Sklamanie na Šariši, radosť na Zemplíne

Oslava Michalovčanov po postupe.
Oslava Michalovčanov po postupe. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|6. mar 2018 o 00:00

Prešovčania skončili v semifinále, Michalovčania sú vo finále po štyroch rokoch.

Veľkú semifinálovú bitku dvoch východniarskych rivalov vyhrali michalovskí hokejisti.

Zemplínčania využili výhodu domáceho prostredia a v rozhodujúcom piatom stretnutí porazili vo výbornej atmosfére Prešovčanov najtesnejším rozdielom 4:3.

Kolektív z metropoly Šariša po roku opäť zostal pred bránami finále, Michalovčania sa môžu tešiť nielen na zápasy o víťaza prvej ligy, ale aj na vytúženú baráž.

Hrobové ticho v šatni

Po prehratom rozhodujúcom súboji si „tučniaci“ prevzali pohár aj medaily za tretie miesto v tejto sezóne. Mnohí z nich si kov bronzového lesku na krk ani nezavesili.

Sklamanie v ich tábore bolo obrovské, hráči dlhé minúty sedeli v kabíne ako skamenení. Nečudo, postup mali na dosah, napokon sa pre nich sezóna skončila...

„Bola to veľmi dobrá séria, v ktorej sa stretli dva kvalitné tímy. Diváci videli päť výborných zápasov. Dôležitý pre vývoj série bol štvrtý zápas na našom ľade, v ktorom sme po prvej tretine viedli 1:0, ale v druhej sme dostali dva góly a duel napokon prehrali. Tak sa rozhodovalo v piatom stretnutí. V ňom sme inkasovali dva rýchle góly a potom sme to už len doťahovali. Jeden tím musel prehrať, boli sme to my,“ ťažko vychádzali slová z úst kapitána prešovského mužstva Marcela Baláža.

Na Duklu si verili

Rovnaký smútok zažívali Šarišania aj v uplynulom prvoligovom ročníku, keď v semifinále stroskotali na Skalici. Vlani však prehrali sériu 1:3.

„Minulý rok sme vstupovali do semifinále ako favorit, túto rolu sme však nezvládli. Teraz bola situácia iná, výhoda bola na strane Michaloviec. My sme si však verili, v tejto sezóne sme s nimi mali dobrú bilanciu. Aj keď sme v rozhodujúcom zápase nehrali v domácom prostredí, myslím si, že to nebola naša veľká nevýhoda, šance boli stále päťdesiat na päťdesiat, obe mužstvá boli pod rovnakým tlakom. Možno menšiu výhodu mala Dukla v tom, že dopredu ju hnali diváci. Jej hráči však ukázali kvalitu, a tak idú ďalej,“ dodal smutný útočník HC Penguins, ktorý patril k oporám Prešova počas celej sezóny a mužstvo ťahal aj v play-off.

Vyhralo lepšie mužstvo

Na opačnej strane sa oslavovalo. Zemplínčania sa do finále prebojovali po štyroch rokoch, a to aj napriek tomu, že dvakrát v sérii prehrávali.

„Veľmi sa tešíme, že sme sériu s Prešovom zvládli, s týmto súperom sú to vždy vybičované zápasy. Podľa mňa však vyhralo lepšie mužstvo. Rozhodol prístup každého jedného hráča. Na každom bolo vidno, že chce vyhrať a ísť ďalej, priklonilo sa k nám aj šťastie. Nikto nechcel skončiť sezónu už začiatkom marca. Hrať finále bolo pre každého veľká motivácia,“ skonštatoval Daniel Hančák, obranca HK Dukla Ingema Michalovce.

„Líšky“ sa radovali nielen z postupu do finále, ale aj do baráže, ktorú majú zaistenú dva najlepšie tímy prvej ligy. Prelínacia súťaž sa pri Laborci hrala len jedenkrát, ešte v sezóne 1995/96.

Tešia sa na baráž

O víťazstvo v druhej najvyššej súťaži si zahrajú so Skalicou, ktorá vyhrala základnú časť a v semifinále vyradila Topoľčany 3:1 na zápasy.

„Do finále nejdeme s tým, že ho chceme len odohrať, ale urobíme všetko pre to, aby sme priniesli víťazný pohár do Michaloviec,“ ambiciózne hovoril Hančák.

Finále prvej ligy sa začalo v pondelok 5. marca v Skalici, druhý duel sa hrá o deň neskôr tiež na Záhorí.

Na východ sa séria hraná na tri víťazstvá presťahuje v piatok 9. marca, hneď v sobotu by sa tam hral prípadný štvrtý súboj.

Ak by sa ani vtedy nerozhodlo, piate stretnutie je na programe v pondelok 12. marca na skalickom ľade.

„Rešpektujeme každého súpera, ale do série ideme s tým, že chceme vyhrať všetky zápasy. Radi by sme v Skalici vyhrali aspoň jeden duel, ideálne by bolo oba, ale bude to veľmi ťažké. Uvidíme, ako sa séria bude vyvíjať,“ pokračoval skúsený 34-ročný defenzívny hráč, ktorý má na svojom konte päť majstrovských titulov s bratislavským Slovanom.

Nielen Hančák, ale aj všetci jeho spoluhráči sa už teraz tešia na zápasy v play-out.

„Každý si chce zahrať baráž a vyskúšať si, aký je rozdiel medzi extraligou a prvou ligou. Nebudeme mať čo stratiť, pokúsime sa v nej prekvapiť,“ zakončil spišskonovoveský rodák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sklamanie na Šariši, radosť na Zemplíne