Šimun prvýkrát skóroval a hneď získal zlatú prilbu

Šimun sa hravo zbavil Ervinga a následne elegantne prekonal Vošvrdu. Vďaka tomuto gólu bude nosiť zlatú prilbu.
Šimun sa hravo zbavil Ervinga a následne elegantne prekonal Vošvrdu. Vďaka tomuto gólu bude nosiť zlatú prilbu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|21. feb 2020 o 00:00

Michalovský útočník strelil najkrajší gól extraligy za január.

MICHALOVCE. V prechádzajúcej – ešte prvoligovej – sezóne korčuľovali v striebornej prilbe hneď traja michalovskí hokejisti.

Postupne ju nosili Lukáš Hamráček, Mário Róth a Igor Safaralejev, ktorí mali v hlasovaní o najlepšieho hráča za daný mesiac u fanúšikov najväčšiu podporu.

Teraz bude premiérovo jeden z hráčov Dukly vyčnievať v unikátnej prilbe zlatej farby.

Tá bude vďaka jasnému víťazstvu v súťaži najbližší mesiac patriť Eduardovi Šimunovi, ktorý v konečnom účtovaní predstihol druhého Matúša Paločka z Popradu o vyše štyristo hlasov.

Majú na to, aby zbierali aj tímové úspechy

Na rozdiel od striebornej prilby sa zlatá udeľuje hráčovi, ktorý vsietil v predošlom mesiaci najkrajší gól v Tipsport lige.

Fanúšikom sa najviac páčil ten Šimunov zo záveru januára v domácom zápase proti Popradu.

„Hlavne som rád, že mi to tam vtedy po dlhej dobe padlo. A keď to bolo takýmto spôsobom, je len bonus navyše. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí za mňa hlasovali a dopomohli mi k tomu, aby som tú zlatú prilbu mohol nosiť,“ vyjadril sa 25-ročný útočník, ktorý v Michalovciach pôsobí od decembra.

Priebeh hlasovania vraj zo začiatku, keď sa od známych dopočul, že je do súťaže zaradený, jedným očkom sledoval, ale postupom času už vôbec nie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šimun prvýkrát skóroval a hneď získal zlatú prilbu