Senica s Banskou Bystricou postúpili, semifinále bude bez druholigistu

O loptu bojuje futbalista Senice Tomáš Kóňa (vľavo) a hráč Trnavy Martin Mikovič.
O loptu bojuje futbalista Senice Tomáš Kóňa (vľavo) a hráč Trnavy Martin Mikovič. (Autor: TASR)
SITA|18. mar 2015 o 14:51

Senica vo štvrťfinále Slovnaft Cupu vyhrala v Trnave 2:1, Banská Bystrica zdolala Šaľu 4:1.

BRATISLAVA. Hráči FK Senica a FK Dukla Banská Bystrica sa stali semifinalistami slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2014/2015.

Záhoráci v utorok uspeli na pôde Spartaka Trnava a vyhrali 2:1. Mužstvo spod Urpína zdolalo v domácom prostredí druholigovú Šaľu presvedčivo 4:1.

V stredu večer sa po súbojoch MFK Košice - FC DAC 1904 Dunajská Streda a AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava skompletizuje kvarteto účastníkov semifinále.

Kostelníka teší spôsob, akým uspeli

Futbalisti Senice v jarnej časti Fortuna ligy prehrali dva z troch duelov. Dôležité pohárové stretnutie v Trnave im však vyšlo.

V prvom polčase ich poslal do vedenia po rohovom kope Tomáš Majtán. Erik Sabo ešte pred odchodom do kabín na polčasovú prestávku síce vyrovnal z pokutového kopu, ale štvrťhodinu pred koncom duelu rozhodol Jakub Kosorin.

"Veľmi ma teší, že sme postúpili cez kvalitného trnavského protivníka. Teší ma aj spôsob, akým sme sa kvalifikovali ďalej," uviedol na tlačovej konferencii tréner FK Senica Jozef Kostelník.

"Počas celého stretnutia sme boli dobrí v hre s loptou. Dobre sme kombinovali, utvárali si gólové príležitosti. Som rád, že sa prejavila naša robota v tréningovom procese. Toto pohárové víťazstvo je pre nás veľkým povzbudením do ďalšej práce. Teší ma, že môžem trénovať týchto chlapcov.

Na jeho zverencov čaká v semifinále Slovnaft Cupu úspešnejší z dvojice Košice - Dunajská Streda.

Trnavu stál veľa síl zápas so Žilinou

V tábore Trnavy zavládol smútok z vyradenia. Futbalisti Spartaka čakajú na triumf v národnom pohári už sedemnásť rokov - naposledy sa tešili v roku 1998 víťazstvom nad vtedajším 1. FC Košice (2:0).

"Určite sme chceli postúpiť, ale proti Senici nám nevychádzalo prakticky nič. Boli sme málo efektívni. Mali sme dobrý vstup do zápasu, hneď v prvej minúte nevyužil čistú šancu Mikovič," uviedol kouč Trnavy Juraj Jarábek.

"Upozorňovali sme hráčov, že súper nám môže dať gól iba zo štandardky. Prišla prvá takáto situácia - a gól v našej sieti. Na veľmi ťažkom teréne bolo mimoriadne náročné kombinovať," pokračoval.

"Ukázalo sa, že sobotňajší ligový duel so Žilinou nás stál veľké množstvo síl. V nahustenom programe sme za jedenásť dní odohrali štvrtý zápas. Bolo to vidieť teraz v pohári, pohybovo na tom chalani neboli dobre."

Dvadsaťročný Faško hrdinom

Na Štiavničkách bol lídrom utorkového štvrťfinále proti Šali Michal Faško. Iba dvadsaťročný stredopoliar Banskej Bystrice sa postaral o postup Dukly medzi elitné kvarteto.

Zaznamenal hetrik. A ideálne prihral aj 19-ročnému Marošovi Balkovi na tretí presný zásah domácich. Za Duslo upravil výsledok v záverečnej minúte Samir Nurkovič.

"Podarilo sa nám streliť rýchle dva góly. Nedostali sme ich tentoraz my a ideme ďalej. Sme radi, pretože toto je súťaž, z ktorej sa dá postúpiť do Európskej ligy," skonštatoval pre denník Šport hrdina zápasu Michal Faško.

Súperom Banskej Bystrice v pohárovom semifinále bude úspešnejší zo stredajšieho štvrťfinále medzi AS Trenčín a Slovanom Bratislava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica s Banskou Bystricou postúpili, semifinále bude bez druholigistu