Recept na Ružomberok stále nenašli. Prichádza 15. pokus

Stanislav Danko (vpravo) verí, že so spoluhráčmi sa konečne bude tešiť z výhry nad Ružomberkom.
Stanislav Danko (vpravo) verí, že so spoluhráčmi sa konečne bude tešiť z výhry nad Ružomberkom. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|20. jún 2020 o 00:00

Už je načase nad Liptákmi vyhrať, hovorí Michalovčan Danko.

MICHALOVCE. Trávnik na michalovskom futbalovom štadióne dostane po vyše troch mesiacoch konečne poriadne zabrať. Netradične v nedeľu o 18. hodine sa na ňom opäť odohrá majstrovský zápas Fortuna ligy.

Domáci MFK Zemplín vyzve v 2. kole skrátenej nadstavby v skupine o titul celok Ružomberka, ktorý nie je práve najobľúbenejším súperom žlto-modrých.

Po bratislavskom Slovane je to jediný protivník, ktorého v lige ešte ani raz nezdolali. Zemplínčania s Liptákmi v štrnástich dueloch dosiahli iba šesť remíz a až osemkrát s nimi vyšli bodovo naprázdno.

Teraz budú mať ďalší pokus na zmazanie nuly v kolónke výhier vo vzájomných zápasoch. Podarí sa im konečne nájsť recept, ako Ružomberčanov zdolať?

Vytasia sa nich vlastné zbrane

Viackrát k tomu mali veľmi blízko. V aktuálnej sezóne takisto, ale v oboch súbojoch si sadlo šťastie na mužstvo spod Čebraťa, ktoré najprv pri Laborci vyhralo 1:0 a na vlastnej pôde remizovalo 1:1.

„Na tieto zápasy si dobre spomínam, lebo boli pre nás veľmi smolné. Doma sme súpera takmer nepustili na našu polovicu, mali sme množstvo šancí, no inkasovali sme v nadstavenom čase. Vonku sme sa ujali vedenia, ale o víťazstvo sme prišli v záverečnej desaťminútovke,“ vrátil sa k duelom v základnej časti michalovský stredopoliar Stanislav Danko.

Mužstvo lodivoda Jána Haspru mladšieho sa prezentuje dobrou organizáciou hry, spolieha sa na kvalitnú defenzívu a rýchle protiútoky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Recept na Ružomberok stále nenašli. Prichádza 15. pokus