Slovanu proti Trenčínu nestačil ani trojgólový náskok, majster sa šetril

Slovanista Apau (vpravo) strieľa gól na 3:0.
Slovanista Apau (vpravo) strieľa gól na 3:0. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|26. aug 2018 o 00:00

V oboch stretnutiach sa body delili.

BRATISLAVA. ŠK Slovan Bratislava, líder futbalovej Fortuna ligy, remizoval s AS Trenčín 3:3 v nedeľňajšom stretnutí šiesteho kola.

Trenčania nechali pred dôležitým štvrtkovým zápasom Európskej ligy proti AEK Larnaka odpočívať viaceré opory, až po prestávke nastúpili Joey Sleegers a Antonio Mance.

Trenčín mal skvelý záver

Slovanisti viedli už od druhej minúty, keď Andraž Šporar utiekol obrane hostí a osamotený pred brankárom Igorom Šemrincom nezaváhal.

Aj ďalšie dva góly dal Slovan zo stredu šestnástky.

Najpr Dejana Dražiča síce tesne bránil Lukáš Skovajsa, no v 28. minúte bolo 2:0. O desať minút neskôr sa krajný obranca Mitch Apau nečakane vybral do útoku a peknou prihrávkou ho našiel Šporar - 3:0.

S vysokou prehrou sa odmietol zmieriť Hamza Čatakavič, ktorý tesne pred prestávkou znížil.

V druhom polčase to dlho nevyzeralo, že hostia získajú bod, no v závere najprv Antonio Mance hlavou znížil a Čatakovič vzápätí premenil pokutový kop, ktorý po faule brankára Dominika Greifa na Jakuba Paura nariadil arbiter Pavol Chmura.

Slovan vedie domácu ligu o dva body pred druhou Dunajskou Stredou.

Trnava šetrila hráčov na Európsku ligu

Futbalisti Spartaka Trnava remizovali 0:0 s MFK Ružomberok. Úradujúci majster absolvoval duel vo výrazne pozmenenej zostave oproti štvrtkovému prvému stretnutiu v play off Európskej ligy na pôde slovinskej Olimpije Ľubľana.

V základe nastúpili rovnako ako v Slovinsku iba stredopoliar Anton Sloboda a obranca Martin Tóth.

Vyše 5000 divákov v stretnutí veľa vzruchu nevidelo, až v závere dokázal Filip Dangubič trafiť priestor bránky.

Trnavčania si pripísali druhú bezgólovú remízu v sérii. Liptáci nebodovali naplno už v treťom stretnutí po sebe, no stále sa držia s deviatimi bodmi na piatej priečke tabuľky.

Fortuna liga - 6. kolo:

Slovan Bratislava - Trenčín 3:3 (3:1)

Góly: 2. Šporar, 28. Dražič, 38. Apau - 44. a 88. Čatakovič (druhý z pok. kopu), 86. Antonio Mance

ŽK: 86. Nono, 88. Greif - 51. Van Arnhem, 53. Ubbink, 69. Čatakovič, rozhodovali: Chmura - Hrčka, Chládek, 1567 divákov

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - V. Savičevič (82. Hološko), Holman (62. De Kamps), Moha - Šporar, Dražič

Trenčín: Šemrinec - Yem, Paur, Mašović, Skovajsa - Van Arnhem (85. Kleščík) - Azango, Ubbink, Bukari (77. Sleegers) - Čataković, Kvocera (46. Antonio Mance)

Hlasy po stretnutí:

Martin Ševela, tréner Slovana: "Mali sme v prvom polčase dostatok šancí, mohli sme dať aj viac gólov. Vedeli sme, že v druhom polčase Trenčín nemá čo stratiť. Šance, aké mal Šporar, sa musia premieňať. V závere sme zle reagovali pred gólovými situáciami. Bol to zaujímavý zápas z oboch strán. Trenčínu prajem, aby vo štvrtok na Cypre vybojoval postup v Európskej lige."

Ricardo Moniz, tréner Trenčína: "Bola to reklama na futbal. Hrali proti sebe dva ofenzívne tímy. Chceli sme Slovan eliminovať v strede, ale strácali sme lopty. Veľmi dôležitý bol náš gól na 1:3. To nám dalo nádej do druhého polčasu. Pre nás je remíza veľmi dôležitá do štvrtkovej odvety v Európskej lige."

Trnava - Ružomberok 0:0

ŽK: 78. Lupták - 57. Mustedanagič, 90.+ Tandir, rozhodovali: D. Sedlák - M. Benko, Roszbeck, 5113 divákov

Trnava: Chudý - L. Lupták, Martin Tóth, Godál, Janso - A. Sloboda - Brigant, M. Oravec, Š. Pekár (90.+ Hladík) - Yilmaz (63. Vantruba), Dangubič (87. Horník)

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, Twardzik, Urdinov - Jonec - E. Daniel (87. Kunca), D. Takáč, Mustedanagič, Gál-Andrezly - Tandir

Hlasy po stretnutí:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Bol to ťažký zápas so súperom, ktorý má veľkú kvalitu. Prvý polčas z našej strany nebol dobrý, hostia mali šance. My sme chceli získať tri body, ale berieme aj bod. Pre nás je momentálne najdôležitejší zápas vo štvrtok."

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Výsledok v tomto ťažkom stretnutí je 0:0, domáci však hrali bez šiestich futbalistov základnej zostavy. V závere mali tri dobré šance. V priemernom zápase sa zrodila spravodlivá deľba bodov. Vyhrať sme chceli my aj domáci. Vo štvrtok im držíme palce v odvete s Olimpijou Ľubľana."

Online prenos: ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín (Fortuna liga 2018/2019)

Fortuna liga  2018/2019
26.08.2018 o 17:30
Slovan Bratislava
3:3
(3:1, 0:2)
90+3 minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly: 2. Šporar (Nono), 28. Dražić (Moha), 38. Apau (Šporar) – 44. Čataković (Ubbink), 86. Mance, 88. Čataković (pen.). ŽK: 86. Nono (SBA), 88. Greif (SBA) – 51. van Arnhem (TRE), 53. Ubbink (TRE), 69. Čataković (TRE). Rozhodca: Chmura – Hrčka, Chládek. Diváci: 1 567.
Prenos
Slovan viedol v 38. minúte už 3:0, no ani to mu nestačilo na to, aby zvíťazil. Trenčín sa snažil do poslednej chvíle a vyplatilo sa. Najprv Mance v 86. minúte a potom Čatakovič z penalty o dve minúty neskôr vybojovali pre Trenčín aspoň bod za remízu, ktorú Trenčania po dnešnom priebehu budú určite brať a psychicky im tento záver pomôže určite aj v ich najbližšom súboji Európskej ligy na pôde AEK Larnaka. Držme nášmu slovenskému zástupcovi palce, dočítania priatelia.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Apau dáva loptu na Hološka, jeho zakončenie doplachtilo do rukavíc Šemrinca.
90+2
importantSlovan mohol zvýšiť na 4:3, ale to by Šporar musel z pár metrov trafiť priestor brány.
90
Hrať sa bude ešte 3 nadstavené minúty.
90
Apau zakončoval, Šemrinec vyráža, na Pasienkoch sa stále útočí na oboch stranách.
88
goalTrenčín dal gól!
Neuveriteľné, malá športová katastrofa pre Slovan. Razom je vyrovnané. HAMZA ČATAKOVIČ posiela loptu k pravej žrdi, zatiaľ čo Greif sa hádzal naľavo.
88
yellowCardŽltú kartu dostáva Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava).
88
importantAle pozor! Paur je faulovaný v 16-tke a Trenčín bude kopať penaltu!
86
goalTrenčín dal gól!
Hneď po udelení ltej karty Trenčania rozohrali nakrátko, výborný center našiel ANTONIA MANCEHO, ktorý sa odpútal od Apaua a hlavou znižuje na 2:3!
86
yellowCardŽltú kartu dostáva Nono (ŠK Slovan Bratislava).
85
changeStriedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Philipp van Arnhem, prichádza Peter Kleščík.
85
Posledné napomenutie pre Azanga po opakovaných fauloch a Slovan má priamy kop.
84
Nono sa predviedol o čosi neskôr, jeho prudká strela a zákrok Šemrinca znamenala roh.
83
Apau faulovaný, čo ponúka priestor pre Slovan na ďalšie ohrozenie brány z priameho kopu. Nono hľadal centrom Bajriča, pred ním trenčianska obrana odvracia.
Dnešné stretnutie sleduje 1 567 divákov.
82
Slovan posiela na trávnik ofenzívneho hráča, Filip Hološko opäť dostáva priestor v posledných minútach zápasu.
81
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Filip Hološko.
78
Ďalšia ofenzívna posila Trenčína je na ihrisku, pomôže to ešte Trenčínu zdramatizovať dnešný zápas? Trenčín však v druhom polčase ešte nevystrelil na bránu.
77
changeStriedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Osman Bukari, prichádza Joey Sleegers.
77
Kolmica na Yema, ten neprihral cez Bajriča.
76
Dražič nacentroval pred Šemrinca, tam ale nebol nik v belasom. Dopredu sa vydali štyria Trenčania, proti sebe mali päticu domácich hráčov, prihrávka na Manceho však bola pridlhá.
73
Mohovi sa nedarí podľa predstáv. Dostal od Dražiča ideálnu prihrávku, zrýchlil, zbavil sa hráča, no finálna fáza mu nevyšla vôbec, loptu napálil zblízka vysoko nad.
72
Súboj Azanga s Apauom, víťazne zo súboja vyšiel domáci hráč.
71
Mance proti Salátovi, rodila sa šanca pre hostí, no Saláta to napokon stihol, pri lopte bol skôr a sklzom ju odkopol.
69
yellowCardŽltú kartu dostáva Hamza Čataković (AS Trenčín).
68
Trenčín má stále ešte relatívne dosť času aspoň na vyrovnanie. Ak by sa mu podarilo čím skôr streliť gól, zápas by razom dostal iný náboj.
66
Azango to skúšal individuálne, ale jeho strela nebola vôbec presná, Greif pošle loptu do hry.
66
Savičevičovi sa otvoril priestor, našiel Šporara, ktorého si postrážil Mašovič.
64
importantŠporar si pekne prebral loptu, no z pár metrov stíhaný Paurom trafil len vybiehajúcho Igora Šemrinca, ktorý vyráža na roh!
63
Len čo De Kamps prišiel na ihrisko, už sa mohol zapísať do listiny strelcov. Po vyhratej hlavičke Salátu sa oprel do lopty, no jeho delovku zastavili brániaci hráči.
62
changeStriedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Holman, prichádza Joeri de Kamps.
61
importantŠance na kopačkách Slovana. Najprv Moha mieril do Šemrinca, náslene Dražič zblízka minul pravú žrď! O osude zápasu mohlo byť definitívne rozhodnuté.
60
Čatakovič strieľal z rohu 16-tky, cieľ minul.
58
Ubbink nafilmoval pád v 16-tke, Nono sa ho ani nedotkol. Chmura mu na herecký výkon neskočil, no nevyťahuje ani žltú kartu, tá by bola pre Ubbinka už druhá, takže by bol tento holandský hráč vylúčený.
58
Dlhá prihrávka našla Manceho, no súboj s Bajričom prehral.
56
Savičevič centroval na Mohu, ktorý si vypýtal loptu, no bol zdvojený.
55
importantApau si neporozumel so Salátom, Azango im loptu zobral, napravo mal spoluhráča, no cez jedného brániaceho hráča mu nedokázal prihrať.
54
Obe žlté karty dostali Trenčania po faule na Savičeviča, ktorý si toho už dosť vytrpel.
53
yellowCardŽltú kartu dostáva Ubbink (AS Trenčín).
52
importantPrihrávka krížom cez pokutové územie prešla cez niekoľkých hráčov, až doputovala k Dražičovi, ktorý išiel do sklzu a chýbalo ozaj málo, aby Dražič loptu trafil a zrejme by to potom bol gól.
51
yellowCardŽltú kartu dostáva Philipp van Arnhem (AS Trenčín).
50
Azango prihral Čatakovičovi, ten hľadal Manceho v prehustenom priestore, kombinácia nakrátko hosťom nevyšla.
49
Píska sa proti Šporarovi, Trenčín sa zadarmo dostane k lopte, čakáme, aké oživenie do trenčianskej hry prinesie obávaný strelec Antonio Mance.
47
Holmanov roh na bližšiu žrď Trenčania prečítali, no loptu nepresným nákopom bohvie na koho rýchlo strácajú.
46
Slovan obstaral úvodný výkop a tlačí sa dopredu, Trenčania odolali.
46
changeStriedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Milan Kvocera, prichádza Antonio Mance.
46
Začal sa druhý polčas.
Zaujímavý a na góly bohatý prvý polčas šlágru Slovan-Trenčín je za nami. Videli sme v ňom až štyri góly. Na trojgólové vedenie Slovana odpovedal tesne pred prestávkou Čatakovič a vykresal iskierku nádeje na zvrat v tomto zápase, o čo sa Trenčania určite pokúsia. Uvidíme, čo im Slovan dovolí a s akou taktikou vyrukuje v druhom polčase.

Druhé dejstvo sa začne približne o 18:35.
45
Prvý polčas sa skončil.
44
goalTrenčín dal gól!
Kontaktný gól AS je na svete! Ubbink našiel na hranici šestnástky HAMZU ČATAKOVIČA, ktorý vyzvŕtal niekoľkých brániacich hráčov a ako nôž maslom prešiel až k zakončeniu, strelou do pravej časti brány rozvlnil sieť!
42
Center Skovajsu letel do pokutového územia, ale tam nenašiel adresáta.
41
S takýmto piebehom zápasu nerátal zrejme nik z Trenčanov, či už hráči, tréner alebo fanúšikovia. Slovan je dnes efektívny a trestá každú chybu. Tréner Moniz zrejme čoskoro pošle na ihrisko svoj útočný tromf Antonia Manceho.
38
goalSlovan dal gól!
Šporar dostal loptu od Dražiča, ktorý ju získal v osobnom súboji. Šporar sa neunáhlil s koncovkou, využil dezorganizáciu trenčianskej obrany, poslal prihrávku do druhej vlny, kam si nabehol MITCH APAU a chladnokrvne zvyšuje na 3:0, Šemrinec bol bezmocný.
38
Čatakovič priťukol Azangovi, ale ten strieľa len do hradby tiel pred sebou.Slovan sa až na jedno výrazné zaváhanie v obrane bráni dobre.
36
Ubbinkovi sa otváral priestor, mohol strieľať, no chcel prihrávať a lopta ho neposlúchla. Na druhej strane rýchlo zaútočil Slovan, Moha si spracoval kolmú prihrávku a vybojoval roh, Šemrinec po rohu zasahovať nemusel.
34
Paur si hodil loptu ďaleko a tak išiel do sklzu a fauloval Nona, možno by si aj zaslúžil žltú kartu, no Pavol Chmura ju ešte nevyťahuje.
33
Holman strieľal priamo na Šemrinca, ten loptu len vyrazil pred seba, jeho spoluhráči sa však postarali o upratanie lopty do bezpečia.
32
Po faule na Šporara má Slovan ideálnu príležitosť na ohrozenie brány.
30
Slovan je dnes mimoriadne efektívny, má presne to, čo mu v Európskej lige chýbalo.
28
goalSlovan dal gól!
Premiérový gól vo Fortuna lige strieľa DEJAN DRAŽIČ. Gólu predchádzal vyhraný hlavičkový súboj a následná milimetrová prihrávka oblúčikom od Mohu, ktorý v 16-tke našiel Dražiča, ten sa s loptou ešte stihol otočiť a napálil ju do šibenice!
27
Trenčania po inkasovanom góle prebrali iniciatívu v zápase, sú častejšie na lopte, musia si ale dávať pozor na rýchle protiútoky Slovana, teraz išli dopredu Šporar s Mohom, no nepresadili sa.
25
importantZmätky v obrane Slovana, Božikov podcenil situáciu na kraji obrany, zo strany prišiel center na päťku, kde pohotový Greif výborne zasiahol a zachránil svoj tím pred vyrovnávajúcim gólom, nakoľko na loptu už nabiehal trenčiansky hráč.
23
Bukari si spracoval loptu na hranici ofsajdu, v 16-tke ho poslal k zemi Bajrič, podľa rozhodcu čisto, hrá sa ďalej.
22
Dlhá prihrávka do priestoru Šporara nenašla, pri lopte bol skôr Šemrinec.
20
Rozhodca pustil súboj Kvoceru s Mohom, trenčiansky hráč postupoval dopredu, prihral Bukarimu, Slovan sa ubránil.
19
Séria prihrávok Trenčanov na útočnej polovici je zachytená, Nono vyváža loptu a vypýtal si pri tom faul, Slovanu toto vyhovuje.
17
Šporar fauloval Paura, Trenčania rozohrali priamy kop nakrátko. Azazngo zabojoval, no napokon lopta končí v aute a prisúdená je Slovanu.
15
Božikov si spravil ofenzívny výlet, no v konečnom dôsledku nedokázal odcentrovať cez brániaceho hráča, lopta sa navyše od neho odrazila za čiaru a tak z toho nebude ani roh pre Slovan. Božikov ale ukázal odvahu a vybočenie zo stereotypu.
14
Hlavný rozhodca Chmura zatiaľ nemá veľa práce, odpískal len jeden nedovolený zákrok.
13
Bukari prenikal a vystrelil z diaľky, jeho pokus bol zblokovaný, lopty sa zmocnil Azango, ktorý vystrelil z uhla nepresne, Greif nemusel zatiaľ zasahovať.
12
Príležitosť pre Slovan, traja proti trom, center letel na Mohu, ktorý bol pripravený pri pravej žrdi, no loptu pred ním odhlavičkoval Yem.
10
Kvocera je od úvodu aktívny, snaží sa hrať, tentokrát ho ale odzbrojil Apau.
9
Kvocera zabojoval, potom po prihrávke Yema aj odcentroval, ale nenašiel Azanga, ktorý sa nachádzal v prehustenom priestore.
7
Yem krížnou prihrávkou nabil na strelu Azangovi, ten z voleja mieril vedľa pravej žrde.
6
Na strane Trenčína sme za pár odohraných minút videli už pomerne veľa nepresností a pokazených prihrávok.
5
Uvidíme, čo tento rýchly presný zásah narobí s oboma mužstvami. Momentálne je na lopte Trenčín, ale Bukarimu sa nepodarilo presne odcentrovať cez dvojicu hráčov Slovana.
2
goalSlovan dal gól!
Máme tu bleskurýchly úvodný gól. Nono získal loptu v strede poľa a jedným dotykom vysunul nabiehajúceho ANDRAŽA ŠPORARA, toho ešte tiesnil Jakub Paur, no Šporar sa nenechal rozhodiť a chladnokrvne posiela svoj tím do vedenia prízemnou strelou k ľavej žrdi Šemrincovej brány!
1
Trenčania sa snažili zaútočiť prostredníctvom Kvoceru, ktorého domáci hráči zdvojili a loptu mu odobrali, Kvocera vysoko napádal a snažil sa ju vybojovať späť, no hráči Slovana z tejto situácie vykľučkovali.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Hráči pomaly prichádzajú na trávnik. Hosťujúci tréner Moniz urobil oproti predošlému zápasu s Larnakou až 6 zmien v základnej zostave. Domáci Slovan nastupuje iba s jedinou zmenou oproti zápasu v Ružomberku. Potrestaného Čavriča sa bude snažiť v útoku nahradiť Dražič,ktorý sa na tento post presúva zo zálohy, v strede poľa dostane šancu od úvodu Savičevič.
Úvodné zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Greif – Apau, Saláta, Bajrić, Božikov (C) – Nono – Savičevič, Holman – Dražić, Šporar, Moha.
Náhradníci: Šulla – Laczkó, Rundič, de Kamps, Cmiljanić, Hološko, Strelec.

AS Trenčín: Šemrinec – Yem, Paur, Mašović, Skovajsa – Ubbink (C), van Arnhem – Azango, Bukari – Čataković, Kvocera.
Náhradníci: Hrdlička – Slávik, Sleegers, Kleščík, Pišoja, Mance, Letenay.

Rozhodca: Chmura – Hrčka, Chládek.
V šlágri 6. kola Fortuna ligy privíta ŠK Slovan Bratislava mužstvo AS Trenčín. Zápas sa na bratislavských Pasienkoch začína o 17:30 a povedie ho rozhodcovská trojica Chmura, Hrčka, Chládek.

SLOVAN je aktuálnym lídrom tabuľky s 13-timi bodmi z piatich zápasov, v tomto ročníku ešte neprehral a má úctyhodné skóre 12:3. V minulom kole belasí zvíťazili v Ružomberku 2:0. V pohárovej Európe už nepokračujú, keďže v dvojzápase nedokázali prejsť cez rakúsky Rapid Viedeň.

TRENČÍN je aktuálne šiesty, ale k dobru má odložený duel prvého kola proti Nitre. Bodov nazbieral 7 za dve výhry, jednu remízu a jednu prehru, skóre má 12:10. V uplynulom kole Trenčania doma remizovali v atraktívnom dueli s Dunajskou Stredou 3:3. V play-off Európskej ligy zaznamenali v úvodnom zápase remízu 1:1 s AEK Larnaka.

Bilancia vzájomných zápasov je absolútne vyrovnaná. Slovan a Trenčín odohrali 49 ligových zápasov, oba tímy vyhrali 21-krát a sedem duelov sa skončilo nerozhodne. Zaujímavosťou je, že kto dá prvý gól, neprehrá – toto pravidlo platilo v posledných 15-tich vzájomných zápasoch týchto tímov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovanu proti Trenčínu nestačil ani trojgólový náskok, majster sa šetril