Prekvapia basketbalistky Popradu Piešťanské Čajky?

Pokus o zázrak. BAM Poprad sa predstaví v Piešťanoch.
Pokus o zázrak. BAM Poprad sa predstaví v Piešťanoch. (Autor: RISO)
Richard Hudeček|18. okt 2016 o 12:28

Basketbalistky BAM Poprad sa predstavia na horúcej piešťanskej palubovke.

POPRAD. Piešťany zastihol úvod sezóny v brilantnej forme. Hráčky z kúpeľného mesta sa usadili na čele tabuľky, keď ako jediné v súťaži figurujú bez prehry. Na svoje konto si pripísali aj ten najcennejší skalp, košického Good Angels.

Dobrý vstup do sezóny zaznamenali aj Popradčanky. Po štyroch zápasoch majú na svojom konte dve víťazstvá a dve prehry a patrí im solídne piate miesto v tabuľke. V uplynulú nedeľu zdolali v Aréne Poprad Slovan Bratislava (62:54).

„Hlavne záver prvého polčasu bol z našej strany veľmi dobrý. Mohli sme si to potom uľahčiť, ak by sme dali spod koša niekoľko ľahkých, voľných striel. Žiaľ, zdramatizovali sme si to. Dievčatám ale treba poďakovať, bojovali až do konca. Nebol to ľahký zápas, bolo to bojovné stretnutie. Slovan má svoju kvalitu, sme radi, že to takto dopadlo,“ uviedol tréner BAM Poprad Milan Černický.

Zahadzovali spod koša

Po vyrovnanej prvej štvrtine si Popradčanky vypracovali v závere prvého polčasu sľubný deväťbodový náskok (38:29). Ten však ale ešte nebol rozhodujúci.

„Zahadzovali sme spod koša, čo sa nemôže stávať. Slovan je ten tím, proti ktorému môžeme hrať vyrovnanú partiu. Doma bolo našou povinnosťou vyhrať. Mohli sme ale zvíťaziť aj vyšším rozdielom. Škoda, že sme v úvode druhého polčasu rýchlo stratili náskok, ktorý sme si dovtedy vybudovali. Slovan pritvrdil hru, čo nám narobilo problémy. Urobili sme veľa zbytočných chýb, ktorých sa v ďalších zápasoch musíme vyvarovať,“ povedala so 16 bodmi najlepšia strelkyňa stretnutia, krídelníčka BAM Poprad Zuzana Ivančáková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prekvapia basketbalistky Popradu Piešťanské Čajky?