Prešovskí hokejisti zažili sklamanie

Prešovský kapitán Marcel Baláž. Pri preberaní pohára za tretie miesto v prvej lige.
Prešovský kapitán Marcel Baláž. Pri preberaní pohára za tretie miesto v prvej lige. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|8. mar 2018 o 00:00

Púť prvou hokejovou ligou sa znovu skončila v semifinále.

PREŠOV. Kolektív z metropoly Šariša po roku opäť zostal pred bránami finále, a teda aj bez baráže o postup do najvyššej súťaže.

Prešov neuspel vo veľkej semifinálovej bitke dvoch východniarskych rivalov. Michalovčania v rozhodujúcom piatom stretnutí Prešovčanov zdolali najtesnejším rozdielom 4:3.

Do finále ligy tak postúpili Zemplínčania, ktorí v ňom zatiaľ hrajú so Skalicou 1:1 na zápasy.

Po prehratom rozhodujúcom súboji si „tučniaci“ prevzali pohár aj medaily za tretie miesto v tejto sezóne.

Mnohí z nich si kov bronzového lesku na krk ani nezavesili. Sklamanie v ich tábore bolo obrovské.

„Bola to veľmi dobrá séria, v ktorej sa stretli dva kvalitné tímy. Diváci videli päť výborných zápasov. Dôležitý pre vývoj série bol štvrtý zápas na našom ľade, v ktorom sme po prvej tretine viedli 1:0, ale v druhej sme dostali dva góly a duel napokon prehrali. Tak sa rozhodovalo v piatom stretnutí. V ňom sme inkasovali dva rýchle góly a potom sme to už len doťahovali. Jeden tím musel prehrať, boli sme to my,“ ťažko vychádzali slová z úst kapitána prešovského mužstva Marcela Baláža.

Na Duklu si verili

Rovnaký smútok zažívali Šarišania aj v uplynulom prvoligovom ročníku, keď v semifinále stroskotali na Skalici. Vlani však prehrali sériu 1:3.

„Minulý rok sme vstupovali do semifinále ako favorit, túto rolu sme však nezvládli. Teraz bola situácia iná, výhoda bola na strane Michaloviec. My sme si však verili, v tejto sezóne sme s nimi mali dobrú bilanciu. Aj keď sme v rozhodujúcom zápase nehrali v domácom prostredí, myslím si, že to nebola naša veľká nevýhoda, šance boli stále päťdesiat na päťdesiat, obe mužstvá boli pod rovnakým tlakom. Možno menšiu výhodu mala Dukla v tom, že dopredu ju hnali diváci. Jej hráči však ukázali kvalitu, a tak išli ďalej,“ dodal smutný útočník HC Penguins, ktorý patril k oporám Prešova počas celej prvoligovej sezóny a mužstvo ťahal aj v play-off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí hokejisti zažili sklamanie