Vo dvojhre nezaváhali, Djokoviča a spol. striedajú na tróne Rusi

Víťazný tím Ruska, zľava Daniil Medvedev, Andrej Rubľov, Aslan Karacev a Jevgenij Donskoj.
Víťazný tím Ruska, zľava Daniil Medvedev, Andrej Rubľov, Aslan Karacev a Jevgenij Donskoj. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. feb 2021 o 06:30

Vo finále hladko zdolali Talianov.

MELBOURNE. Víťazom druhého ročníka medzištátneho turnaja ATP Cup sa v austrálskom Melbourne stali reprezentanti Ruska. V nedeľu potvrdili úlohu favorita a potrebné dva body získali proti Talianom už vo dvojhre.

Duo Andrej Rubľov a Daniil Medvedev, ktoré v rebríčku ATP figuruje na ôsmom, respektíve štvrtom mieste, nezaváhalo ani tentokrát a počas turnaja vyhralo všetkých osem singlových zápasov.

Rubľov v úvodnom dueli nemal najmenšie problémy s Fabiom Fogninim, ktorého za 62 minút zdolal 6:1, 6:2. Taliani sa spoliehali najmä na Mattea Berrettiniho, ale ten v súboji jednotiek podľahol Medvedevovi 4:6, 2:6. 

"Chcem sa poďakovať tímu. Andrej vyhral všetky svoje zápasy. Ďakujem, že si tu so mnou a preto o chvíľu zdvihneme nad hlavu túto trofej," povedal Medvedev. 

Za rozhodnutého stavu sa už štvorhra nehrala. 

Rusi nahradili v pozícii víťazného tímu Srbov, ktorí ovládli premiérový ročník ATP Cupu. V roku 2021 sa im však nedarilo podľa predstáv a po prehre s Nemeckom prekvapujúco skončili už v základnej skupine.

"Je mi cťou byť súčasťou tohto tímu. Nie je ťažké byť kapitánom tak silného tímu, pretože s týmito ľuďmi to ide ľahko. Vďaka vám, chlapci, hráte úžasne," povedal hrajúci kapitán ruského tímu Jevgenij Donskoj, cituje ho oficiálny web ATP

ATP Cup 2021 - finále:

Rusko - Taliansko 2:0

Andrej Rubľov - Fabio Fognini 6:1, 6:2 

Daniil Medvedev - Matteo Berrettini 6:4, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vo dvojhre nezaváhali, Djokoviča a spol. striedajú na tróne Rusi