Vy ste po výhre ukázali radosť? Ako to? Novinár si doberal tenistu

Daniil Medvedev a Andrej Rubľov.
Daniil Medvedev a Andrej Rubľov. (Zdroj: TASR/AP - Hamish Blair)
Jana Sedláková|7. feb 2021 o 09:50

Ruskí tenisti vo finále ATP Cupu zdolali Talianov.

MELBOURNE, BRATISLAVA. "Všetci čakali, že opäť raz nebudete oslavovať svoju výhru. Čo sa stalo, že ste tentokrát prejavili radosť?" pýtal sa novinár na tlačovej konferencii tenistu Daniila Medvedeva, ktorý spečatil výhru Ruska na ATP Cupe.

"On sa len pomýlil, myslel si, že bude musieť zahrať ešte jeden úder," odpovedal so smiechom jeho 23-ročný spoluhráč Andrej Rubľov.

Aktuálne štvrtý hráč sveta je známy tým, že na kurte takmer vôbecani po veľkých víťazstvách, neukazuje radosť.

Keď v novembri vyhral Turnaj majstrov, prestížne podujatie pre osem najlepších tenistov sezóny, podať ruky s finálovým súperom Dominicom Thiemom si išiel bez jediného úsmevu. 

Tentokrát po výhre nad Talianom Matteom Berrettinim rukou naznačil poklonu a zoširoka sa usmial. 

"Úsmev Daniila Medvedeva? Presne toľko znamená výhra na ATP Cupe," doberal si Rusa na twitteri aj admin oficiálnej stránky podujatia.

Štrnásť vyhraných zápasov Medvedeva

"Chcel som napodobniť Maria Gómeza (futbalový útočník - pozn. red.), keď hrával za Bayern. Je to môj obľúbený hráč. Ale nevidel som video, či sa mi to dostatočne podarilo. On tiež niekedy svoje góly neoslavoval a niekedy spravil toto isté gesto," vysvetľoval 24-ročný Rus.

Medvedev ťahá skvelú víťaznú sériu. Vyhral už štrnásty zápas za sebou. Na konci minulého roka triumfoval v Paríži, potom vyhral Turnaj majstrov a na ATP Cupe bol taktiež suverénny.

Navyše až desať z týchto víťazstiev prišlo proti súperom z prvej desiatky, teda absolútnej svetovej špičke. 

"Ďakujem môjmu tímu. Andrejovi (Rubľovovi), ktorý bol skvelý a vyhral všetky svoje zápasy. Taktiež Aslanovi (Karatsevovi), ktorý bol naším tajným tromfom pre štvorhry, hoci sme ho ani raz nemuseli použiť, lebo sme sa ku štvorhrám nedostali," vtipkoval Medvedev.

Žartovnou poznámkou zároveň poukázal na to, akú obrovskú silu teraz má ruský tím. Žiadna iná krajina nemá dvoch takých vyrovnaných elitných hráčov ako práve Rusko. Medvedev je svetová štvorka, Rubľov osmička. 

A to ešte na ATP Cupe neštartoval momentálne dvadsiaty Karen Chačanov.

Medvedev a Rubľov zvládli všetky svoje dvojhry. Obaja prehrali za celý turnaj iba po jednom sete. Na ATP Cupe sa hrá systémom, že najskôr nastúpia hráči na dva zápasy dvojhry a potom príde štvorhra.

V prípade Ruska teda bola vo všetkých zápasoch iba formalitou.

"A tiež ďakujem Jevgenijovi (Donskému), ktorý bol skvelým kapitánom. Je naozaj veľmi zodpovedný a spravil skvelú prácu," dodal v ďakovnej reči Medvedev. 

"Naozaj nie je ťažké byť kapitánom takéhoto skvelého tímu. Navyše sa s nimi skvele vychádza. Ďakujem vám, hráte skvele," reagoval Donskoj. 

Ruské štvrťfinále Australian Open?

Z Rusov po cennom víťazstve sršala dobrá nálada, a tak vzájomné doberanie sa medzi spoluhráčmi pokračovalo aj na tlačovej konferencii.

"Títo dvaja chalani sa stretnú vo štvrťfinále Australian Open, videl som žreb," skonštatoval Donskoj. 

"Ja som teda žreb nevidel. Prečo mi to robíš? Ešte som nevyhral ani jeden zápas a už mi dávaš do hlavy túto myšlienku?" zasmial sa Rubľov.

"Zmeniť žreb nemôžeme. Ak sa to stane, bude to skvelé," odpovedal Medvedev. 

ATP Cup 2021 - finále

Rusko - Taliansko 2:0

Andrej Rubľov - Fabio Fognini 6:1, 6:2

Daniil Medvedev - Matteo Berrettini 6:4, 6:2

*štvorhra sa za rozhodnutého stavu nehrala

Práve Medvedev môže byť jedným z favoritov pre blížiaci sa grandslam Australian Open.

Pri štrnásťzápasovej víťaznej sérii, ktorú ťahá, ho zrejme bude ťažké prekonať. Medvedev je však opatrný. 

"Treba hrať tak ako doteraz. Vtedy budem mať šancu vyhrať," hovoril na ATP Cupe.

"Viete, ako ja vždy hovorím - treba ísť na to zápas po zápase. Treba nechať pokračovať toto momentum. Niekedy je to však aj únavné," doplnil.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vy ste po výhre ukázali radosť? Ako to? Novinár si doberal tenistu