Sebastian Vettel oznámil koniec kariéry, chce sa viac venovať rodine

Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|28. júl 2022 o 12:28 (aktualizované 28. júl 2022 o 12:45)

Oznámil to na sociálnej sieti.

BERLÍN. Sebastian Vettel oznámil koniec kariéry. Aktuálna sezóna formuly 1 bude pre neho posledná.

Tridsaťpäťročný nemecký pilot F1 to oznámil prostredníctvom videa na Instagrame. Sociálnym sieťam sa pritom dlhodobo vyhýbal a účet si založil len niekoľko hodín pred týmto oznámením.

„Rozhodnutie skončiť bolo pre mňa ťažké. Dlho som nad ním premýšľal,“ povedal fanúšikom Vettel. „Dnešný deň však nie je o lúčení. Ide skôr o poďakovanie - všetkým a hlavne fanúšikom, bez ktorých vášnivej podpory by F1 neexistovala,“ dodal.

Vettel zatiaľ nevie, kam sa poberú jeho kroky po aktívnej športovej kariére. „Na konci roka si chcem vziať viac času na rozmyslenie, na čo sa zameriam. Je jasné, že ako otec chcem tráviť viac času so svojou rodinou,“ dodal.

Štvornásobný svetový šampión v motoristickom seriáli monopostov vstúpil do kolotoča F1 v roku 2007 a v rokoch 2010 - 2013 získal bez prerušenia štyri majstrovské tituly ako jazdec tímu Red Bull Racing.

Doteraz v monoposte F1 absolvoval 290 pretekov, až 122-krát sa dostal na pódium a pripísal si 53 víťazstiev. Spolu si vyjazdil 57-krát pole position a 38-krát v pretekoch dosiahol najrýchlejšie kolo.

Vettel aktuálne jazdí za stajňu Aston Martin-Mercedes a jeho tohtosezónnym maximom je 6. priečka z Baku, zatiaľ ostatný triumf dosiahol v roku 2019 ešte vo farbách Ferrari.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Sebastian Vettel oznámil koniec kariéry, chce sa viac venovať rodine