Pokrstia futbalisti Lokomotívy novú kolekciu dresov troma bodmi?

Spoločná tímová fotka s novými dresmi. Prinesú Lokomotíve šťastie?
Spoločná tímová fotka s novými dresmi. Prinesú Lokomotíve šťastie? (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|22. sep 2017 o 00:00

V Družstevnej sa odohrá priamy súboj o špicu tabuľky.

KOŠICE. Dnes o 16. hod. čaká Lokomotívu Košice znova druholigový šláger.

Po Skalici zavíta do Družstevnej pri Hornáde ďalší priamy konkurent Košičanov z čela tabuľky, MŠK Žilina B.

Doposiaľ najlepšia obrana (Lokomotíva inkasovala v ôsmich zápasoch len 5 gólov) bude čeliť najproduktívnejšiemu útoku (Žilinčania zaznamenali už 24 gólov).

Ako sa v týždni pripravoval líder tabuľky? – sondovali sme na úvod u trénera FC Lokomotíva Košice Alberta Rusnáka.

„Normálne, ako na každý iný zápas. Mali sme na programe klasický týždenný mikrocyklus, nebolo to nič špecifické,“ odvetil košický lodivod.

V očakávaní dobrého futbalu

Keďže sa dnes v priamom súboji stretnú prvé dva tímy, je jasné, že v prípade víťazstva zvýšia východniari svoj náskok na čele tabuľky.

Pred žilinskou rezervou určite a pred Skalicou a ďalšími prenasledovateľmi minimálne na 24 hodín. Recept na úspech nosia Košičania v hlave, aj keď hrať proti rezervnému tímu je vždy tak trocha záhada.

„Sme si vedomí toho, že Žilina má výborné mužstvo. Nie nadarmo sa pohybuje na špici tabuľky. Ťažko vopred predpovedať v akom zložení pricestuje, z áčka zvykne nastupovať menej hráčov. My sa však koncentrujeme na seba. Narazíme na technicky vyspelého súpera, s jasne vymedzením herným štýlom. Poznáme jeho silné i slabé stránky, ale to ešte nič nezaručuje. Rozhodne momentálna forma, prístup hráčov i dodržanie taktických pokynov na ihrisku. Očakávam dobrý futbal,“ vyslovil sa Rusnák pred blížiacim sa zápasom.

Nové dresy si pochvaľujú

Trocha tajnostkársky sa tréner, ktorý je rodákom práve zo Žiliny, zachoval pri otázke na súčasný zdravotný stav jeho zverencov.

„Úplne stopercentné to nie je, ale nebudeme prezrádzať detaily súperovi,“ usmial sa Rusnák. O žiadne závažné zranenia však údajne nejde, všetko sú to skôr menšie boľačky.

Úvod týždňa spestrila futbalistom Lokomotívy, členom realizačného tímu i predstaviteľom vedenia klubu spoločná mimofutbalová aktivita.

Mimofutbalová len v tom, že nešlo o strieľanie gólov, či ich zabraňovaniu. Mužstvo absolvovalo spoločné tímové fotenie v novej kolekcii modro-bielych dresov.

„Z môjho pohľadu ide o vydarenú kolekciu. Nové dresy sú veľmi pekné, sme s nimi spokojní. Už ich len pokrstiť víťazstvom,“ zaželal si za celé mužstvo košický kormidelník.

Nie Ružomberok, ale Borčice

Začiatkom týždňa sa konala i ďalšia udalosť, ktorá sa priamo týkala aj Lokomotívy Košice.

Žreb šestnásťfinále Slovnaft Cupu. Hoci sa mnoho ľudí mylne domnievalo, že pôvodný pavúk súťaže platí pre celý ročník, opak bol pravdou, po 3. kole určil ďalšie dvojice žreb.

Pre Košičanov škoda, pretože niektorí sa už začínali tešiť na duel s fortunaligovým Ružomberkom.

Napokon budú o postup do ďalšej fázy súťaže bojovať s Borčicami.

Nemrzí ich fakt, že namiesto konfrontácie s ligovým mančaftom budú mať v stredu do činenia len s treťoligistom, aj keď veľmi kvalitným?

„Mrzí, nemrzí. Chceli sme najmä hrať konečne doma, aby aj naši fanúšikovia mohli vidieť túto súťaž na vlastné oči. Samozrejme, bolo by super, ak by sme si mohli zmerať sily s účastníkom najvyššej súťaže. Takto sme dostali súpera z rangu najnepríjemnejších. Je to tím z tretej ligy, ale má v kádri viacero známych mien. Jeho doterajšie výsledky v sezóne hovoria jasnou rečou, najmä päť gólov Šamorínu v predchádzajúcom kole Slovnaft Cupu. Bude to vážny súper. Keďže v druhej lige budeme hrať najbližšie v Seredi, čakajú nás znova dva dlhé výjazdy. Na to ale ešte teraz nemyslíme, prvoradý je pre nás dnešný zápas so Žilinou B,“ dodal Albert Rusnák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pokrstia futbalisti Lokomotívy novú kolekciu dresov troma bodmi?