Tréner Šimíček: Nepoložím sa z toho, v akej sme situácii

Roman Šimíček.
Roman Šimíček. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|13. mar 2018 o 00:00

Ak chcú košickí hokejisti do semifinále, musia sa dostať do podstatne lepšej formy.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice sa vo štvrťfinále play-off stretnú s Banskou Bystricou, s ktorou prehrali v aktuálnej sezóne päť zo šiestich vzájomných zápasov.

Oceliari navyše ukončili základnú časť sériou šiestich prehier v rade a ak chcú pomýšľať na postup, potrebujú sa čo najskôr dostať do podstatne lepšej formy.

V záverečnom kole dlhodobej fázy sa rozhodovalo o štvrťfinálových dvojiciach. Košičania čakali, ako sa vyvinú jednotlivé zápasy a po ich skončení sa dozvedeli meno svojho súpera, ktorým sa stala Banská Bystrica.

„My sme vedeli, že už sa v tabuľke nemôžeme nikam posunúť. Iba sme čakali, ako sa to vyvinie, keďže to mohli byť ešte aj Trenčín a Zvolen. Banská Bystrica je veľmi silný súper, ale pokiaľ chceme niečo dokázať, musíme sa v prvom rade dať dokopy zdravotne. Také množstvo zranených, ktoré aktuálne máme, som ešte osobne nezažil. Budeme sa modliť, aby sa aspoň pár hráčov dalo dokopy cez týždeň,“ povedal tréner HC Košice Roman Šimíček.

Vždy bol bojovníkom

Napriek nelichotivej bilancii s Banskobystričanmi sa košickí hokejisti nechcú vzdať len tak a aj keď nastúpia v oklieštenej zostave, urobia maximum, aby majstra potrápili.

„Verím, že im budeme vyrovnaným súperom. Ja som bol vždy bojovníkom, aj keď som ešte hrával aktívne hokej a určite sa nepoložím z toho, v akej sme situácii. Ja verím, že sa nám podarí urobiť dobrý výsledok,“ skonštatoval Šimíček.

Kapitán oceliarov Ladislav Nagy očakáva proti „baranom“ náročnú sériu, v ktorej môžu rozhodovať aj maličkosti.

„Je to určite ťažký súper. V prvom rade sa na nich musíme dobre pripraviť, keďže oni sa určite dobre pripravia na nás. Bude to náročné, všetko bude závisieť od toho, aký hokej budeme hrať,“ uviedol Nagy.

Nagy: Retro dresy sú srdcovka

Košickí hokejisti odohrali posledný zápas základnej časti v oranžovo-čiernych retro dresoch pri príležitosti osláv 30. výročia zisku federálneho titulu.

„Tie dresy sú skutočne krásne, je to moja srdcovka. Ja som si v tých dresoch v minulosti nezahral a sú naozaj nádherné. Priznám sa, že doma mám jeden odložený, ktorý som si minulý rok kúpil,“ povedal Nagy.

V čase, keď partia okolo Igora Libu získala druhý titul majstrov Československa, mal Nagy len osem rokov.

„Trochu si na to pamätám. Hrali vtedy krásny hokej a mali vynikajúcu partiu. Hralo za nich veľa Košičanov a bolo neuveriteľné, ako ľudia žili hokejom,“ skonštatoval košický odchovanec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Šimíček: Nepoložím sa z toho, v akej sme situácii