V. liga SZ: Favoritom Prievidza i súper Kataru. Súťaž je nevyspytateľná, zhodujú sa tréneri

Futbalisti MFK Vrbové naháňajú prvú Prievidzu.
Futbalisti MFK Vrbové naháňajú prvú Prievidzu. (Autor: MFK Vrbové - facebook)
Ivan Mriška|7. mar 2023 o 11:00

Posledný tím angažoval trénera, ktorý nemá skúsenosti s mužským futbalom.

BRATISLAVA. Mužstvá majú za sebou zimnú prípravu. Cez víkend 11. a 12. marca sa naplno otvoria brány futbalových štadiónov V. ligy SZ.

Novú súťaž vedie po jesennej časti FC Baník Prievidza. Klub zo 47-tisícového mesta hornej Nitry pomýšľa na výhru v súťaži. Najmä po dobrých výsledkoch z jesennej časti.

„Náš cieľ zostáva nezmenený, a to postup do vyššej súťaže. Za najsilnejších súperov považujem Trenčianske Stankovce a našich prenasledovateľov Vrbové s Domanižou,“ pre štartom jari vyhlásil tréner FC Baník Prievidza Ján Hancko.

Hlohovský je viac ako asistent

Lídrom tímu je najlepší strelec súťaže Filip Hlohovský, ktorý v minulosti hrával za MŠK Žilina či Slovan Bratislava. V Prievidzi je hrajúcim asistentom trénera.

„Okrem toho, že je strelecky efektívny, dôležitý je v tom, že jeho hrou na rôznych postoch dokážeme meniť charakter našej hry. A tým pádom byť pre súpera menej čitateľní.

Filipa vnímam viac ako klasického asistenta, skôr ho beriem ako trénerského partnera. Okrem toho plní dôležitú komunikačnú úlohou vo fungovaní klubu,“ pochválil svojho kolegu.

Lídra piatej ligy v zime posilnil útočník Martin Šlabjar, ktorý v minulosti presvedčil o svojich kvalitách v zakončení. Do materského klubu sa vracia z Rakúska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V. liga SZ: Favoritom Prievidza i súper Kataru. Súťaž je nevyspytateľná, zhodujú sa tréneri