Rožňavčania začnú jar doma s Parchovanmi

(Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|15. mar 2017 o 14:22

Vedúci tím IV. ligy Juh bude v úvodnom stretnutí jari hostiť nováčika.

ROŽŇAVA. Futbalisti MFK Rožňava začínajú odvetnú časť IV. ligy Juh najbližšiu sobotu na domácej pôde s poslednými Parchovanmi. Spolu s trénerom áčka MFK Ladislavom Dávidom sme sa vrátili k zimnej príprave.

Mužstvo má za sebou vcelku náročnú zimnú prípravu. Ako ju hodnotíte? Na čo ste sa v nej sústredili?

- Zimnú prípravu sme odštartovali už začiatkom januára. Po vynikajúcom minulom roku sme nechceli poľaviť a do začiatku druhej polovice súťaže sme sa chceli čo najlepšie pripraviť. Tréningový proces prebiehal minimálne štyrikrát do týždňa. Väčšina hráčov má počas dňa pracovné a školské povinnosti, preto sme prípravu absolvovali zväčša vo večerných hodinách v športovej hale alebo v parku, kde sme sa sústredili najmä na kondíciu.

Keďže sme futbalové ihriská v Rožňave pre nepriaznivé počasie nemohli využívať, tak sme hernú prax naberali v prípravných zápasoch na umelej tráve. Mrzí ma, že sa ani tentoraz nevyhýbali rôzne zdravotné problémy.

Prípravu však hodnotím veľmi kladne, pretože v nej chlapci ukázali odhodlanie na sebe tvrdo pracovať, čo sa aj odzrkadlilo na v posledných prípravných zápasoch so silnými súpermi. Dúfam, že na sebe budú pracovať aj naďalej, aby sme seba, no hlavne našich fanúšikov potešili čo najlepšími výkonmi a výsledkami.

Odohrali ste viacero prípravných zápasov. Výhry sa striedali s prehrami. Čo vám ukázali tieto zápasy? Aj keď to je len príprava, potešil niektorý výsledok?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňavčania začnú jar doma s Parchovanmi