Kľúčom k titulu výhra v oslabení u rivala. Ako nováčik nebudú šetriť nikoho

Nové Zámky postúpili do III. Ligy Západ SFZ.
Nové Zámky postúpili do III. Ligy Západ SFZ. (Autor: ZsFZ/Lucas Villem)
Marián Dragúň|6. jún 2024 o 08:00

Nové Zámky oslavujú postup do vyššej súťaže.

S istotou postupu a bez štipky zápasovej nervozity si vychutnával minulú sobotu prezident FKM Nové Zámky František Sucharda slávnostný nástup novopečeného šampióna Majstrovstiev regiónu ZsFZ na stretnutie 28. kola štvrtej ligy HUMMEL medzi FKM Nové Zámky a ŠK Blava 1928 Jaslovské Bohunice (4:2) cez uličku víťazov, ktorú bielo-zeleným vytvorili hostia od riečky Blava.

Novozámocký futbal nasal konečne novú miazgu, šéf klubu veľké výzvy vyhľadáva a čerstvý nováčik tretej ligy Západ SFZ pred súpermi ani v budúcej sezóne zaiste len tak neuhne.

Regionálne derby so Šaľou či Galantou mávali pred rokmi ohromný náboj, južania radi privítajú premiérovo napríklad aj Stredoslovákov z Hamšík Academy, alebo „druholigovú“ Myjavu či nedávneho prvoligistu zo Serede, ktorého bol FKM - ešte predvlani – farmou.

A keď privedie rodák z okresu Jozef Barmoš do Zámkov „značkový“ Inter Bratislava, Suchardovci šetriť nebudú ani nováčika z hlavného mesta.

Prezidenta FKM Nové Zámky FRANTIŠKA SUCHARDU požiadal Sportnet o rozhovor.

Nové Zámky ste zviditeľnili extraligovým hokejom, čo vás priviedlo k futbalu?

Pred pár rokmi som na jednom posedení povedal pánovi primátorovi Kleinovi viac-menej zo žartu, že ak chce mať v meste dobrý futbal, tak by sa mi mal ozvať.

Niečo pred vyše rokom ma naozaj navštívil a snažil sa presvedčiť, aby som to skúsil aj pri novozámockom futbale.

Túto vážnu ponuku som potom zvažoval niečo vyše mesiaca a po rozhovoroch s mojimi kolegami vo vedení hokejového HC Mikron som ponuku nakoniec akceptoval.

Bolo to už po zostupe FKM z tretej ligy a poviem úprimne, bez mojich spolupracovníkov by som do toho nešiel.

Prezident klubu František Sucharda a primátor Nových Zámkov Otokar Klein.
Prezident klubu František Sucharda a primátor Nových Zámkov Otokar Klein. (Autor: FKM Nové Zámky)

FKM vypadol vlani až do štvrtej ligy, s vašimi ambíciami ste museli mať jediný cieľ, však?

Jediným cieľom naozaj bolo, v najkratšom možnom čase postúpiť späť do tretej ligy a dnes môžem povedať, že to nebolo až také ľahké.

Počas jarných odviet sme riešili rôzne situácie, no čo sa týka výsledkov mužstva, kľúčové boli zápasy v Bolerázi a Prievidzi.

V treťom jarnom kole sme zvíťazili v Bolerázi po góle Clebera pätnásť minút pred koncom 1:0, no a keď sa už naozaj lámal chlieb v 22. kole v Prievidzi, tak nám v 60. minúte vylúčili Sibandu.

Domáci v záverečnom vabanku vyrovnali na 1:1 a osem minút pred koncom dal Michal Obročník po úniku Clebera víťazný gól na 2:1.

Bola to dráma a tri body z Prievidze boli, podľa mňa, kľúčové.

Po nich som už nezaváhal, že základný cieľ by sme mali splniť. Po víťazstve 7:2 doma s Hurbanovom v 26. kole to už bolo definitívne spečatené aj matematicky a odvtedy už môžeme premýšľať, ako ďalej vo vyššej súťaži.

Bola situácia, keď ste zaváhali, či to bol dobrý krok, zobrať pod svoje krídla aj futbal?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kľúčom k titulu výhra v oslabení u rivala. Ako nováčik nebudú šetriť nikoho