Prešovčania na úvod zakopli. Luberda: Sme z toho nešťastní

(Autor: ilustračné - Peter Podolinský)
Miroslava Baranová|20. feb 2018 o 00:00

Zeleno-bielym vstup do jari nevyšiel.

PREŠOV. Futbalisti Tatrana Prešov hneď na úvod jarnej časti Fortuna ligy zakopli s Podbrezovou.

Góly inkasovali v prvom polčase, železiari išli do vedenia v 18. minúte, o desať minút neskôr vyhrávali 2:0. Tatran zarezali jeho bývalí hráči.

Prvý gól strelil odchovanec Prešova Dávid Leško, druhý Poliak Jakub Wiezik, ktorý hral v zeleno-bielom na jeseň.

Prešovčania takýto zlý štart nechceli.

„Prehra nás veľmi mrzí. Nezačali sme zle, prvých pätnásť minút sme mali tlak, potom nás zabrzdil gól. Snažili sme sa hrať ďalej, ale toto je liga, rozhodujú detaily. Z dvoch šancí sme dostali dva góly. V druhom polčase sme sa snažili niečo zmeniť, ale, žiaľ, Miro Petko dostal červenú kartu a museli sme hrať vabank. Šance boli, ale chýbalo šťastie a možno viac zakončenia. Sme z toho nešťastní,“ okomentoval kapitán Šarišanov Martin Luberda.

Do Tatrana prišlo počas zimnej prestávky niekoľko nových hráčov, ktorí zasiahli aj do prvého jarného duelu.

„V takomto zložení sme hrali aj v príprave, poznáme sa už aj s novými hráčmi. Ja hrám stopéra s Paťom Prikrylom. Nemáme toho spolu veľa odohrané, ale je to šikovný hráč, dúfam, že sa naša spolupráca bude každým zápasom zlepšovať a vzadu bude fungovať všetko ešte viac.“

Vytrestali ich bývalí hráči

Poľský útočník Jakub Wiezik pri svojom prvom štarte za Podbrezovú skóroval do siete bývalého klubu a novému pomohol k víťazstvu.

V Prešove hral ešte v jesennej časti, v metropole Šariša sa mu ale strelecky nedarilo.

„Vo futbale to tak býva stále. Keď hráč odíde z mužstva, neviem, či sa extra motivuje alebo je v tom šťastie. U nás dal za pätnásť zápasov jeden gól a teraz mu na presný zásah prihrával dokonca Dávid Leško,“ krútil hlavou M. Luberda.

Tatranisti mali počas zápasu viacero šancí, vyzerá to tak, že bývalí hráči ich vytrestali.

„Tento zápas som bral ako každý iný, som rád za gól a vďačný aj za tri body,“ povedal po stretnutí strelec prvého presného zásahu Podbrezovej Dávid Leško.

„Od začiatku sme sa snažili hrať svoju hru, na ktorej sme pracovali počas zimnej prípravy a vyšlo to. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo zúročiť.“

Leško: Tatran ma vychoval, ale tri body ma tešia

Dávid Leško nielenže strelil prvý gól, ale na druhý aj prihrával. V 28. minúte si na jeho center ukážkovo vyskočil ďalší ex-Prešovčan Wiezik a hlavičkou poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.

„Potešil ma aj gól aj asistencia, ale hlavne výhra. Celú zimu sme čakali na ďalší majstrovský zápas a vyhrali sme ho. Tatran je môj materský klub, vychoval ma, ale tri body ma tešia,“ povedal Leško, ktorý v drese súpera skóroval do siete Prešova prvýkrát.

V nedeľňajšom zápase padlo až jedenásť žltých kariet a dve červené.

Nervozita podľa Leška vyplývala z dôležitosti súboja.

„Sme bodovo blízki súperi. Súboje možno vyplynuli aj z terénu a z prvého jarného kola. Každý totiž očakával, že zúročí svoju prácu z prípravy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania na úvod zakopli. Luberda: Sme z toho nešťastní