Liverpool chce napodobniť historický obrat, proti Dortmundu sú zranenia

Mohamed Salah a Toni Kroos v zápase Real Madrid - Liverpool.
Mohamed Salah a Toni Kroos v zápase Real Madrid - Liverpool. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|14. apr 2021 o 04:00

Real Madrid a Manchester City sú bližšie k postupu.

BRATISLAVA. Víťaza futbalovej Ligy majstrov spred dvoch rokov FC Liverpool čaká v stredu na domácom Anfielde proti Realu Madrid veľmi ťažká úloha - zmazať manko 1:3.

V druhej štvrťfinálovej odvete je v lepšej pozícii Manchester City, ktorý si priviezol na štadión Borussie Dortmund náskok 2:1.

Liverpool musí doháňať

Liverpool verí, že sa mu podarí podobný senzačný obrat, ako na ceste za šiestym európskym titulom v roku 2019, keď po úvodnej prehre v Barcelone 0:3 dokázal vyhrať v odvete semifinále na Anfielde 4:0.

Tentokrát sa však nemôže spoľahnúť na búrlivú atmosféru plných tribún, ktoré pred dvoma rokmi hnali zverencov Jürgena Kloppa.

"Ak hľadáte nejaké emotívne spomienky, pozrite si zápas s Barcelonou a zistíte, že 80 % z neho bola atmosféra na štadióne. Teraz to musíme dokázať bez nej. V prvom štvrťfinále sme si toho viac nezaslúžili, no ten jeden gól v druhom polčase nám dáva aspoň šancu," uviedol Klopp.

Jeho tím sa na dôležité stretnutie naladil víťazne, keď cez víkend zdolal Aston Villu 2:1. Posunul sa na šieste miesto tabuľky Premier League a po sérii troch výhier sa priblížili k miestenke do Ligy majstrov.

Dobré ligové výkony však na silný Real nemusia stačiť. Madridský klub má výbornú formu, neprehral trinásť zápasov vo všetkých súťažiach (11-2-0), naposledy v El Clásicu zdolal Barcelonu 2:1.

V tabuľke La Ligy tak stráca na prvé Atlético Madrid už len bod, vo februári ich bolo desať.

Brankár 13-násobného európskeho šampióna Thibaut Courtois verí, že dobrá forma bude pokračovať aj v stredajšej odvete a jeho tím zvládne svoju úlohu: "Myslel som si, že v prvom zápase budem čeliť viacerým strelám s ohľadom na to, akú má Liverpool silu v útoku. No bránili sme veľmi dobre."

Tréner Realu Zinedine Zidane má stále problémy so zraneniami a v odvete štvrťfinále mu budú chýbať obaja stopéri Sergio Ramos a Raphael Varane, obranca Dani Carvajal, Lucas Vazquez i Eden Hazard.

Klopp nemôže stále počítať s Virgilom van Dijkom, Jordanom Hendersonom, Joeom Gomezom a Joelom Matipom.

Dortmund tiež oslabili zranenia

Dortmund sa naladil na domácu odvetu so City tesnou výhrou nad Stuttgartom 3:2, no do zápasu pôjde ako outsider. Z uplynulých siedmich duelov vo všetkých súťažiach vyhral len dva a v ligovej tabuľke stráca sedem bodov na miestenku do Ligy majstrov.

Postup do semifinále by bol pre klub veľkou vzpruhou. Proti však stojí líder anglickej Premier League a Borussia nastúpi na domáci duel bez zraneného Jadona Sancha. Otázny je aj štart obrancu Matsa Hummelsa a kapitána Marca Reusa.

"Musíme počkať a uvidíme, kto bude schopný hrať. Čo sa týka Sancha, naozaj tvrdo trénuje, ale jeho účasť je vylúčená. Dôležitá je trpezlivosť, nechceme uponáhľať jeho návrat," citovala agentúra DPA trénera Dortmundu.

City síce počas víkendu zakopol v pozmenenej zostave proti nováčikovi z Leedsu, teraz sa ale v plnej zbroji pokúsi nezopakovať scenár z uplynulých troch sezón, keď vypadli vždy vo štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže.

"Ďalší rok, no rovnaký koniec," povedal vlani de Bruyne po prehre s Lyonom na neutrálnej pôde v Lisabone. Rok predtým nestačil so svojimi spoluhráčmi na Tottenham a rok predtým na Liverpool.

City bolo v semifinále len v sezóne 2015/2016, keď v ňom vypadlo s Realom Madrid.

"Ideme krok za krokom. Chceli sme vyhrať tento zápas a teraz sa pripravíme na odvetu v Nemecku a pokúsime sa ju vyhrať. Nepozeráme sa príliš ďaleko dopredu, len na najbližší zápas," povedal po prvom stretnutí Guardiola.

"Štvrťfinále je stále otvorené, dáme všetko do toho, aby sme otočili výsledok a dostali sme sa do ďalšej fázy," uviedol tréner Dortmundu Eden Terzič.

Liga majstrov 2020/2021 - štvrťfinále

Streda 14. apríla o 21.00 h:

FC Liverpool - Real Madrid /prvý zápas: 1:3/

Borussia Dortmund - Manchester City /prvý zápas: 1:2/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liverpool chce napodobniť historický obrat, proti Dortmundu sú zranenia