Škrlík opäť trénerom Humenného, zmeny sa udiali aj vo vedení klubu

Staronový kouč Humenného Jozef Škrlík (vľavo) s novým predsedom správnej rady Oskarom Balogáčom.
Staronový kouč Humenného Jozef Škrlík (vľavo) s novým predsedom správnej rady Oskarom Balogáčom. (Autor: FK Humenné)
Róbert Andrejov|4. jan 2020 o 16:00

Novým predsedom správnej rady sa stal Oskar Balogáč.

HUMENNÉ. To, o čom si niekoľko týždňov vrabce na streche čvirikali, sa stalo skutočnosťou. Staronovým kormidelníkom treťoligového FK Humenné sa stal skúsený Jozef Škrlík, ktorý sa na lavičku mužstva spod Vihorlatu vracia po polročnej prestávke.

Zemplínčania vstúpili do sezóny pod vedením Petra Košudu, ktorého však vedenie klubu začiatkom novembra po prehre v Lipanoch odvolalo. Jeseň dokoučoval asistent Štefan Tomčák.

Vyriešenie trénerskej otázky nie je jedinou novinkou v Humennom, zmeny sa udiali aj vo vedení klubu.

Chcú zlepšiť prácu s mládežou

Prezident klubu, ktorým je primátor mesta Miloš Meričko, vymenoval Oskara Balogáča za predsedu správnej rady. Jeden zo sponzorov klubu na jej čele vystriedal Martina Poláka.

Balogáč následne predstavil obmenenú správnu radu, ktorej členmi sa stali Stanislav Schlimbach, Peter Pipák, Ján Ščerba a Vladimír Fedák. Post manažéra bude naďalej zastávať Vladimír Vasilenko.

„Výzvu primátora mesta som prijal a zároveň som oslovil ľudí, ktorí by mohli a mali humenskému futbalu pomôcť. Viem, že nás nečaká ľahká úloha, ale mojou hlavnou prioritou je finančne stabilizovať celý klub. Teda nielen A-mužstvo, ale aj mládež, z ktorej by sme v budúcnosti chceli vychovať čo najviac hráčov pre prvý tím. V mládežníckych kategóriách takisto plánujeme urobiť určité organizačné zmeny, pretože dobrá práca s mládežou je pre budúcnosť futbalu v Humennom nesmierne dôležitá," vyjadril sa Balogáč.

Asistovať mu bude Andrej Čirák

Nové vedenie okamžite predstavilo aj trénera mužského kolektívu, ktorým sa podľa očakávania stal Jozef Škrlík. Humenský rodák sa počas vlaňajšej zimy po dlhých desiatich rokoch vrátil domov a FK doviedol k tretiemu miestu.

V lete však v klube skončil. Vedenie klubu sa s ním rozlúčilo z toho dôvodu, že nevedel garantovať svoje zotrvanie pri mužstve do konca jesene. Netajil sa totiž tým, že chce znovu okúsiť zahraničné angažmán.

„Nie je jednoduché nájsť si niečo vonku. V jeseni mi to nevyšlo, tak som bol bez roboty. Teraz ma nová správna rada oslovila s ponukou na spoluprácu. Keďže som doma, nemal som žiadne výhrady a prijal som ju. Som predsa Humenčan a vždy rád klubu z rodného mesta pomôžem," okomentoval svoj návrat do farieb FK Humenné Škrlík, ktorému bude asistovať ďalší skúsený tréner Andrej Čirák.

Neplánujú ustúpiť z pozícií

Aj po konci v klube počínanie Humenčanov v tretej lige podrobne sledoval a zopár zápasov videl aj na vlastné oči.

„Od môjho letného odchodu sa mužstvo poriadne obmenilo. Prišli doň kvalitní hráči a tréner Košuda s ním urobil kus dobrej práce. Je vidieť, že futbal v Humennom napreduje a verím, že bude aj naďalej. Serióznou a poctivou robotou chceme klub posúvať vyššie. Všetko však potrebuje čas. Keď budeme trpezliví, výsledky sa určite dostavia," podotkol 57-ročný lodivod, ktorý má za sebou pôsobenia v Michalovciach, Trebišove, Vranove, Lučenci, Liptovskom Mikuláši a za hranicami v FC Ordabasy Šimkent, FK Jelgava a FC Šachťor Karaganda. Bol aj asistentom pri 21-tke Kazachstanu.

Ako nám prezradil, veľké hráčske rošády počas zimnej prestávky, ktorú štvrtý tím tabuľky začne 13. januára a počas nej si zmeria sily so Sninou, Trebišovom, Bardejovom či Liptovským Hrádkom, neočakáva.

„Nejakých hráčov plánujeme pritiahnuť. Postup je už viac-menej pasé, preto by sme v jari radi káder stabilizovali, aby sme boli na nasledujúci ročník ešte lepšie pripravení. Nechceme ustúpiť z pozícií a naším cieľom je hrať futbal, ktorý bude baviť divákov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Škrlík opäť trénerom Humenného, zmeny sa udiali aj vo vedení klubu