Žiaril so Škriniarom, skončil frustrovaný. Na dedinu prichádza ďalší bývalý reprezentant

Jaroslav Mihalík (v strede) v drese Slovenska.
Jaroslav Mihalík (v strede) v drese Slovenska. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|19. aug 2024 o 11:00

Jaroslav Mihalík prestúpil do FK Filjo Ladomerská Vieska.

Bol jedným z hlavných strojcov postupu Slovenska na ME 2017 do 21 rokov, kde si zahral s hráčmi ako Milan Škriniar či Stanislav Lobotka.

JAROSLAV MIHALÍK (30) má na konte osem reprezentačných štartov za hlavný tím, strelil v nich jeden gól.

V roku 2016 prestupoval z MŠK Žilina do Slavie Praha za 650-tisíc eur. Angažmán v Česku mu však pre nezhody s trénerom Jaroslavom Šilhavým nevyšlo a putoval po rôznych zahraničných hosťovaniach.

Vo veku 29 rokov sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru a venovať sa rodine. Na amatérskej úrovni nastupuje za FK Filjo Ladomerská Vieska v piatej lige.

Martin Škrtel a Filip Hološko za Ráztočno, Kornel Saláta za Štúrovo a Jaroslav Mihalík bude hrať za Ladomerskú Viesku. Prečo ste sa tak rozhodli?

Profesionálne som už hrať nechcel. Keďže Milan Škriniar je môj najlepší kamarát a mám skvelý vzťah s jeho rodinou, ktorá robí futbal v Ladomerskej Vieske, rozhodol som sa jeho ponuku prijať.

Človek musí byť stále aktívny. A chcem pomôcť.

V prvých troch zápasoch ste získali sedem bodov, v pohári ste zdolali štvrtoligovú Kováčovú. Ako hodnotíte váš vstup do súťaže?

Rok som futbal nehral, preto som zostal prekvapený, že to ešte viem (smiech). Za osem dní sme odohrali tri zápasy, čo pre mňa bolo extrémne náročné. Cítil som preto značnú únavu.

Keďže nie som v pravidelnom tréningovom procese, nie je to ľahké. Postupne si však zvykám.

Je pravda, že ste pribrali 27 kilogramov?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žiaril so Škriniarom, skončil frustrovaný. Na dedinu prichádza ďalší bývalý reprezentant