij (vľavo hore) a J. Skvašík (druhý zľava dole). (Autor: Jozef Mačejovský)
Daniel Dedina|18. jan 2018 o 00:00

Dvojicu Skvašík – Višnevskij mnohí charakterizujú ako výborný tandem.

KOŠICE/SNINA. Najväčšie nebezpečenstvo pre súperove obrany predstavovalo v jesennej časti tretej futbalovej ligy sninské duo Jozef Skvašík – Oleg Višnevskij.

Preto neprekvapilo, že sa obaja bok po boku ocitli v Jedenástke roka VsFZ za rok 2017.

S oboma veľmi dobrými kamarátmi sme sa pri tejto príležitosti porozprávali.

Dvojicu Skvašík – Višnevskij mnohí, medzi nimi i tréner Jozef Štafura, ktorý oboch v Snine vedie, charakterizujú ako výborný tandem. Futbalovo i ľudsky.

Považujú sa aj oni sami za akési futbalové dvojčatá?

„To je asi až trocha prehnané pomenovanie. Od začiatku sezóny sme si však výborne sadli, tvorili sme dvojičku aj na tréningoch. Dokázali sme sa navzájom potiahnuť, čo bolo na prospech celého mužstva,“ skonštatoval 26-ročný Jozef Skvašík.

Jeho o štyri roky mladší ukrajinský parťák Oleg Višnevskij doplnil: „Jožo je vynikajúci spoluhráč, rozumieme si na trávniku i mimo neho, o to ľahšie sa mi s ním hrá.“

Najlepšie o ich prínose pre sninské mužstvo hovoria štatistiky. Višnevskij je s 18 gólmi suverénnym kráľom treťoligových strelcov, Skvašík sa s polovičnou porciou presných zásahov delí o priebežné druhé miesto.

Individuálne výsledky hrejú, škoda tímového postavenia

Keďže jeden o druhom hovoria pekne, podpichli sme ich, aby skúsili niečo na seba nabonzovať.

„Myslím si, že keby mi častejšie prihrával, tak ho viac ponaháňam v streleckej tabuľke,“ mal pohotovú odpoveď Skvašík.

„Rád by som, ale to by musel viac behať. Prihrávky má super, len ten pohyb,“ kontroval so širokým úsmevom Višnevskij.

Kým vďaka unikátnemu gólovému nástrelu (vrátane Slovnaft Cupu 25 gólov v 20 zápasoch) sa v jeseni viac skloňovalo meno Višnevského, vo výročnej ankete bol na tom o čosi lepšie Skvašík.

Ten získal 15 z možných 16 hlasov, viac už mal len Janič z Lipian. Višnevskij skončil s 13 hlasmi tretí. Berie to ako istú formu zadosťučinenia?

„Tak by som to nenazval. Hlasujú však tréneri, ktorí vidia, ktorý hráč v čom vyniká a keď sme obaja s Olegom dostali toľko hlasov, tak asi je to zaslúžene. Škoda akurát umiestnenia Sniny v tabuľke. Na jar musíme pokračovať v tom, čo sme predvádzali v prvých dvoch tretinách jesene. Verím, že v takom prípade pôjdeme znova nahor,“ poznamenal sninský rodák, ktorý sa pod Vihorlat vrátil po pôsobení v MFK Košice i Zvolene.

Dodajme, že hoci Snina chvíľami viedla tabuľku, po štyroch prehrách v rade na záver jesene napokon zimuje šiesta.

Višnevskij v Michalovciach, ponuky má aj Skvašík

Kým Skvašík sa môže pochváliť pomerne bohatou bilanciou vo Fortuna lige – za Košice v nej v priebehu rokov 2010 až 2014 odohral 46 zápasov a strelil tri góly – Višnevskij sa do najvyššej súťaže ešte len snaží dostať.

Možno to už nebude mať dlhé trvanie, keďže aktuálne je na skúške v Michalovciach.

„Zatiaľ k tomu neviem veľa povedať. Trénujem s mužstvom a uvidíme, čo bude ďalej. Tréningy sú intenzívnejšie, predsa len ide o najvyššiu súťaž,“ vravel nám mladý Ukrajinec, ktorý prišiel z Perečina na Slovensko pred tri a pol rokmi a pred pôsobením v Snine hrával aj v Stakčíne.

A čo jeho dvorný nahrávač? Ako to aktuálne vyzerá so záujemcami o služby Jozefa Skvašíka?

„Nejaké ponuky sú, ale nerád by som ich konkretizoval. Nepatrí sa to. Stále som hráčom Sniny a ak pôjdem niekde inde, verejnosť sa o tom určite dozvie.“

Želanie pre jarnú časť: Hrať v prvej trojke

Na záver sme obom nadhodili tému ambícií pre jarnú časť súťaže.

„Snina určite patrí v tabuľke vyššie. Mojím želaním je, aby sa pohybovala v prvej trojke. Uvidíme, či dôjde k posilneniu mužstva, potom budeme múdrejší,“ povedal Skvašík.

„Neviem ešte, či to bude so mnou alebo bezo mňa, ale aj ja, samozrejme, túžim hrať o čo najvyššie priečky. Aj o prvé miesto, pretože si myslím, že mužstvo na to má. A ak by som aj niekam odišiel a Snina postúpi do druhej ligy, rád sa vrátim,“ dodal dobre naladený Višnevskij.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Skvašík o Višnevskom: Keby mi viac prihrával