Poprad sa vo Zvolene nepresadil, klesol v tabuľke

(Autor: SITA)
TASR|6. jan 2019 o 18:09

Hokejisti spod Tatier nedokázali skórovať.

Hokejová Tipsport liga: Zvolen - Poprad: fotogaléria

6.1.2019

ZVOLEN. V 39. kole hokejovej Tisport ligy sa Popradčanom na zvolenskom ľade nedarilo.

Po hladnej prehre klesli v tabuľke z tretieho na piate miesto, keď sa pred nich dostali práve Zvolenčania, ale aj Nitra.

Doteraz víťazili

Očakával sa podobný priebeh ako v troch predchádzajúcich vzájomných zápasoch, v ktorých vždy zvíťazili Popradčania, či už o jeden gól, v predĺžení, alebo po samostatných nájazdoch.

Popradu sa vonku zvykne dariť, čo ukázal aj pri šiestich víťazstvách v predošlých kolách, možno aj preto domáci spočiatku s maximálnym úsilím pritlačili a zamkli súpera.

Potom sa hra otočili a prvú väčšiu príležitosť spálil v 7. min hosťujúci Mlynarovič.

V 14. min trafil Handlovský bombou od modrej hornú žŕdku popradskej bránky a hostia so šťastím prežili ďalší chvíľkový tlak Zvolenčanov. Tí sa snažili dohrávať súboje a na zdravú agresivitu Petráša doplatil Koyš.

V 17. min si so strelou Kytnára brankár Vošvrda poradil a vystrašila ho so zvukom klaksónu aj ďalšia strela úplne voľného Handlovského do žŕdky.

Góly prišli až v druhej a tretej časti

V druhej tretine mohol otvoriť skóre Petráš, no bránku zblízka netrafil. Až v 28. min ukázal Chovan, ako sa strieľajú góly, neunáhlil sa, no v správnom momente cez hráča presne namieril popod lapačku Vošvrdu do siete.

V 31. min voľný Handlovský príklepom z medzikružia pridal ďalší gól a ak by Petráš mieril v 37. min presnejšie, Popradčanom by sa dýchalo už veľmi zle.

Aj preto zabrali a Zagrapanovi v 38. min a onedlho Takáčovi v oslabení chýbalo len veľmi málo, aby nepriaznivý stav zmiernili.

Tretia tretina bola v znamení úsilia Popradčanov streliť čo najskôr kontaktný gól, no schladil ich v 46. min Špirko, ktorý sa pretlačil z ostrého uhla až pred bránku a po dokonalej kľučke na brankára zasunul puk popri betóne do siete.

Víťazné dielo vydareného bojovného zápasu dokonal v 50. min Handlovský a po pomerne lacnom góle znovu popri lapačke sa nechal brankár Vošvrda vystriedať.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Podali sme veľmi dobrý výkon, hrali sme tak, ako sme si zaumienili, napádali sme, agresívne dohrávali súboje a z toho pramenili aj naše šance. Súpera sme dostávali pod tlak, zvládli sme aj oslabenia. Naša sila bola aj v priamočiarosti a jednoduchosti, na tom budeme neustále stavať. S Popradom sme mali predtým nevýraznú bilanciu, no bolo to hlavne o smole, až teraz sme sa presadili. Dúfam, že sme už zažehnali menšiu krízu, aj naďalej sa sústredíme hlavne na zdokonaľovanie maličkostí."

Roman Stantien, tréner Popradu: "Domáci boli lepší a my sme si víťazstvo nezaslúžili. Najväčší problém sme mali v slabšom dôraze a aj v zakončovaní. Už dlhšie sa nevieme v šanciach gólovo presadiť a keď bolo už 0:3 v náš neprospech, bolo v podstate po zápase. Nepomohli sme si ani v presilovkách, to nás neustále sprevádza. Keď nepremeníte šance a nedáte gól, nedá sa vyhrávať."

Lukáš Handlovský, autor dvoch gólov Zvolena: "Začali sme tak, ako sme si predstavovali, boli sme aktívni, tlačili sa do bránkového priestoru. Súperovi sme veľa nedovolili, asi len v ich presilovke. Nastrelil som dve žŕdky, potom aj góly a zápas sme mali pevne v rukách."

Samuel Takáč, útočník Popradu: "Mali sme síce dostatok sebavedomia, no inkasovaný gól nás nalomil a my sme sa splašili, začali sme hrať niečo úplne iné, na čo sme zvyknutí. Škoda, že som nestrelil aspoň jeden gól, aj ďalší mali príležitosti, určite by sme sa nakopli a viac súpera potrápili."

Štatistika

HKM Zvolen – HK Poprad 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Góly: 28. Michal Chovan (Obdržálek), 31. Handlovský (Vandas), 46. Špirko (Šišovský, Drgoň), 50. Handlovský (Vandas).

Rozhodovali D. Konc st., Štefík - Tvrdoň, Výleta, vylúčení 3:2, presilovky 0:0,v oslabení 0:0, 1518 divákov.

HKM Zvolen: Skapski - Pöyhönen, Fraser, Drgoň, Ulrych, Vandane,Zeleňák, Ružička - Vandas, Kytnár, Handlovský - Zuzin, Michal Chovan,Obdržálek - Mitchell, Špirko, Šišovský - P. Halama, S. Petráš, Andrisík.

HK Poprad: Vošvrda (50. Nechvátal) - Petran, D. Brejčák, Fabian, Erving, Ťavoda, Brincko, Česánek - D. Bondra, Mlynarovič, P. Svitana - Abdul, Zagrapan, Takáč - Belluš, Paukovček, Lichanec - Koyš, Heizer,Kundrík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad sa vo Zvolene nepresadil, klesol v tabuľke