Rožňava s prehľadom zdolala Turňu nad Bodvou

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Peter Podolinský|28. feb 2017 o 00:00

Hráči MFK Rožňava sa v príprave konečne rozstrieľali.

ROŽŇAVA. Futbalistov štvrtoligového MFK Rožňava zdá sa prenasledujú skoré začiatky prípravných zápasov.

Pred týždňom hrali s U19 VSS Košice o pol deviatej ráno, teraz v sobotu nastúpili na umelej tráve v Moldave n/B proti piatoligovej Turni n/B už o ôsmej ráno.

Ani skorý začiatok však nezmenil nič na tom, že Rožňava s prehľadom vyhrala 10:1.

Hrať naplno

„Do zápasu sme išli s tým, že musíme celých 90 minút hrať zodpovedne a celý čas sústredene, lebo posledný zápas sme hrali tak iba 30 minút, čo je málo. Išli sme s tým, že od začiatku do konca budeme hrať naplno, čo sa nám aj vydarilo. Výsledok bol 10:1, v polčase 7:0, keď Figúr dal štyri góly a na jeden prihral. Celé mužstvo hralo dobre. V druhom polčase sme urobili len dve chyby. Raz nám z rýchleho protiútoku dal súper gól, mali aj penaltu, ale Pulen ju bravúrne chytil,“ zhrnul tréner áčka MFK Rožňava Ladislav Dávid.

„Vyšiel nám úvod zápasu, viedli sme o tri góly a mali pohodu na kopačkách. Kombinovali sme. Som rád, že sa nám podarilo premeniť šance, lebo vo viacerých prípravných zápasoch sme s tým mali problém. Teraz to bolo veľmi dobré.“

Posily

V tíme už pravidelne nastupujú aj noví hráči a panuje s nimi spokojnosť.

„Som rád, že sa dotiahli aj posily a sú už našimi hráčmi. Javia sa veľmi dobre, takisto aj Kardos. Hral celý druhý polčas a dal aj gól. Dúfam, že čo najskôr sa podarí vybaviť aj Ištók,“ povedal Dávid.

Do štartu jarnej časti plánujú Rožňavčania odohrať ešte tri prípravné zápasy. Najbližšie ich čaká treťoligový Svit.

Pôvodne už chceli zápas odohrať na domácej pôde, no podmienky to pravdepodobne ešte nedovolia. Znova tak využijú umelú trávu.

Posledný týždeň pred štartom súťaže bude nabitý.

Sily by si mali zmerať s druholigistami. Najprv to bude Rimavská Sobota a generálkou pred štartom súťaže by mal byť súboj so Spišskou Novou Vsou.

V oboch prípadoch by za súpermi mali cestovať.

Štatistika

Turňa n/B – MFK Rožňava 1:10 (0:7)

góly za Rožňavu Figúr 4, Kovács 2, Petruk, R. Greško, Kardos, Duriček.

ROŽŇAVA: Pulen – Ďuriček, M. Gere, Breuer, Babik, Figúr, Gallo, P. Gere, Ištok, Kovács, Petruk, striedali R. Greško, Sappanoš, Kardos.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava s prehľadom zdolala Turňu nad Bodvou