Podbrezová má nového trénera. Prichádza Mikuláš Radványi

Titanilla Bőd|17. dec 2020 o 11:25

Novým trénerom Podbrezovej sa stal Mikuláš Radványi. So štvrtým tímom druhej ligy podpísal 52-ročný kouč zmluvu do konca júna 2022.

 „Dohodli sme sa na 1,5-ročnej spolupráci. Je to skúsený tréner a sľubujeme si od neho, že práve tieto skúsenosti vnesie aj do mužstva a vytvorí takú atmosféru v kabíne, že hráči sa priblížia svojmu maximu. Verím, že naša spolupráca prinesie úspech,“ povedal generálny manažér Podbrezovej Miroslav Poliaček pre oficiálnu stránku klubu.

Presvedčil ho projekt Podbrezovej

Radványi v minulosti trénoval Dunajskú Stredu, Myjavu, Frýdek-Místek či Mezőkövesd, naposledy pôsobil v FK Pohronie.

„Mal som aj ponuky z druhej maďarskej ligy, ale najviac ma presvedčil projekt Podbrezovej. Majú dobrých, šikovných hráčov, ktorí určite majú na viac, ako na štvrté miesto v druhej lige. Je to stabilný klub s vynikajúcimi podmienkami. Mnohé prvoligové tímy môžu závidieť možnosti na regeneráciu či rehabilitáciu,“ vyzdvihol pre Futbalnet Mikuláš Radványi.

Podbrezová je po jesennej časti na štvrtom mieste II. ligy so ziskom 26 bodov, na lídra z Banskej Bystrice stráca deväť bodov, na druhý Liptovský Mikuláš päť.

„Odstup nie je veľký. Ak sa nám podarí postúpiť už teraz, bude to skvelé, ale prvoradým cieľom je skonsolidovať mužstvo tak, aby sme v tej ďalšej sezóne už vybojovalo postup do najvyššej súťaže,“ povedal o ambíciách Radványi.

Raz už postup vybojoval

Radványi je považovaný skôr za trénera-záchrancu, keďže v najvyššej súťaži už udržal DAC, Mezőkövesd a naposledy Pohronie. „Netreba však zabudnúť, že v sezóne 2012/2013 som s Dunajskou Stredou postúpil do prvej ligy, a tam boli vtedy diametrálne odlišné podmienky ako v Podbrezovej. Nemali sme elektrinu, vodu či plyn, predsa sme skončili prví, práve pred Podbrezovou,“ pripomínal tréner obdobie, keď pre nezhody mesta s vtedajším vedením DAC bola v Dunajskej Strede chaotická situácia.

V Podbrezovej ho zaujal hráčsky káder. „95% hráčov je zo Slovenska, je to mladý tím, štyria-piati z nich budú o rok v reprezentačnej dvadsaťjednotke. Sú medzi nimi aj takí, ktorých som v lete chcel priniesť do Pohronia, aj takí, ktorých som už v minulosti trénoval, ako Vladimír Kukoľ či Roland Gerebenits. V kabíne je dobrá chémia, funguje symbióza medzi staršími a mladými futbalistami,“ uzavrel Radványi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podbrezová má nového trénera. Prichádza Mikuláš Radványi