Pred zápasom hviezd mali Býci špeciálnu prípravu

Igor Marič. V streľbe za tri body to jednoducho vie.
Igor Marič. V streľbe za tri body to jednoducho vie. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|19. dec 2017 o 00:00

Basketbalisti KB Košice hostia Handlovú.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice sa v utorok od 20. hod. v Angels aréne stretnú v 19. kole našej najvyššej súťaže s Handlovou.

Košičania ťahajú víťaznú sériu, keď v posledných deviatich zápasoch nenašli premožiteľa a na domácej palubovke sú od začiatku sezóny stopercentní.

Býci sa do súťažného diania vracajú po víkendovom Eurovia SBL All Star Game 2017, v ktorom sa mimoriadne darilo chorvátskemu legionárovi Igorovi Maričovi.

Najskôr vyhral v individuálnej súťaži zručností pri streľbe spoza trojkového oblúka a neskôr bol na strane víťazného tímu, ktorého kapitánom bol Radoslav Rančík.

„Bolo to veľmi pekne zorganizované podujatie. Všetci, aj hráči aj tréneri, sme si tak trochu oddýchli od súťažného diania. Bolo to veľmi zaujímavé a pre mňa osobne pekná skúsenosť. Som veľmi šťastný, že som mohol byť súčasťou exhibičného zápasu,“ povedal Igor Marič.

Za víťazstvo vďačí aj trénerovi

V streľbe za tri body porazil chorvátsky basketbalista Rančíka, Žiaka, Rožánka aj svojho tímového kolegu Stamenkoviča.

„Bola tam veľmi silná konkurencia takže o to viac ma víťazstvo teší. Snažil som sa na to čo najlepšie pripraviť. Aj počas sezóny je mojou prácou strieľať veľa bodov z diaľky. Som veľmi šťastný, že mi to vyšlo,“ uviedol Marič.

Na margo individuálnej súťaže dodal. „Je to veľmi náročné za 60 sekúnd premeniť čo najviac pokusov. Človek musí veľmi rýchlo strieľať a pri tom je veľká šanca sa pomýliť. Ja som vďačný trénerovi, že mi v piatok po tréningu urobili so spoluhráčmi špeciálnu prípravu. Aj vďaka tomu som mal predstavu koľkokrát stihnem vystreliť za 60 sekúnd a potom to bolo pre mňa o čosi ľahšie.“

Manželka pripraví chorvátske i slovenské jedlá

V dnešnom domácom súboji s Handlovou budú chcieť košickí basketbalisti potvrdiť výbornú formu a najmä dominanciu na svojej palubovke.

„My chceme vyhrať každý jeden zápas. Podstatné pre nás je, že sme sa veľmi dobre pripravili. Naša forma ide hore, máme víťaznú sériu, všetci hráči sa postupne zlepšujú a predvádzame skvelé výkony ako tím. Verím, že proti Handlovej budeme zápas po celý čas kontrolovať a na konci sa budeme tešiť z víťazstva,“ skonštatoval Marič.

Sviatky bude chorvátsky basketbalista tráviť v Košiciach spolu s manželkou. Na stole nebudú chýbať tradičné chorvátske, ale ani slovenské jedlá.

„Budeme mať asi dva dni voľna, takže si s manželkou urobíme spoločný večer. Určite budeme mať niečo typické pre Chorvátsko, ale aj nejaké slovenské jedlá. Manželka vymyslí nejaký mix,“ pousmial sa Marič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pred zápasom hviezd mali Býci špeciálnu prípravu