Poprad mohol hrať finále na domácom štadióne. Rozhodla chuť po výhre, myslí si tréner

Hráči Skalice sa radujú z postupu.
Hráči Skalice sa radujú z postupu. (Autor: SITA)
SITA|13. apr 2017 o 13:04

Skaličania v odvete vyhrali 2:0 a vo finále vyzvú bratislavský Slovan.

SKALICA. Druholigovým zástupcom v májovom finále slovenskej futbalovej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2016/2017 bude MFK Skalica.

Rozhodol o tom výsledok stredajšej odvety semifinále, domáci Skaličania po minulotýždňovej prehre 0:1 na pôde rovnako druholigového FK Poprad tentoraz svojich súperov prekonali a zvíťazili 2:0.

Skalica sa raduje po postupe do finále: fotogaléria

13.4.2017

V 8. minúte zmazal manko Lukáš Hruška, postupový zásah pridal v 69. minúte Daniel Šebesta. Smútok Popradčanov znásobila skutočnosť, že finálový duel (1. 5. o 18.00 h) sa uskutoční v ich domovskom stánku - na ihrisku NTC v Poprade.

Gratulujem súperovi k postupu a prajem veľa šťastia vo finále. Taktiež im prajem, aby sa im podarilo postúpiť do najvyššej sútaže.


František Šturma, tréner Popradu

Súperom Skalice v rozhodujúcom súboji o trofej je aktuálne druhý v poradí Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava, ktorý si v semifinále poradil s MFK Zemplín Michalovce (2:1 vonku a 1:0 doma).

"Myslím si, že sme si zaslúžili tento postup, boli sme futbalovejší a viac sme chceli vyhrať, a to bol kľúč k úspechu. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo a strelili sme doma tie dva potrebné góly, ktoré nás posunuli do vytúženého finále," skonštatoval po stretnutí tréner Skaličanov Jozef Kostelník, citoval ho klubový web.

"Od zajtra sa už sústredíme na ligu a zápas v Liptovskom Mikuláši, ktorý nás čaká tento víkend. Chcem poďakovať chlapcom za predvedený výkon a takisto našim fanúšikom za podporu," dodal.

Kouč hostí z Popradu František Šturma bol, pochopiteľne, sklamaný z výsledku. "Zápas sme nezačali ideálne, hneď na úvod sme preto aj inkasovali. Na domácich bolo vidieť väčšiu agresivitu, veľkú chuť po víťazstve, to dnes aj rozhodlo," uviedol Šturma.

"Domáci mali výborne prepracovanú obrannú fázu, ich defenzíva je naozaj dobrá. V závere už sme skúšali nakopávať lopty na našich vysokých útočníkov, no bez úspechu. Gratulujem súperovi k postupu a prajem veľa šťastia vo finále. Taktiež im prajem, aby sa im podarilo postúpiť do najvyššej sútaže. Chcem poďakovať svojim chlapcom za bojovnosť v týchto zápasoch," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Poprad mohol hrať finále na domácom štadióne. Rozhodla chuť po výhre, myslí si tréner