Lašák: Nastúpili sme proti 20 robotom. Dnes môžeme zaspávať pokojne

Samuel Hlavaj v zápase Švajčiarsko - Slovensko na MS v hokeji 2023.
Samuel Hlavaj v zápase Švajčiarsko - Slovensko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Ján Lašák|18. máj 2023 o 23:40

Zápas Švajčiarsko - Slovensko na MS v hokeji 2023 hodnotí pre Sportnet Ján Lašák.

RIGA. Podľa výsledku prehra o dva góly, podľa priebehu zápasu skôr o jeden. Porážka 2:4 proti Švajčiarsku na MS v hokeji 2023 bola z pohľadu fanúšika prehra so cťou.

Človek môže pokojne zaspávať. Naši hráči preukázali hrdosť a oddanosť národnému dresu.

Problémom bolo to, na akého súpera sme narazili. Proti nám korčuľovalo dvadsať robotov, ľudí, ktorí sú oddaní mužstvu. Sú to kvalitní hráči, pripravení na absolútne špičkovej úrovni.

S Lašákom bez masky

Bol prvý slovenský brankár, ktorý nastúpil na zápas v NHL a z MS má kompletnú sadu medailí. JÁN LAŠÁK ponúkne po každom zápase slovenskej reprezentácie v Rige na Sportnete svoje postrehy a názory.

Musím však dodať, že nám chýba taká záverečná víťazná emócia, čo vnímame asi všetci. Je to prosto strašná škoda.

Snímam pred nimi klobúk. V mužstve majú hviezdy a stále je každý jeden z nich rovnocennou súčasťou tímu, každý je pripravený vydať zo seba maximum a obetovať sa.

Vyhrali zaslúžene. Boli lepší vo všetkom, až na brankára. Mayer nemal až toľko práce, kým Hlavaj nás držal v zápase, preto to hodnotím takto.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023

Inak nás ale prevýšili. Boli lepší na buly, prekorčuľovali nás, nedávali nám priestor. Ja ako človek sledujúci charakter musím dať obrovský kredit superhviezdam z NHL, ktoré každé jedno striedanie makali, nevymýšľali, každý si plnil do bodky, čo od neho tréneri vzhľadom na rolu v tíme žiadali.

Dnešok bol v podstate prehrou o jeden gól. Iste, dostali sme gól v hre bez brankára, ale takto to lepšie ilustruje náš dnešný výkon. Nastúpili sme proti vynikajúcemu tímu a predviedli sme špičkový výkon.

Najväčší rozdiel bol v individuálnej kvalite. Národný tím Švajčiarska má jadro, ktoré sa málokedy mení. Navyše ich vedie skvelý tréner Patrick Fischer, ktorého poznám ako dobrosrdečného človeka. Vždy sa zastaví, porozpráva sa. Je pre nich lídrom a vzorom, radi pod ním hrajú.

Do každého zápasu idú s tým, že protivníkovi 60 minút nedajú dýchať. Hrajú svoju typickú nátlakovú hru, súpera nútia robiť chyby. To sa nám dnes nepodarilo prekonať. Nedostali sme ich pod tlak a do situácií, z ktorých sa nemohli dostať. Nepanikárili ani vtedy, keď inkasovali dva góly v druhej tretine. Vždy si hrali svoje.

Sama Hlavaja za dnešný výkon chválim. Druhý zápas je pre brankára kritickejší ako prvý. V tom môže mať začiatočnícke šťastie, ale v druhom musí potvrdiť, čo dokázal v úvodnom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Lašák: Nastúpili sme proti 20 robotom. Dnes môžeme zaspávať pokojne