Senica s dorastom nestačila na Liptovský Mikuláš. Podľahla mu rozdielom triedy

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš.
Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
TASR|16. apr 2022 o 20:32

Liptovský Mikuláš sa vďaka víťazstvu v Senici vzdialil jedenástym Zlatým Moravciam na rozdiel šiestich bodov. ViON má však zápas k dobru.

Fortuna liga, 6. kolo, skupina o udržanie sa

FK Senica - MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Góly: 32., 60. Andrič, 61. Voško. Rozhodovali: Kráľovič – Štofik, Halíček, bez kariet, 313 divákov

Senica: Čermák – Koprna (86. Barcaj), Mašulovič, Mihal - Prelec (66. Stachovič), Duda, Škodáček, Bíly (74. Osvald), Anaba – Kudláč (65. Vrablic), Macho (86. Ravas)

Liptovský Mikuláš: Sváček (84. Mikušiak) – Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Bielák - Pinte (63. Káčerík), Staš, Filinský (46. Voško), Flak (63. Švec) – Andrič (84. Diviš)

Podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

SENICA.  Futbalisti FK Senica prehrali v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa s MFK Liptovský Mikuláš 0:3.

Priebeh zápasu: Senica - Liptovský Mikuláš

I. polčas:

Seničania po výpovediach ôsmich hráčov a realizačného tímu nastúpili na zápas s dorasteneckým výberom, ktorý doplnili štyria futbalisti z A-kádra Mihál, Mašulovič, Anaba a Duda.

Hostia boli teda proti oslabenej Senici favoritom zápasu. Od začiatku držali loptu vo svojej moci. Mladí Seničania však bojovali, pozorne bránili, ale do šancí sa dostali iba hostia.

V 10. minúte lopta po Andričovej hlavičke išla nad, o minútu po centi Krčíka mal výbornú pozíciu Staš, no hlavou mieril vedľa.

S Filinského strelou v 23. minúte si brankár Čermák poradil a zatiaľ jediný gól padol v 32. minúte, kedy po centri Pavúka nepostrážili Andriča a ten hlavou usmernil loptu k ľavej žrdi.

II. polčas:

Po prestávke bolo viac vzruchu pred oboma bránami. V 47. minúte bol v gólovej šanci Andrič, branár Čermák loptu kryl. O 5 minút si senický mladý brankár poradil aj s delovkou Staša.

Hostia dokázali udrieť dvakrát v priebehu dvoch minút a definitívne rozhodli o osude stretnutia. V 60. minúte po centi Pinteho skóroval druhýkrát hlavičkou Andrič, o minútu strelu Flaka brankár Čermák iba vyrazil a loptu do prázdnej brány usmernil Voško.

Potom sa osmelili aj mladí Seničania a mohli dokonca streliť gól.

V 77. minúte vystrelili prvýkrát na bránu, keď Koprnovu strelu brankár kryl, ten istý hráč bol pri chuti a jeho ďalšiu jedovku brankár Sváček iba s námahou vyrazil na roh.

Hneď po jeho zahratí sa dostal do gólovky Stachovič, ktorý nastrelil brvno hosťujúcej brány. V 84. minúte mohli ešte skórovať hostia, kedy chybu obrancu Senice pred Stašom výborným zákrokom zachránil Čermák.

Hlasy po zápase

Vladimír Včelka, asistent trénera Senice: "My mládežnícki tréneri sme boli nominovaní na tento zápas, aby sme pomohli klubu. Naši mladí chlapci odviedli na ihrisku všetko, hrali na svoje maximum. Súperovi gratulujem k zaslúženému víťazstvu. My sme si iný výsledok ani nezaslúžili."

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: "Tešíme sa z víťazstva, bol to pre nás zlomový zápas. Zaujímala ma aj súpiska domácich, ich chlapcom musím dať pochvalu za výkon. Náš možno nebol najlepší, ale zvládli sme zápas napriek viacerým zraneniam."

Tabuľka Fortuna ligy - skupina o udržanie sa

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
28
10
8
10
46:39
38
V
R
V
V
V
2
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
28
9
7
12
37:49
34
V
V
P
R
V
3
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
28
10
3
15
26:37
33
R
P
V
V
P
4
FK SenicaFK SenicaFK Senica
28
9
6
13
29:46
33
P
V
P
P
V
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
28
6
8
14
30:45
26
P
R
V
P
P
6
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
28
2
6
20
22:55
12
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica s dorastom nestačila na Liptovský Mikuláš. Podľahla mu rozdielom triedy