Keď vás dve minúty točia, chcete čo najskôr ujsť na striedačku, vravel Nemec

Momentka zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko.
Momentka zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko. (Autor: JELENA LEVŠINA/IIHF)
Boris Vanya|19. máj 2023 o 00:40

Slováci prehrali na MS v hokeji 2023 so Švajčiarmi.

RIGA. Miestami to pripomínalo tiki taku, na ihrisku však neboli futbalisti FC Barcelona, ale švajčiarskej hokejovej reprezentácie.

Ak by existovala štatistika v držaní puku, Švajčiari by v nej v zápase proti Slovensku na majstrovstvách sveta 2023 totálne dominovali.

Aj napriek tomu boli zverenci Craiga Ramsayho opäť až do konca v hre o body, no napokon prehrali 2:4. 

Zápas nedohral obranca Mário Grman, ktorý má zranené rameno a o jeho ďalšom osude sa rozhodne v piatok. Proti Kazachstanu bude v piatok podvečer opäť absentovať útočník Peter Cehlárik, ktorý by však mal nastúpiť v nedeľu proti Slovincom.

Nemec: Trinásť striel je málo

"Tento tím nie je stavaný na to, aby hral trištvrte zápasu v obrane. Potom to tak, bohužiaľ, vyzerá. Keď hráme v útočnom pásme a držíme puku, tak naša hra vyzerá úplne inak. Na to by sme sa mali sústrediť. S trinástimi strelami môžete vyhrať raz z päťdesiatich zápasov.

Teraz nás čakajú súperi, s ktorými musíme dominovať. Verím, že sa nám to podarí," rozhovoril sa obranca Šimon Nemec, ktorý patril opäť k najvyťaženejším hráčom slovenského tímu. 

"Pre obrancov sú to najťažšie zápasy, pretože niekedy nestihnete ani vystriedať. Striedali sme veľmi zle, každé otočenie ich hry bolo švajčiarske prečíslenie. Zlé striedanie vyplývalo z toho, že keď vás dve minúty točia v pásme, nevnímate nič okolo seba.

Vnímate možno meter, dva pred sebou a chcete čo najrýchlejšie utiecť na striedačku. Na tomto veľkom klzisku to tak nemôže byť," dodal 19-ročný obranca, ktorý sa v tretej tretine v jednom momente ťažko dvíhal z ľadu.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji 2023

"Hráč ma pichol do krku, keď odohrával puk. Podľa nových pravidiel to nie je faul, s čím súhlasím. Bolo to bolestivé, ale budem v poriadku."

Čacho: Do ničoho nás nepustili

Aj v hľadisku Riga Areny mal prevahu súper. Zápas sledovalo necelých päťtisíc fanúšikov. Keď Švajčiari zvýšili už na 2:0, v hale zneli oslavné chorály, kravské zvonce a mohutné Hopp Schwiiz!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Keď vás dve minúty točia, chcete čo najskôr ujsť na striedačku, vravel Nemec