Revúca začala doma remízou

(Autor: MFK Revúca)
Peter Podolinský|13. apr 2018 o 12:04

V prvom domácom zápase jarnej časti 4. ligy Juh SsFZ hostila nováčika z Tisovca.

REVÚCA. Prvé jarné kolo odohrajú futbalisti MFK Revúca pre nespôsobilý terén až 8. mája, jarnú premiéru na domácom ihrisku si odkrútili v derby zápase proti Tisovcu.

Zápas od začiatku pripomínal taktický boj, kde navrch mali futbalisti hostí, ktorí častejšie držali loptu na svojich kopačkách.

Domáci skôr vyčkávali na chybu, ktorú by mohli potrestať rýchlym protiútokom. Jedna taká prišla v 7. min., keď Faško vysunul Fečkanina, ktorý vošiel z pravej strany do šestnástky, ale jeho krížna strela po zemi tesne minula bránu.

Na opačnej strane v 16. min. si na Očenášovu prihrávku za obranu dobre nabehol Halaj, ale Smerek včas vybehol a zblokoval loptu na roh.

V 19. min. sa po sérii rohov dostal k hlavičke Rubint, ale Smerek na čiare efektne zabránil úvodnému gólu.

V 27. min. odcentroval od rohovej zástavky Kubinec, Halaj predĺžil jeho center až k Vengrínovi, ktorý tiesnený hlavičkoval loptu iba do rukavíc domáceho brankára.

V 35. min. pohrozili domáci, keď Fečkanin prihral Kožičkovi, ktorý tesne pred bránkovým územím usmerňoval loptu do brány, ale Drak v páde nohou vykopol loptu na roh.

V 43. min. potiahol loptu po ľavom krídle Szczepaniak, z rohu šestnástky ju centroval pred bránu, kde sa nedohodol domáci brankár s obrancom a odrazenú loptu z voleja poslal do siete Kubinec 0:1.

V druhom polčase sa priebeh hry otočil. Hostia sa akoby uspokojili s jednogólovým vedením a iniciatívu prenechávali domácim futbalistom.

Tí sa, naopak, snažili viac, ako v prvom polčase a stále častejšie sa dostávali pred súperovu šestnástku. Ich snaha sa však väčšinou končili v tomto priestore.

Z ojedinelého protiútoku sa hostia dostali v 60. min. k priamemu kopu, ale Halaj z 25 metrov poslal loptu nad bránu.

V 62. min. vyšla domácim kombinácia na jeden dotyk a Faško sa rútil sám na brankára Draka, zakončenie ale nezvládol a zblízka prestrelil bránu.

O 5 minút neskôr skúšal šťastie Šestina, ale jeho pokus sa nezmestil medzi tri žrde.

Na opačnej strane sa pokúšal prekvapiť domáceho brankára strelou spoza šestnástky Dacho, ale mieril vysoko. V 78. min. sa otvorili priestor Kožičkovi, ale v momente strely mu lopta podskočila a skončila taktiež vysoko nad bránou.

Domáci sa dočkali vyrovnania, keď ten istý hráč rozohral akciu v 80. min. prihrávkou na Bystrána, ktorý si posunul loptu do stredu ihriska a strelou tesne spoza šestnástky prekonal bezmocného brankára Draka.

Do konca zápasu sa už nič dôležité nestalo a tak sa v derby zápase zrodila spravodlivá remíza.

Fakty

Revúca – Tisovec 1:1 (0:1)

Góly: 80. Bystrán - 43. Kubinec. ŽK: Kožička, Šoltýs, Bystrán, Majerčík, Šestina - Halaj, Szczepaniak.

REVÚCA: Smerek - Majerčík, Urc (K), Šoltýs, P. Antal (90. Krajňák), Bystrán, Kožička, Šestina, Slovák (72. Tomi), Faško, Fečkanin.

TISOVEC: Drak - Gálik, Láska, Vengrín (87. Stasík), Szczepaniak, Rubint, Dacho (K), T. Antal, Halaj (66. Masár), Kubinec, Očenáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Revúca začala doma remízou