Postupová tajnička je stále nevyriešená

Tréner VSS Jozef Majoroš. Jeho zverenci podľahli rozbehnutej Nitre na jej trávniku rozdielom triedy.
Tréner VSS Jozef Majoroš. Jeho zverenci podľahli rozbehnutej Nitre na jej trávniku rozdielom triedy. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|20. máj 2017 o 00:00

VSS nebodujú u súperov, Lokomotíva prvýkrát prehrala.

KOŠICE. Boje o postup do Fortuna ligy vstupujú v nadstavbovej druholigovej skupine do svojej poslednej tretiny.

Ani štyri kolá pred koncom nie je stále jasné, či košickému VSS bude na prvom mieste stačiť stále pohodlný osembodový náskok na víťazstvo v druhej lige.

O vyrovnanosti najlepšie svedčí fakt, že teoreticky sa na VSS môže bodovo dotiahnuť ešte aj v súčasnosti siedma košická Lokomotíva.

Oba košické kluby uzavreli trojzápasový anglický druhý májový týždeň zápasmi na ihriskách súperov. Ani VSS ani Lokomotíva nepochodili.

Taktiku nabúralo zranenie Gregu

Hráči lídra z VSS nedokázali potvrdiť dve domáce víťazstvá a na ihrisku Nitry prehrali 3:0.

„Prišli sme do Nitry s istou taktikou, ktorú nám hneď v úvode nabúralo zranenie Patrika Gregu. Až do stavu 2:0 bolo stretnutie vyrovnané. Celý prvý polčas sa hralo medzi šestnástkami bez nejakých výraznejších šancí. Aj preto nás môže mrzieť gól, keď sme nepokryli dobre priestor pred šestnástkou a tečovanou strelou zo šestnástky sme inkasovali. Zápas sa zlomil v úvode druhého polčasu, keď sme nepremenili dve dobré príležitosti po priamych kopoch. Po premenenej penalte už súper na ihrisku dominoval a zaslúžene zvíťazil,“ hodnotil zápas v Nitre tréner Jozef Majoroš.

Nitra sa víťazstvom priblížila prvým Košiciam na osem bodov, a keďže je v hre stále 12 bodov, môže pri svojej súčasnej skvelej forme stále ohroziť postupové ambície VSS.

„Nešťastný gól sme inkasovali hneď z prvej strely na našu bránu. Čím dlhšie by bol stav 0:0, tým by bola Nitra nervóznejšia. V druhom polčase sme chceli niečo vymyslieť, ale prišla penalta a to nás pribrzdilo. Musíme dať hlavy hore, v sobotu nás čaká ďalší dôležitý zápas a ešte stále máme všetko vo svojich rukách,“ povedal po zápase v Nitre Jaroslav Kolbas, ktorý dokonca prisľúbil spoluhráčom odmenu, ak v Nitre uspejú.

Vyrovnanosť lige prospieva

Tréner Lokomotívy Albert Rusnák. Povzdychol si, že žilinskému „béčku“ sami nabíjali na góly. Zaknihovali prvú porážku v nadstavbovej skupine.
Tréner Lokomotívy Albert Rusnák. Povzdychol si, že žilinskému „béčku“ sami nabíjali na góly. Zaknihovali prvú porážku v nadstavbovej skupine. (Autor: fclokomotiva.sk)

Prvú prehru (1:3) v nadstavbovej časti zaznamenala aj Lokomotíva, ktorá nepochodila na ihrisku žilinského „béčka“ a z troch zápasov anglického týždňa si do tabuľky pripísala len dva body za dve remízy.

Prehra ju z pozícií na popredných priečkach odsunula až na siedme miesto tabuľky, stále však so stratou len troch bodov na cieľovú tretiu priečku.

„Nemohli sme hrať so súperom otvorenú partiu, to by asi bola samovražda. Ak by nás Žilina rozobrala kombinačne, nepoviem ani pol slova. Gratulujem jej k víťazstvu, no mrzí ma, že dostávame zbytočné góly, ktoré vyplynuli z našich technických nedostatkov, resp. z nekoncentrácie. Nie je normálne, aby celá obrana dvihla ruky, kričala 'ruka' a prestala hrať tak, ako sa to stalo pri prvom góle. Pri druhom góle technický nedostatok Ľuba Korijkova, ktorý zle prebral loptu, nabil súperovi na strelu. Pri treťom góle mal Robo Dický na nohe čistú loptu, nebol pod tlakom, no nabil súperovi priamo na nohu a ten to zo šestnástich metrov trafil do siete,“ povzdychol si po zápase v Žiline tréner Albert Rusnák, ktorý chce so svojím mužstvom zabojovať o popredné priečky.

„Nevyšlo nám to, no je pred nami ďalší zápas, v ktorom sa pobijeme o tri body. Liga sa mi teraz páči, je vyrovnaná, atraktívna a zaujímavá. Bodové rozdiely sú minimálne. Stále je o čo hrať,“ pochvaľuje si vyrovnanosť ligy Rusnák.

Tromfy má v rukách VSS

Nadstavbová časť druhej ligy vstúpi počas víkendu do svojej záverečnej tretiny.

Osembodový náskok VSS napriek tlačenici na ďalších šiestich miestach znamená, že „žltomodrí“ stále držia najväčšie tromfy vo vlastných rukách.

Rovnako ako pred týždňom platí, že postup môžu v prípade priaznivých výsledkov súperov hráči VSS zavŕšiť už v sobotu o 17.00 na domácom trávniku v Čermeli v prípade víťazstva nad žilinským „béčkom“.

Rovnako aj druhý košický klub, Lokomotíva, si môže svoj cieľ skončiť do tretieho miesta priblížiť na domácom ihrisku v Družstevnej pri Hornáde, na ktorom už dnes (v piatok 19. mája) privíta od 17.00 h Šamorín.

NEÚSPEŠNÝ ZÁVER ANGLICKÉHO DRUHOLIGOVÉHO TÝŽDŇA:

FC Nitra – FC VSS Košice 3:0 (1:0), góly: 29. Fábry, 68. Šimončič (z 11 m), 76. Križan, žlté karty: Balaj, Šimončič – Drame, pred 655 divákmi rozhodovali Šuniar – Somoláni, Žákech.

MŠK Žilina B – Lokomotíva Košice 3:1 (1:0), góly: 17. Klec, 67. Letić, 73. Michlík – 50. Horváth, žlté karty: Hancko, Jánošík, Mráz – Horváth, pred 129 divákmi rozhodovali Jurenka – Vitko, Sluk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Postupová tajnička je stále nevyriešená